En
ollut täysin tyytyväinen eilisen Snickersin nougatin liian venyvään koostumukseen,
joten halusin testata sitä vielä toisen löytämäni ohjeen mukaan. Sitäkin
tuli hieman muokattua, joten alkuperäiset ohjeet suluissa. Karamelli on miltei sama kuin eilenkin, mutta tein muutaman muutoksen ja näin siitä tuli mielestäni paljon parempi.

Valmiita Snickersejä, nams!









Yllä karkkimassa vielä vuoassaan..

Osan nameista leikkasin pienen pieneksi suupalaksi ja ne tuli nautittua ilman kuorrutusta. Makeita, mutta niin ihania pieniä suupaloja!

Yllä vertailun vuoksi vielä eilinen Snickers (vasemmalla) ja tämän päiväinen Snickers (oikealla).

Nougatista tuli todella makea ja hieman liian mureneva verrattuna aitoon Snickersiin. Mutta eipä se haitannut niiden syömistä!

EDIT 7.10.2013 Itse käytin nougatin teossa hunajaa, mutta koska kaupoista löytyy nykyään glugoosisiirappia, kannattanee käyttää sitä. Koostumuksen ei tällöin pitäisi jäädä niin murenevaksi kuin itselläni.

Nougat:

5 dl tomusokeria 

1 tl vaaleaa siirappia (alk.per. liquidglucose)
2 rkl glukoosisiirappia (laitoin hunajaa)

2 rkl vettä
1 valkuainen

1 mm suolaa
1dl maapähkinävoita (alk.per.55g siivutettuja, kuorittuja manteleita, paahdettuja)

Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää siihen suola. Keitä sokeria,
siirappia, hunajaa ja vettä kunnes mittari näyttää 135. Lisää vatkatun
valkuaisen joukkoon. Lisää maapähkinävoi öljytyllä lusikalla sekoittaen..
Levitä öljytylle leivinpaperille öljytyllä välineellä (n. 23 x 23 cm alalle). Laitoin itse kahteen vuokaan n.13×33 ja 9×12.

Karamelli:

2.5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1.25 dl vaaleaa siirappia

25g voita

4.5 dl X-tra suolapähkinöitä

1 mm vaniljajauhetta

1 mm suolaa

Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa
miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta. Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan suola, pähkinät
ja vaniljajauhe. Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna
jäähtyä reilu tunti.

Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois
vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi.
Pitäisi tulla Snickerin kokoista patukkaan. 15-20
normaalin Snickersin kokoista patukkaa (itse sain n.28 melkein Snickersin kokoista patukkaa).

Suklaakuorrute:

400-500 g (Lidlin Fin Carre) maitosuklaata temperoituna

Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja
aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.

Suklaan temperointi:
Temperoi suklaa
sulattamalla puolet suklaasta lämpimäksi (n.50 astetta) ja sekoittamalla osa
siitä rouhittuun suklaaseen,  ja
lisäämällä
suklaata kunnes kaikki sulaa kokonaan. Lisää lopuksi vielä loppu
”kuumasta” suklaasta. (Jossain ohjeessa suklaa neuvottiin temperoimaan
seuraavasti ja kyllähän se näin aika nätisti temperoituikin. Patukoiden
päällinen ei ainakaan sulanut käsiin, niitä nautiskellessa.)

Avainsanat

Kommentit (4)

Nappasinpas reseptin ylös! =) Olen tehnyt kotitekoisia twixejä ja näitä on ehdottomasti kokeiltava. Jotain suklaa-suolapähkinäpatukoita testasin myös, mutta niistä puuttui jotain. Varmasti tuo nougat kerros 😉

Nämä olivat kyllä hyviä, todella lähellä aitoja Snickerssejä. Ainut jota haluaisin joskus vielä koittaa uudestaan, oli tuo nougat-kerros, sillä siitä tuli aavistuksen liian murenevaista. Näiden tekohetkellä kaupoista ei vielä löytynyt glukoosisiirappia, mutta jos tekisin näitä nyt, käyttäisin sitä ehdottomasti siirapin ja hunajan tilalla. Sitäkin pitää joskus vielä koittaa 🙂

Twix-patukoita olen itsekin suunnitellut tekeväni. Muropohja, toffeesisus ja suklaakuorrute, onnistuiskohan niistä 🙂

Oih, nämä näyttävät herkullisilta!

Kiitos 🙂 Olivat tosi herkullisia. Sopivat tosi hyvin Snickers-nälkään. Olivat vain hieman petollisia, sillä näitä tuli aika paljon ja muutama tuli syötyä liki huomaamatta maistellessa ja ihmetellessä herkullista makua 🙂

Kommentoi juttua: Snickers II

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X