En
ollut täysin tyytyväinen eilisen Snickersin nougatin liian venyvään koostumukseen,
joten halusin testata sitä vielä toisen löytämäni ohjeen mukaan. Sitäkin
tuli hieman muokattua, joten alkuperäiset ohjeet suluissa. Karamelli on miltei sama kuin eilenkin, mutta tein muutaman muutoksen ja näin siitä tuli mielestäni paljon parempi.

Valmiita Snickersejä, nams!








Yllä karkkimassa vielä vuoassaan..

Osan nameista leikkasin pienen pieneksi suupalaksi ja ne tuli nautittua ilman kuorrutusta. Makeita, mutta niin ihania pieniä suupaloja!

Yllä vertailun vuoksi vielä eilinen Snickers (vasemmalla) ja tämän päiväinen Snickers (oikealla).

Nougatista tuli todella makea ja hieman liian mureneva verrattuna aitoon Snickersiin. Mutta eipä se haitannut niiden syömistä!

EDIT 7.10.2013 Itse käytin nougatin teossa hunajaa, mutta koska kaupoista löytyy nykyään glugoosisiirappia, kannattanee käyttää sitä. Koostumuksen ei tällöin pitäisi jäädä niin murenevaksi kuin itselläni.

Nougat:

5 dl tomusokeria 
1 tl vaaleaa siirappia (alk.per. liquidglucose)
2 rkl glukoosisiirappia (laitoin hunajaa)
2 rkl vettä
1 valkuainen
1 mm suolaa
1dl maapähkinävoita (alk.per.55g siivutettuja, kuorittuja manteleita, paahdettuja)

Vatkaa valkuainen vaahdoksi, lisää siihen suola. Keitä sokeria,
siirappia, hunajaa ja vettä kunnes mittari näyttää 135. Lisää vatkatun
valkuaisen joukkoon. Lisää maapähkinävoi öljytyllä lusikalla sekoittaen..
Levitä öljytylle leivinpaperille öljytyllä välineellä (n. 23 x 23 cm alalle). Laitoin itse kahteen vuokaan n.13×33 ja 9×12.

Karamelli:
2.5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1.25 dl vaaleaa siirappia
25g voita
4.5 dl X-tra suolapähkinöitä
1 mm vaniljajauhetta
1 mm suolaa
Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa
miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta. Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan suola, pähkinät
ja vaniljajauhe. Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna
jäähtyä reilu tunti.
Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois
vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi.
Pitäisi tulla Snickerin kokoista patukkaan. 15-20
normaalin Snickersin kokoista patukkaa (itse sain n.28 melkein Snickersin kokoista patukkaa).
Suklaakuorrute:
400-500 g (Lidlin Fin Carre) maitosuklaata temperoituna
Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja
aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.

Suklaan temperointi:
Temperoi suklaa
sulattamalla puolet suklaasta lämpimäksi (n.50 astetta) ja sekoittamalla osa
siitä rouhittuun suklaaseen,  ja
lisäämällä
suklaata kunnes kaikki sulaa kokonaan. Lisää lopuksi vielä loppu
”kuumasta” suklaasta. (Jossain ohjeessa suklaa neuvottiin temperoimaan
seuraavasti ja kyllähän se näin aika nätisti temperoituikin. Patukoiden
päällinen ei ainakaan sulanut käsiin, niitä nautiskellessa.)

Avainsanat

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Nappasinpas reseptin ylös! =) Olen tehnyt kotitekoisia twixejä ja näitä on ehdottomasti kokeiltava. Jotain suklaa-suolapähkinäpatukoita testasin myös, mutta niistä puuttui jotain. Varmasti tuo nougat kerros 😉

Nämä olivat kyllä hyviä, todella lähellä aitoja Snickerssejä. Ainut jota haluaisin joskus vielä koittaa uudestaan, oli tuo nougat-kerros, sillä siitä tuli aavistuksen liian murenevaista. Näiden tekohetkellä kaupoista ei vielä löytynyt glukoosisiirappia, mutta jos tekisin näitä nyt, käyttäisin sitä ehdottomasti siirapin ja hunajan tilalla. Sitäkin pitää joskus vielä koittaa 🙂

Twix-patukoita olen itsekin suunnitellut tekeväni. Muropohja, toffeesisus ja suklaakuorrute, onnistuiskohan niistä 🙂

Oih, nämä näyttävät herkullisilta!

Kiitos 🙂 Olivat tosi herkullisia. Sopivat tosi hyvin Snickers-nälkään. Olivat vain hieman petollisia, sillä näitä tuli aika paljon ja muutama tuli syötyä liki huomaamatta maistellessa ja ihmetellessä herkullista makua 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.