Suklaapossu

Suklaakuorrutteiset piparkakkupallot

Piparkakku taikina raakana

Näin Leena-muorin blogissa mielenkiintoisia suklaalla kuorrutettuja piparipalleroita. Palleroihin tulee piparkakkutaikinaa parhaimmillaan eli paistamattomana. Taikinasta pyöritellään palloja, jotka upotetaan suklaaseen. Helppoa kuin mikäkin. Miten ihmeessä tuollainen ei olekaan aiemmin tullut mieleeni, piparitaikinahan on parasta juuri raakana ja suklaa on muuten vain äärimmäisen hyvää. Ajatus niistä ei jättänyt rauhaan millään ja pakkohan niitä oli itsekin testailla.

Piparkakku suklaa pallot

Taikinana käytin mamsellin piparkakuista tuttua taikinaa, mutta jätin munan pois ja lisäsin sen sijasta hieman maitoa. Lisäksi skippassin myös soodan. Kuten arvata saattaa, näistä tuli tosi hyviä! Myös kahvi- tai siis glögivieraamme ihasteli pallojen makua ja taisi samantein napata enemmän kuin yhden 🙂 Kiitos vielä pallojen alkuperäiselle keksijälle tästä maukkaasta ideasta! 🙂

Leena oli koristellut omana kultatomulla ja se olikin kivan näköinen. Omista kaapeista tuollaista ei löytynyt, joten päälle eksyi muutama lumihiutale. Nämähän voi koristella ihan oman mielensä mukaan miten vain 😉

Suklaakuorrutteiset piparipallerot 

Koosta riippuen n. 60 kpl

Taikinan aineet:

125 g voita

1.5 dl sokeria

1 dl siirappia

1 rkl kanelia

1 tl neilikkaa

1-2 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

0.5 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

n. 200 g tummaa (50%) suklaata

n. 100 g maitosuklaata

Ohje:

Hiero huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri sekaisin keskenään, lisää siirappi ja mausteet. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaan. Suojaa taikina kelmulla ja taita jääkaappiin kovettumaan ainakin 2 tunniksi, mielellään yön yli.

Kun taikina on kunnolla levännyt, kaulitse tai painele siitä n. 1-2 cm paksuinen levy. Leikkaa levystä neliöitä (eli ensin viillot toiseen suuntaan, sen  jälkeen toiseen). Pyörittele neliöistä palloja. Tämän voi toki tehdä jollain muullakin tavalla. Laita pallot pakkaseen jäätymään n. tunniksi tai pariksi.

Kun pallot ovat jäätyneet, sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Dippaa jäätyneet piparipallot suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle kovettumaan. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki:

* Pallot voi myös pakastaa

* Kuorrutukseen voi käyttää mitä suklaata haluaa. Itse käytin sekä maitosuklaata että tummaa suklaata. Tumma suklaa yksinään olisi omaan makuuni ollut ehkä liiankin tujua, maitosuklaa toi mukavasti hieman makeutta.* Taikinaan käytin 2 tl kardemummaa, ja palloista tuli aika kivan kardemummaisia. Mausteita voi toki muutella mielensä mukaan ja laittaa juuri niitä mausteita, joista tykkää.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakuorrutteiset piparkakkupallot

Taru

Pitäisi kokeilla! Edelliset taikinat menivät vahingossa kaikki pipareiksi ;D

Suklaapossu

Kokeilepas ihmeessä ensi kerralla kun käy samalla tavalla. Pipariksi menneet taikinat on aina herkullinen tapa hukata suklaan syövereihin 😉

Anni

Olen jo pitkään seurannut blogiasi ja en voi kuin ihmetellä miten sulla on niin paljon ideoita, taitoa ja aikaa ! Itse saan tuhrattua kaksi päivää yhden täytekakun tekoon ja tuntuu että sä pyöräytät ihan huippuhienoja leipomuksia tosta noin vaan parissa tunnissa. Kadehdin ! Nyt jo jännittää kun jouluksi yritän päällystää kakun suklaamassalla, ohjeet on luettu jo vaikka kuinka monta kertaa mutta yleensä sössin aina jotain ja hermo menee. Toivotan sulle oikein hyvää Joulun aikaa.

Suklaapossu

No voi kun ihana kommentti, kiitos Anni! 🙂 Ja tuosta täytekakun teosta on pakko sanoa, että kyllä minäkin niihin saa aikaa tuhrattua, ja paljon! 🙂 Monesti jo suunnittelemiseen menee useampi tunti, varsinkin jos saa vapaat kädet. Se koristelu on se kaikkista hankalin ja siihen menee varmaan tuplasti se aika, mitä pohjan paistoon ja täyttämiseen yhteensä. Eli ei ihan päivässä tai välttämättä kahdessakaan minulta kakkuja synny 🙂 Nyt kun aloittelin syksyllä kokopäivätöissä, ei aikaakaan enää ole samaan tyyliin kuin ennen vanhaan. Tämä tulee näkymään viimeistään alkuvuodesta bloginkin puolella; ei vaan enää ehdi ja jaksa leipoa sitä tahtia kuin ennen. Mutta eipä leipominen silti lopu, sitä juttua ei minusta kovin helpolla saa kitkettyä pois 😉

Voih, mä olen niin kade, kun sinulla on jo Jouluksi valmiiksi suunniteltu kakku! Itselläni ei ole vielä aavistustakaan, mitä tekisin 🙁 Uskon, että se sinun kakun päällystäminen sujuu tosi hyvin 🙂 Käytätkö muuten päällystämiseen itse tehtyä valkosuklaamassaa vai tummasta suklaasta tehtyä? Vai kaupan valmista versiota? Noissa massoilla päällystämisessä on se hyvä puoli, että vaikka siihen tulisi reikiä tai muita vekkejä, niitä voi aina tilkitä koristeilla (näin Jouluna vaikkapa tähdillä) 😉

Oikein ihanaa, rauhallista ja herkullista Joulun odotusta sinulle! 😀

Jack Bauer

Piparit on parhaimmillaan taikinana ja kun vielä kuorruttaa suklaalla, niin ei voi olla kuin hyvää:)

Pipareita

Nam. Vaikuttaa hyvältä. Ensimmäiset piparitaikinat pyöräytin tänään. Sitten oisi tarkoitus kokeilla piparimokkapaloja ja seuraavaksi näitä! Hyvä että pakastus myös onnistuu.

Suklaapossu

Hei Pipareita 🙂 Raaka piparitaikina on kyllä niin hyvää, mutta muutkin piparkakun makuiset leivonnaiset maistuvat ihanilta. Kivoja jouluisia leivontahetkiä!

Vastaa käyttäjälle Jack BauerPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *