Suklaapossu

Suolaiset muffinit fetajuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Meillä sairasteltiin loppu- ja alkuvuodesta pitkään ja samalla myös leivontarintamalla hiljeni joksikin aikaa. Nyt elämä alkaa soljumaan samalla tavalla kuin ennenkin ja ollaankin taas päästy normiarkeen suunnilleen käsiksi.

Uusi leivonnaisia en vieläkään jaksa kovin aktiivisesti tehdä (=selkeä merkki, että tautia ei ole täydellisesti vielä voitettu). Joitain juttuja ehti kuitenkin kertyä varastoon, joten laittelen niitä tänne pikku hiljaa. Uusi vuosi toi muuten sellaisen muutoksen, että yritän (siis todellakin yritän) kehitellä tavallista enemmän suolaisia juttuja ja jättää makeat hieman vähemmälle. Tämä lupaus voi olla aiemmin rikottu kuin alunperin kuvittelin, mutta koitetaan nyt kuitenkin. On nimittäin tuo housujen vyötärö päässyt kutistumaan ja koitan hieman hillitä tahtia. Leivonnaisia on tullut viime aikoina hukattua ympäri kaupunkia, mutta eipä sekään ole auttanut. Vaikka ilmiselvästihän tuo on pesukoneen vika, kun vaatteita kutistaa tällä tavalla!

No mutta kaikkien Joulukuussa ja sitä ennen nautittujen makeiden leivonnaisten jälkeen mieleni teki välillä jotain suolaista. Uuden vuoden kunniaksi otin itseäni niskasta kiinni ja päätin koittaa voittaa kammoni suolaisia muffineita kohtaan. Useimmat maistamistani ovat olleet kuivia ja mauttomia ja halusin osoittaa itselleni, ettei niin tarvitse olla. Testailin samantein kahta erilaista muffiniohjetta, joissa tästä ensimmäinen. Ajatus näihin lähti maitorahkasta. Maitorahkahan sopii todella hyvin makeisiin leivonnaisiin tehden niistä kosteita ja meheviä. Mutta kyllä toimii suolaisissakin versioissa! Nämä muffinit eivät olleet kuivia nähneetkään, vaan olivat pehmeitä ja todella meheviä!

Täytteeksi voi valita maun mukaan lähes mitä vain. Mulla oli Joulun jäljiltä kaapissa vielä fetapaketti, joten se päätyi täytteeksi. Pilkoin joukkoon vielä muutaman aurinkokuivatun tomaatinkin. Laitoin näihin basilika-öljyssä valmiiksi marinoituja aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka eivät näimmä edelleenkään maistu mun suuhun kovin hyviltä. Marinoimattomat versiot ovat ehdottomasti parempia. Niitä yrttien makuja voi sitten heitellä purkista taikinan sekaan. Hyvä ohje sekä helppouden että maukkauden takia ja tulen kyllä jatkossakin käyttämään erilaisten täytteiden kanssa.

Suolaiset muffinit fetajuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla n. 9 kpl

Aineet: 2.5 dl vehnäjauhoja (laitoin osaksi grahamjauhoja) 1.25 tl leivinjauhetta 0.5 tl suolaa 1 muna 125 g maitorahkaa 0.5 dl maitoa 0.5 dl öljyä

Lisäksi: 200 g Apetina (creamy) fetajuustoa n. 6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja pienemmäksi pilkottuna 1 tl kuivattua basilikaa muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Ohje: Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja basilika keskenään. Sekoita myös muna, maitorahka, maito ja öljy. Lisää jauhojen joukkoon ja sekoita kevyesti. Pilko aurinkokuivattuja tomaatteja pienimmiksi ja pilko fetajuusto myös pienemmiksi n. 1 x 1 cm paloiksi. Säästä muutama fetajuuston palanen koristeeksi ja lisää loput taikinaan. Lisää myös tomaatit sekä muutama rouhaisu mustapippuria taikinan joukkoon. Kääntele kaikki sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa enempää kuin tarpeen. Lusikoi taikinaa rasvattuihin muffinivuoan koloihin. Paista 175 asteessa n.20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. Muffinit maistuvat myös hyvin jäähtyneinä.

Vinkki: * Jos mahdollista, paista muffinit voidelluissa silikonisissa muffinivuoan koloissa. Suolaiset muffinit tarttuvat helposti kiinni paperisiin vuokiin. * Täytteiksi voi laittaa fetan ja tomaattien sijasta maun mukaan melkein mitä vaan. Mites ois vaikka pepperoni, paprika+kinkku, ananas+aura, tonnikala, meetvursti, koskenlaskija, pesto-tomaatti.. Mahdollisuuksia on siis miltei rajattomasti. * Suolan määrää kannattaa säätää täytteiden mukaan. Fetajuusto on itsessään niin suolaista, että pärjäsin pienemmällä suolamäärällä. Vähemmän suolaisen täytteen kanssa suolaa voi laittaa tuplamäärän.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolaiset muffinit fetajuustolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Kaisa

Oi, näitä kyllä täytyy testata! Kuulostaa ja näyttää tosi hyviltä!

Suklaapossu

Kiitos, testailepas ihmeessä. Hyviä olivat 🙂

Katri

Näyttää herkullisilta, suolaiset muffinsit ovat tosi kivoja. 😉

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Tuosta taikinasta tuli heti mun suosikki. Mukavan kosteaa, ja tosi helppo tehdäkin 🙂

Anonyymi

tätä täytyy kyllä testata! Olen tehnyt muutaman kerran suolaisia muffineita ja ne ovat olleet kuivia. Seuraavat vieraat saavat maistella näitä 🙂 t. Hanna

Suklaapossu

Testailepas 🙂 Nämä eivät tosiaan olleet kuivia nähneetkään. Riippuu varmaan hieman täytteestä ja paistoajastakin, mutta uskon että suurin salaisuus oli tuo maitorahka. Kun saan leivottua, olisi taas mukava kuulla, mitä pidit 🙂

Susu Maaret

Mä oon tehnyt vähän samantyylisiä kanssa. Itse tykkään suolaisista muffinsseista ja töihin niitä lounaaksi väsäilen 🙂 Täytyykin ensi viikoksi taas leipasta varmaan 😉 Rahkaa en ole käyttänyt mutta yksi purkki on yksinäisenä kaapissa joten ehkäpä voisi sitäkin kokeilla.

Suklaapossu

Nämä ovatkin hyvä lounasidea, pitänee joskus itsekin tehdä 🙂 Helppoja ja nopeita tehdä ja sekaan voi heitellä kaikenlaista mitä kaapissa sattuu sillä hetkellä olemaan. Jos ehdit koittamaan, niin toivottavasti maistuu myös sulle 🙂

Leena-muori

Maistuisi kyllä! Olen vain sikalaiska leipomaan suolasia, muuta kuin leipiä. 😛 Linkitän sinut.

Suklaapossu

Hehe, mä taas leivon miltei mitä tahansa muuta mutten leipiä 😉 Ne ei vaan onnistu millään. Paitsi iki-ihana focaccia 😛 Kiitos, minut voi ilomielin linkittää 🙂

Anonyymi

Nyt on näitä leivottu ja maisteltu. Meheviä ja hyviä olivat, kaikkea muuta kuin kuivia. Runsas fetan määrä ja rahka olivat varmasti mehevyyden tekijöitä. t.Hanna

Suklaapossu

Mukavaa, kun tulit taas kertomaan kokemuksesi 😀 Totta, juustot ja maitotuotteet tuovat leivonnaisiin paljon mehevyyttä. Hienoa, että muffinit maistuivat 🙂

Aino

Testasin, ja hyviä tuli! Tein kaksinkertaisen taikinan, ja täytteeksi 200g fetajuustoa ja purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja. Kiitos tästä ja kaikista muista hyvistä resepteistä – olen vesi kielellä selaillut blogiasi useampana päivänä. 😀

Suklaapossu

Mahtavaa, että muffinit maistuivat 😀 Ja todella ihanaa kuulla, että olet viihtynyt blogissani! 😀 Toivottavasti löydät paljon leivottavaa! ;D Mukavaa, että kävit kertomassa kokemuksesi ja tulethan taas kertomaan, kun saat testailtua lisää 😉

Päivi / Inkiväärihillo

Kiitokset ohjeesta, maukkaita olivat! Minun muffareissani makua antoivat kinkku, paprika ja aurajuusto.

Suklaapossu

Kiva kuulla, että muffinit maistuivat 🙂 Hyvänkuulloiset täytteetkin sinulla 😛 Näitä onkin helppo varioida omaan makuunsa sopiviksi 🙂

~heini~

Hei, löysin tän superherkullisen ohjeen jos ehdottomasti testaan mutta osaatko sanoa miten nää käyttäytyy jos/kun pakastaa? Tekisin näitä ristiäisiin ja jotain on pakko tehdä etukäteen niin voisiko nää olla se jokin??

Suklaapossu

Heippa ~heini~ 🙂 Meillä nämä eivät päätyneet pakkaseen asti, joten varmaa tietoa ei ole. Yleensä kuitenkin tämän tyyppiset muffinit kostuvat lisää pakkasessa ja nämäkin saattavat menettää osan rakenteestaan pakkasessa. Kuinka pian ristiäiset ovat? Ehtisitkö vielä testailemaan pakastamista? 🙂

Salla

Heippa! Huomenna aion kokeilla tätä reseptiä 🙂 Osaatko sanoa, miten näiden säilyttämisen suhteen kannattaa tehdä (jääkaappiin vai ei?) kun juhlat ovat vasta seuraavana päivänä? 🙂

Suklaapossu

Heippa Salla! Säilytys jääkaapissa, ja pieni lämmitys hieman ennen tarjoamista. Kivoja juhlia! 🙂

Unknown

Hei! Mitä öljyä olet käyttänyt näissä?

Suklaapossu

Ihan tavallista rypsiöljyä, mutta esim. rapsiöljy käy myös yhtä hyvin 🙂

Vastaa käyttäjälle KatriPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *