Suklaamarengit

Löysin arkistojen kätköistä tämän alkuvuodesta tekemieni suklaamarenkien ohjeen. Muistelin, että marengit saivat alkunsa, kun tekemästäni vaniljakreemistä ja omenapiirakasta jäi pari valkuaista yli. Marengit ovat hyvä tapa hukata leivonnasta jääneitä valkuaisia, mutta jos perusmarenki ei maistu, voi marenkimassaa maustaa vaikka sulalla suklaalla. Helposti hieman erilaisia ja maukkaita makupaloja.

 

Laitoin kaapista löytämäni levyjen jämät tummaa ja maitosuklaata, mutta tähän voi käyttää halutessaan jompaa kumpaa. Suklaa kannattaa sekoitella marenkimassaan erittäin huolimattomasti, suunnilleen vain käännellä yhdellä kauhaisulla joukkoon, jotta se jää vain raidoiksi ja marenkimassa pysyy paremmin koossa.

Suklaamarengit

n. 16 kpl

Aineet:

2 (n. 60 g) valkuaista

ripaus suolaa

1.25 dl sokeria

20 g maitosuklaata

20 g tummaa suklaata

Ohje:

 Vatkaa valkuaisia kuivassa kulhossa. Kun ne alkavat vaahtoutua, lisää ripaus suolaa. Jatkaa vatkaamista ja lisää samalla sokeria n. ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Sulata suklaat mikrossa varovasti n. 15 sekuntia kerrallaan. Kaada suklaasula valkuaisvaahdon joukkoon. Kääntele suklaata marengin joukkoon parilla kauhasulla, mutta älä niin paljoa, että suklaa sekoittuu marengin joukkoon. Jätä suklaa kunnon raidoiksi.

Nostele nokareita pellille. Paista 125 asteessa noin puolisen tuntia, riippuen marenkien koosta ja kuinka kypsiksi ja koviksi marengit haluat.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Suklaamarengit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X