
Suklaapossun suosikkiohjeet vuonna 2019

Nyt kun vuosi on vaihtunut, on hyvä hetki muistella vuotta 2019 ja sen parhaita ohjeita. Alunperin suunnittelin kokoavani tähän teidän lukijoiden suosikkiohjeet, mutta kun olin saanut kerättyä ohjeet, huomasin, että nehän olivat miltei samat kuin viime vuoden yhteenveto-postauksessa. Päätinkin vaihtaa näkökulmaa ja toteuttaa samalla erään lukijan toiveen eli listata omat suosikkini vuoden 2019 aikana blogiin ilmestyneistä ohjeista. Ja olipa muuten hankala tehtävä! Herkullisia, ihania ohjeita oli todella monta ja valinta oli vaikea. Poiminkin lopulta sellaisia ohjeita, joita mieleni tekisi juuri nyt. Eli vähän kuin omat tämän päivän ja tämän hetken suosikkiniohjeeni. Joukossa on sekä suolaisia herkkuja että makeita ohjeita niin juhlaan kuin arkeen.
Suklaapossun vuoden 2019 suosikkiohjeet:
Sämpylät ilman vaivaamista
Rapeakuoriset sämpylät, jotka valmistuvat ilman vaivaamista, olivat viime vuonna todellinen luotto-ohjeeni. Sisältä mehevät ja päältä rapsakat sämpylät saavat vaihtelua erilaisista jauhoista. Taikinan voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo 2-3 päivää ennen paistamista ja tänä aikana maku vain syvenee. Taikinan voi myös paistaa osissa, pari sämpylää kerrallaan, jolloin käsillä on aina uunituoreita sämpylöitä. Näppärää!
Lohipiirakka
Lohipiirakka parsakaalilla ja porkkanalla on herkullinen piirakka, joka maistuu ympäri vuoden. Piirakka on kokonaan munaton, joten se sopii myös muna-allergisille, mutta toki maistuu myös meille muille.
Mutakakkumainen täyteläinen brownies
Supersuklainen brownies on nimensä mukaisesti supersuklainen. Tahmea, miltei mutakakkumainen koostumus takaa suklaisen makunautinnon. Jos haluat vähemmän tahmean koostumuksen, paista browniesta hieman pidempään.
Crème Brûlée
Kermainen Crème brûlée on jotain niin hyvää, että sitä on hankala kuvailla. Crème brûléen silkkisen sileä, miedon vaniljainen pehmeä osa yhdessä lohkeavan sokerikuorrutteen alla on taivaallinen yhdistelmä. Nämä herkut ovat muuten yllättävän helppoja tehdä ja aina ihmettelenkin, että näitä tulee tehtyä aivan liian harvoin.
Kinuski-suklaapalat
Kinuski-suklaapalat muistuttavat Twix-patukoita. Rapean murotaikinapohjan ja suklaakerroksen välistä löytyy kerros kinuskia. Jos tykkää Twix:stä, pitää todennäköisesti myös näistä.
Pikkupiirakat lehtitaikinasta
Helpot ja nopeat pikkupiirakat valmistuvat näppärästi lehtitaikinasta (tai esimerkiksi voitaikinasta) sekä niistä aineista, joita jääkaapista milloinkin sattuu löytymään. Ne sopivat loistavasti vaikkapa arkipäivien lounaaksi salaatin kera, kuten myös kahvin kanssa tarjottavaksi.
Mutakakkua kaakaokermalla ja marjoilla
Mutakakku kaakaokermalla ja mansikoilla on vain yksinkertaisesti jotain todella hyvää. Mansikoiden sijasta tähän voi laittaa vaikkapa vadelmia. Nam! Tämä on lisäksi niin helppo tehdä, että meidän 6- ja 9-vuotiaat leipoivat tämän kahdestaan äitienpäiväkakuksi.
Punaherukkacurd
Punaherukkacurd eli punaherukkatahna lähes räjäytti makuhermoni viime syksynä makeankirpeällä olemuksellaan ja silkkisellä sileydellään. Tämä ilman kananmunaa valmistuva tahna sopii niin kakkujen väliin kuin tuulihattujen täytteeksi tai vaikka jogurtin tai rahkan kanssa nautittavaksi.
Omar-juustokakku vadelmilla
Omar-juustokakku vadelmilla on miedon kinuskinen ja ihanan marjaisa kakku, joka ei ole lainkaan liian makea. Miedon makumaailman ansiosta kakku maistuu niin lapsille kuin aikuisille.
Appelsiini-suklaajuustokakku mutakakkumaisella pohjalla
Hieman Fazerinan makumaailmaa muistuttava Appelsiini-suklaajuustokakku iski makuhermoihini täysillä. Tuhti mutakakkumainen pohja ja suklaamousse tuo kakkuun tuhtia täyteläisyyttä ja suklaisuutta, mutta tuoreen appelsiinin ansiosta kakku on silti ihanan raikasta. Tätä meillä nautittiin viime Jouluna ja sanoisin, että tässä on sitä jotain.
Helppo ja nopea pitsapohja
Pitsapohja ilman hiivaa on pelastanut jo monien arkipäivälliset ja viikonlopun lounaat. Nopea ja helppotekoinen taikina on kaulittavissa pian sen tekemisen jälkeen ja täytteeksi sopii miltei mikä tahansa jääkaapista löytyvä. Tämän tekemiseen tarvitaan vain 5 ainetta. Kun käytät tätä taikinaa, voit myös unohtaa taikinan vaivaamisen.
Lohimousse
Tämän vuoden yksi eniten leipomani suosikkiohje on kylmäsavu- ja graavilohesta syntyvä lohimousse, joka sopii loistavasti niin juhliin, kuin arki- ja viikonloppuiltojen herkutteluhetkiin muun muassa leivän päällä tai ruissipsien kanssa nautittuna. Tätä tuli pelkästään joulukuun aikana tehtyä varmaan viitisen kertaa ja joka kerta ihmettelin, kuinka herkullista se onkaan. Suosittelen ehdottomasti!
Tässä olivat Suklaapossun vuoden 2019 aikana julkaistut lempiohjeet.
Nyt haluaisin kuulla, mikä tai mitkä ovat sinun suosikkiohjeesi leivonnassa tai arkiruokailussa?
Entä minkälaisia ohjeita haluaisit nähdä Suklaapossun blogissa tämän vuoden aikana?

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaapossun suosikkiohjeet vuonna 2019
Pikavilkaisulla ainakin vähintään 10 ohjetta, jotka haluaisin testata. Mutta gluteenittomana… Siinäpä haaste vuodelle 2020, gluteenittomia leivonnaisia, toki itselleni käy kaura kotimaisista viljoista.😃
Tyttären välipalapatukat tuli juuri uunista, niitä maistelemaan seuraavaksi.😊
Kiitos vinkistä Z! 🙂 Gluteenittomat leivonnaiset ovat olleet ”to-do -listallani” vähän kuin odottamassa sopivaa hetkeä. Nyt kun mainitsit niistä, otan vuoden 2020 tavoitteeksi tehdä niitä enemmän 🙂 Pst. Jos haluat, voit vielä vinkata jonkun tietyn leivonnaisen, jonka ehdottomasti haluaisit gluteenittomana, niin lupaan ainakin yrittää 🙂