Suklaapossu

Sitruunaiset donitsit

Vapun kunniaksi tein uunissa sekä tavallisia donitseja että näitä sitruunaversioita. En tosin tiedä voiko näitä donitseiksi edes kutsua, koska nämä tehdään minimuffinipellillä eivätkä nämä, ainakaan minulle tuttuun tapaan, sisällä kardemummaa. Mutta tekotapa ja taikina on muuten liki sama kuin edellisessä donitsipostauksessani, joten sanon näitä donitseiksi.

Kuorrutin donitsit kolmella eri tavalla: tomusokeri-sitruuna, valkosuklaalla ja sokerilla. Kyllä se sokeripäällinen vaan sen donitsin tekee! Muut maistuivat enemmänkin muffineille kuin donitseille, vaikka ne olikin kastettu voihin.

Edessä tomusokeri-sitruuna-kuorrutteiset, niiden takana valkosuklaa-päällysteiset (joiden pinnalla vaaleanpunaisia strösseleitä) ja seuraavana sokerissa kieritetyt donitsit. Taaempaa löytyy vielä mokka ja kaneli-versiot, joiden ohje löytyy erillisestä kirjoituksesta.

Makuja on monia.. Itse pidin kaikista, mutta sokerikuorrutteinen versio on se minulle oikea donitsi! Sitruuna antoi donitsiin kivan pienen lisäsävyn. Olivat oikein hyviä!

Taikina miltei sama kuin aiemmin, mutta kardemumman tilalla tällä kertaa sitruunan kuorta ja mehua.

Aineet:

2 rkl juoksevaa margariinia

1.25 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 mm soodaa

3 mm suolaa

1 tl vaniljasokeria

1 dl kermaviiliä

2 rkl kermaa

2 rkl sitruunamehua

2 tl sitruunan raastettua kuorta (n. 1/2 ison sitruunan kuori)

Ohje:

Yhdistä kuivat aineet. Lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori, muna ja nesteet. Sekoita sekaisin. Öljyä minimuffinipelti. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota vain reilu puoleenväliin asti. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 7-8 min. Seuraa donitseja, kypsinä irtoavat hyvin reunoista.

Upota kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen ja jäähdytä tassilla löysän folion alla. Jäähdytyksen jälkeen kuorrutuksen vuoro.

Pintaan:

1.) tomusokeri-sitruunamehu-vesi-kuorrutus: 1.5 dl tomusokeria 0.5 rkl sitruunan mehua vajaa 0.5 rkl vettä tippa keltaista pastaväriä

2.) valkosuklaata sulatettuna

3.) sokeria


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunaiset donitsit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.