Suklaakakku punaherukkacurdilla, munaton ja maidoton
Mehevä suklaakakkupohja yhdessä raikkaan punaherukkacurdin ja suklaamoussen kanssa maistuu ihanalta. Samaan aikaa sekä tuhtia, mutta silti marjaisaa ja aavistus kirpsakkaa.
Kakussa oleva munaton kakkupohja muistuttaa suosittua Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa, mutta on vain aavistuksen murenevampi ja tahmaavampi. Pohja on myös lähellä aiempaa maidotonta ja munatonta suklaakakkupohjaa, mutta tämä on hieman miedomman suklainen, jolloin se sopii moniin täytteisiin aiempaa paremmin.
Kakun väliin ja päälle tuleva maidoton suklaavaahto syntyy helposti ja nopeasti vain kahdesta aineesta; kauravispistä ja suklaasta. Ja mielestäni se myös maistuu paremmalta, kuin useat maidolliset suklaamousset. Se on ihanan pehmeää, kuohkeaa ja juuri sopivan suklaista. Jääkaapissa tuo suklaamousse kovettuu, joten suosittelen ottamaan kakun huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen korkkaamista. Tällöin täyte pehmenee ja suklaan maku korostuu.
Punaherukkacurd sopii tähänkin kakkuun todella ihanasti. Se raikastaa muutoin ihanan suklaista kakkua ja tekee siitä kevyemmän oloisen. Punaherukkacurdin ohjeessa oleva voi korvataan maidottomalla rasvalla, jolloin saadaan maidoton punaherukkatahna. Jos maidottomalle kakulle ei ole tarvetta, voi punaherukkacurdiin laittaa ohjeen mukaan voita.
Kakku on siis täysin munaton ja maidoton.
Mein lasten yhteisiä synttäreitä juhlittiin pienen pienellä porukalla juuri ennen kuin lapset kirmasivat kouluihin ja päiväkotiin. Tämä kakku syntyi sillon melko ex temporee -tyylisesti niistä aineista, joita sattui kotoa juuri sillä hetkellä löytymään. Meillä oli nimittäin tuolloin, ja on toki edelleen, aikamoinen muuttohässäkkä kesken. Saimme omakotitalomme myytyä kesällä melko nopealla aikataululla ja muutimme vuokralle uuden omakotitalon rakentamisen ajaksi. Talon myynti, koulujen ja tarhojen vaihdot, uuden talon suunnittelu, muutto ja kaiken maailman muut kiireet osuivat samoihin hetkiin ja tekivät leipomishetkien löytämisestä haasteellista. Jotenkin kuitenkin löysin itsekin tekemästä tätä kakkua. Nyt suurin osa tuosta pahimmasta härdellistä on takana, mutta uskoihin, että uuden talon suunnittelemisessa ja erityisesti sen keittiön miettimisessä menee vielä hetki jos toinenkin. Tämä vie hieman tulevan syksyn leipomisaikaa, mutta yritän siitä huolimatta pitää postausten välin suht entisellään. Mutta voi että kuinka paljon odotankaan pääseväni uuteen keittiöön ja erityisesti saarekkeen ääreen leipomaan! Tästä tulikin mieleeni, että jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon keittiön suunnittelussa, kuulisin niistä mieluusti jo pian 🙂
Tässä kuitenkin tulee tämä suklaakakun ohje.
Suklaakakku punaherukkacurdilla ja suklaamoussella (maidoton ja munaton)
n. 22 cm vuokaan
Pohja:
Pohjien päälle:
noin 1/2 annosta punaherukkacurdia (ohjeessa oleva voi korvattu maidottomalla margariinilla)
Suklaavaahto:
3.75 dl (=1.5 prk, á 2.5 dl) Kaslink -kauravispiä
300 g tummaa (n.50%) maidotonta suklaata
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakakku punaherukkacurdilla, munaton ja maidoton
Hieno kakku
Kiitos Sippe 😀
Mitä luulet, menisikö punaherukkacurd maitosuklaamoussen kanssa? Lähinnä pelkään tummaan suklaaseen tehdyn moussen olevan liian tuimaa lapsille – vai pehmeneekö maku riittävästi kauravispin kanssa?
Heippa Suklaa! 🙂 Kauravispi itsessään on makeahkoa, joten tummasta suklaasta tehty vaahto on hieman makeampaa kuin esim. pelkästä kuohukerma ja tummasta suklaasta tehtynä. Mutta moussen voi toki tehdä myös pelkästä maitosuklaasta. Ehdotan silti myös sellaista, että mitä jos laittaisikin suklaamousseen puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata? Tällöin mousse olisi jo selvästi makeampi, mutta siinä maistuisi silti myös suklaa.
Mahtava ajatus, taidanpa tehdä juuri niin!
Kiva kuulla, Suklaa 🙂
Ihanan näköinen vaikka ei hyvin yksinkertainen koristelu! Taidan tehdä tätä tyttäreni syntymäpäiville 😊 olen tehnyt jo aikaisemmin tuota curdia ja kakkupohjaa mutta tätä kompoa en ole hoksannut yhdistää.
Kiva, että innostuit Roosa! 😀 Tuo curd ja suklaapohja oli kyllä niin ihana pari, että niitä tuleek yhdisteltyä jatkossakin 🙂
Muuttuuko suklaakerman maku jääkaapissa? Mietin vain kannattaako missä vaiheessa kakku täyttää ennen syöntiä. Voiko tätä pakastaa?
Hei Moi! 🙂 Hyvin suojattuna suklaakerman maku säilyi ainakin meillä hyvänä kaikki ne päivät, mitä kakku meillä muutoin säilyi. Kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön hieman ennen syömistä, jotta suklaakerma pehmenee ja suklaan maku pääsee kunnolla esille. Kakku kestänee pakastamisen ihan ok, mutta uskoisin että ilman pakastamista olisi parhaimmillaan.
Mitenhän ohjetta tulisi muokata 10cm vuokaa varten ? 🙂