Suklaapossu

Suklaakupit

Tässä vanhaa kesän leivonnaissatoa. Joskus tötteröitä tehdessäni rahkavoitaikinaa jäi hieman yli. Tein tuosta jäljelle jääneestä osasta minimuffinipeltiä apuna käyttäen pieniä ”kuppeja”. Täytin kupit suklaamoussella, jonka maustoin kevyesti hasselpähkinäaromilla. Näistä tuli aika kivoja pieniä makeisia vaikka kahvipöytään.

 

Täytteeksi voi laittaa haluamaansa suklaata. Itse laitoin täytteeseen niitä suklaita, mitä kaapissa sattui sillä hetkellä olemaan. Näistä tuli melko makeita, sellaisia maitosuklaan makuisia pikkupaloja. Kuppeihin sopisi varmaan todella hyvin myös aiemmin tekemäni supersuklainen kuorrutus.

Tein täytteen hieman eri tavalla mitä olen ohjeeseen kirjoittanut, sillä minulla ei ollut aikaa odotella täytteen jäähtymistä. Eli vatkasin kerman ja sekoitin joukkoon sulatetut suklaat. Näin koostumuksesta tuli hieman ”röpelöinen” eikä se siis ollut parhain mahdolinen. Korjasinkin täytteen tekotavan ohjeeseen sellaiseksi, miten siitä tulee vielä parempi.

Tässä tulee näiden pikkuherkkupalojen ohje:

Suklaakupit

n. 24 kpl

Taikina: 1/4 annosta rahkavoitaikinaa, jossa lisänä 1/2 tl vaniljasokeria.

Täyte:

2 dl kuohukermaa

150 g maitosuklaata

75 g tummaa suklaata

(2.5 mm hasselpähkinäaromia)

Ohje:

Tee täyte laittamalla kerma ja suklaat kippoon ja lämmittämällä varovasti mikrossa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna seoksen jäähtyä ja laita jääkaappiin useammaksi tunniksi.Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se ohueksi levyksi. Ota n. 7 cm pyöreällä muotilla paloja ja painele ne minimuffinipellin voideltuihin koloihin reunoja myöten. Pistele pohjat ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes pohjat ovat reunoilta kullanruskeat. Pohjat hieman laskevat reunoilta paistuessaan. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.

Vatkaa kylmä kerma-suklaaseos vaahdoksi ja lisää joukkoon maun mukaan hasselpähkinäaromia. Pursota täyte kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakupit

Taru

Tosi ihanan näköisiä pikkuherkkuja! Noita menis varmaan ihan huomaamatta jokunen suuhun ;D

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Kieltämättä nämä katosivat jääkaapista hetkessä 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *