Suklaapossu

Snickers I

Teki mieli leipoa jotain uutta ja Snickers on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Netistä löytyi parikin hyvänkuulloista ohjetta, joten nyt päätin tehdä niitä! Jotkin aineet korvasin toisella alkuperäisten puuttuessa kaapeista. Alkuperäiset mitat mainittu suluissa. Lämpötilamittari temppuili, joten tuon 135 asteen saavuttamisesta en ole varma. Myös maapähkinävoi loppui kesken Mutta hyvää oli!!!

Nougat:

1.75 dl sokeria

1.25 dl vaaleaa siirappia (alk.per.maissisiirappia) 

0.5 dl vettä                                 

1 iso munan valkuainen

maustemitta suolaa

0,5 (alk.per 1 dl) maapähkinävoita

Laita kattilaan sokeri, siirappi/glukoosi ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes mittari näyttää 135 astetta. Vatkaa valkuainen ja suola jämäkäksi vaahdoksi hyvissä ajoin ennen kuin sokeri-vesi -seos saavuttaa tuon 135 astetta! Välittömästi, kun seos on 135 asteista, vatkaa se hyvin valkuaisvaahdon sekaan ruokalusikallinen kerrallaan. Kun tämä on tehty, kääntele öljytyllä lastalla maapähkinävoi sekaan ja kumoa seos vuorattuun vuokaan. Tasoita, mutta älä painele. Anna jäähtyä.

Karamelli:

2.5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1.25 dl vaaleaa siirappia (maissisiirappia/glukoosia)

50g voita

4 dl X-tra suolapähkinöitä 

1 mm vaniljajauhetta (alk.per. 0.5 tl vaniljauutetta)

 

Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta. N. 20 min. (alk.per.8-10 minuuttia). Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan pähkinät ja vaniljajauhe (/-uute). Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä reilu tunti.

Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi. Pitäisi tulla n. 15-20 normaalin Snickersin kokoista patukkaa.

Suklaakuorrute:

400-500 g maitosuklaata temperoituna (käytin Lidl Fin Carre maitosuklaata, nams)

Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Snickers I

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.