Suklaafudget pähkinällä ja lakulla

Joululahjoja on joskus hankala keksiä. Syötävät lahjat ovat aika varma valinta. Ja koska nämä fugde-palat hävisivät tarjoilukulhoista jo kuopuksemme ristiäisissä, oli joululahja helppo päättää. Tästä lahjasta oltiin erittäin tyytyväisiä! Alkuperäisohje fudgemassaan on Nigellalta.

Tajusin juuri etten ole ottanut juuri näistä herkuista kuvia. Yllä olevassa kuvassa on Rocky Road-versio, eli namit, jossa mukana vaahtokarkin palasia. Mielestäni nämä ovat kuitenkin triplasti parempia ilman vaahtokarkkia. 

17.12.2014 Olen tehnyt näitä vuosien aikana todella usein ja nyt löytyy aidomman näköinen kuvakin suolatun suklaafudgen ohjeesta

Suklaafudget pähkinällä ja lakritsilla

Aineet fudge-massaan:

200 g maitosuklaata

250 g tummaa suklaata (esim. sekaisin n.50% ja n.70%)

1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

35 g voita  

Laita voi, maito ja suklaat palasina kattilaan ja lämmitä miedolla
lämmöllä kunnes kaikki suklaa on sulanut.

Lisää:

200 g lakua pieneksi pätkittynä paloina (rainbow, 3-4 osaan)

2.5 dl suolapähkinöitä (X-tra parhaita)

+ päälle suolapähkinöitä ripoteltuna

Leikkaa lakritsipalat n.4 osaan.Sekoita lakritsit ja
pähkinät sulaan suklaaseokseen. Kaada massa silikonimuottiin leivinpaperilla
vuorattuun neliön malliseen (n.23 cm x 23 cm) tarjoiluvuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Nauti itse tai anna lahjaksi vaikka sellofaaniin käärittynä!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaafudget pähkinällä ja lakulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X