En
ollut täysin tyytyväinen eilisen Snickersin nougatin liian venyvään koostumukseen,
joten halusin testata sitä vielä toisen löytämäni ohjeen mukaan. Sitäkin
tuli hieman muokattua, joten alkuperäiset ohjeet suluissa. Karamelli on miltei sama kuin eilenkin, mutta tein muutaman muutoksen ja näin siitä tuli mielestäni paljon parempi.

Valmiita Snickersejä, nams!








Yllä karkkimassa vielä vuoassaan..

Osan nameista leikkasin pienen pieneksi suupalaksi ja ne tuli nautittua ilman kuorrutusta. Makeita, mutta niin ihania pieniä suupaloja!

Yllä vertailun vuoksi vielä eilinen Snickers (vasemmalla) ja tämän päiväinen Snickers (oikealla).

Nougatista tuli todella makea ja hieman liian mureneva verrattuna aitoon Snickersiin. Mutta eipä se haitannut niiden syömistä!

EDIT 7.10.2013 Itse käytin nougatin teossa hunajaa, mutta koska kaupoista löytyy nykyään glugoosisiirappia, kannattanee käyttää sitä. Koostumuksen ei tällöin pitäisi jäädä niin murenevaksi kuin itselläni.

Nougat:

5 dl tomusokeria 
1 tl vaaleaa siirappia (alk.per. liquidglucose)
2 rkl glukoosisiirappia (laitoin hunajaa)
2 rkl vettä
1 valkuainen
1 mm suolaa
1dl maapähkinävoita (alk.per.55g siivutettuja, kuorittuja manteleita, paahdettuja)

Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää siihen suola. Keitä sokeria,
siirappia, hunajaa ja vettä kunnes mittari näyttää 135. Lisää vatkatun
valkuaisen joukkoon. Lisää maapähkinävoi öljytyllä lusikalla sekoittaen..
Levitä öljytylle leivinpaperille öljytyllä välineellä (n. 23 x 23 cm alalle). Laitoin itse kahteen vuokaan n.13×33 ja 9×12.

Karamelli:
2.5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1.25 dl vaaleaa siirappia
25g voita
4.5 dl X-tra suolapähkinöitä
1 mm vaniljajauhetta
1 mm suolaa
Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa
miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta. Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan suola, pähkinät
ja vaniljajauhe. Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna
jäähtyä reilu tunti.
Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois
vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi.
Pitäisi tulla Snickerin kokoista patukkaan. 15-20
normaalin Snickersin kokoista patukkaa (itse sain n.28 melkein Snickersin kokoista patukkaa).
Suklaakuorrute:
400-500 g (Lidlin Fin Carre) maitosuklaata temperoituna
Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja
aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.

Suklaan temperointi:
Temperoi suklaa
sulattamalla puolet suklaasta lämpimäksi (n.50 astetta) ja sekoittamalla osa
siitä rouhittuun suklaaseen,  ja
lisäämällä
suklaata kunnes kaikki sulaa kokonaan. Lisää lopuksi vielä loppu
”kuumasta” suklaasta. (Jossain ohjeessa suklaa neuvottiin temperoimaan
seuraavasti ja kyllähän se näin aika nätisti temperoituikin. Patukoiden
päällinen ei ainakaan sulanut käsiin, niitä nautiskellessa.)

Avainsanat

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Nappasinpas reseptin ylös! =) Olen tehnyt kotitekoisia twixejä ja näitä on ehdottomasti kokeiltava. Jotain suklaa-suolapähkinäpatukoita testasin myös, mutta niistä puuttui jotain. Varmasti tuo nougat kerros 😉

Nämä olivat kyllä hyviä, todella lähellä aitoja Snickerssejä. Ainut jota haluaisin joskus vielä koittaa uudestaan, oli tuo nougat-kerros, sillä siitä tuli aavistuksen liian murenevaista. Näiden tekohetkellä kaupoista ei vielä löytynyt glukoosisiirappia, mutta jos tekisin näitä nyt, käyttäisin sitä ehdottomasti siirapin ja hunajan tilalla. Sitäkin pitää joskus vielä koittaa 🙂

Twix-patukoita olen itsekin suunnitellut tekeväni. Muropohja, toffeesisus ja suklaakuorrute, onnistuiskohan niistä 🙂

Oih, nämä näyttävät herkullisilta!

Kiitos 🙂 Olivat tosi herkullisia. Sopivat tosi hyvin Snickers-nälkään. Olivat vain hieman petollisia, sillä näitä tuli aika paljon ja muutama tuli syötyä liki huomaamatta maistellessa ja ihmetellessä herkullista makua 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.