Suklaapossu

Suklaamuffinit mansikkasydämellä

Ystävänpäivänä on mukava antaa ystäville myös tuhteja suklaamuffineita tai viedä niitä työpaikalla, kuten minä tein. Lisämehevyyttä nämä muffinit saavat mansikkaisesta tuorejuustokreemistä, joka pilkottaa muffinin päällä olevasta sydämen mallisesta aukosta..

Käytin muffinien pohjalla hyväksi havaitsemaani mehevää suklaamuffiniohjetta. Muokkasin ohjetta vieläkin suklaisemmaksi, jotta kokonaisuus ei olisi liian makea väliin laitettavan tuorejuustokreemin kanssa.

Red Velvet whoopies-leivoksissa käyttämäni sydänteema jatkui näidenkin koristelussa. Leikkasin muffineista kannen pois, laitoin hieman kreemiä pohjien päälle ja laitoin kannet takaisin leikattuani niistä ensin pienet sydämen malliset palat pois. Muffinit ehtivät jäähtyä hieman liikaa ennen täyttöpuuhiin pääsemistä ja osa kansista halkesi leikkausvaiheessa. Täyttäminen ja leikkaus kannattaakin suorittaa heti, kun muffinit ovat jäähtyneet, jotta pinta ei kovetu liikaa eikä pääse halkeilemaan. Muuta haittaa kovettuneesta pinnasta ei ole, sillä se pehmenee täytteen vaikutuksesta seuraavaan päivään mennessä.

Suklaamuffinit sydämellä

Koosta riippuen n. 12-18 kpl

Aineet:

150g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä

2.5 dl sokeria

2 kananmunaa

2.5 dl vehnäjauhoja

1.5 dl tummaa kaakaojauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

0.5 tl suolaa

1 dl piimää

100g tummaa suklaata (n.50% kaakaota) 

Täyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g voita
5 rkl mansikkatomusokeria
2-3 rkl tomusokeria

Ohje:

Lämmitä uuni 175C. Voitele muffinssipelti. Rouhi suklaa isohkoiksi (n. 1 cm x 1 cm) paloiksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti samalla vatkaten. Vatkaa seosta vielä hetki, jonka aikana seos vielä kuohkeutuu. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi vuorotellen piimää kanssa taikinaan nostellen, älä vatkaa taikinaa enää tässä vaiheessa. Lisää lopuksi suklaarouhe nopeasti käännellen.

Täytä muffinssipellin kolot (n.3/4) taikinalla. Paista muffineita keskitasolla n. 17-20 minuuttia. Muffini on valmis, kun se tuntuu päältä koitettuna kiinteältä. Varo paistamasta liikaa, jotta muffini ei kuivu. Anna jäähtyä hetki ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Leikkaa jäähtyneistä muffineista kansi pois. Levitä muffinien päälle täytettä. Ota leikatusta kannesta sydämen muotoisella muotilla pala pois ja ripottele päälle hieman tomusokeria. Laita kansi takaisin muffinin päälle.

Vinkki:
* Täytettä on helppo muokata. Voit esum. käyttää mansikkatomusokerin sijasta tavallista tomusokeria ja laittaa mausteeksi vaikka vadelmasosetta.
* Muffinit kannattaa täyttää heti niiden jäähdyttyä, jotta kuori ei kovetu liikaa eikä näin halkeile leikatessa. Kovakin kuori pehmenee tuorejuustotäytteen päällä.
* Muffinit kannattaa tehdä valmiiksi jo ainakin päivää ennen tarjoilua, niin maut ehtivät tasottua ja leivokset mehevöityä vielä entisestään.
* Ota muffinit huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen tarjoilua


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamuffinit mansikkasydämellä

Tita

Ovatpa kivan näköisiä, kun on tuo sydänkin ! Taikina kuulostaa ihanan suklaiselta, pitää tätä kokeilla seuraaviin suklaamuffinseihin.

Suklaapossu

Kiitos Tita 🙂 Näitä erilaisia juttuja on kiva kokeilla. Testaa ihmeessä tuota suklaamuffiniohjetta. Se on mukavan suklainen. Se alkuperäisohjekin, mistä tuossa kirjoitin, on kivan suklainen. En osaa valita näiden kahden väliltä sitä parempaa. Testailen sillä toisella ohjeella vielä jossain vaiheessa, niin saan senkin laitettua blogiin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *