Suklaapossu

Suorastaan syntinen suklaakakku

Tämä on paras suklaakakku ikinä! Sain tätä ensimmäisen kerran tuttavani tupareissa. Olin sitä ennen jo pitkään etsinyt sitä parasta mutakakku-ohjetta ja tätä maistettuani ei ole enää muita tarvinnut testata. Voiko tämä edes olla muuta kuin järisyttävän hyvänmakuista, kun katsoo pelkästään voin ja sokerin määrää!

Lupasin anopille tehdä Jouluaatoksi jälkkärin. Teki mieli jotain suklaista, joten päätös oli selvä. Hieman pelkäsin miten jaksaa kaiken Jouluruoan jälkeen nauttia enää mitään näin tukevaa, mutta lopulta Jouluna syöty raskas ateriakaan ei vienyt tämän, suklaisen pehmeän suloisen kakun makunautintoa!

Normaalista poiketen käytin tällä kertaa vuokana 22 cm irtopohjavuoka. Oli muuten todella hyvänkokoinen. Kakusta tuli sopivan paksuinen ja oli reunoilta kypsä, mutta keskeltä ihanan pehmeä. Kuvaa en vielä ole ottanut (ehtinyt?, koska kakku menee nopeasti parempiin suihin), mutta siinäpä hyvä syy tehä kakku uudestaan ja uudestaan 🙂 Suklaana olen käyttänyt Lidlistä löytämääni 70% tummaa suklaata, joka pelkiltäänkin syötyä on todella hyvää.

 

Pst.! Kurkkaa myös toinen jauhottoman mutakakun ohje. Tuo ohje perustuu tähän ohjeeseen, mutta on ehkä jopa hieman parempi(?) kaikessa suklaisuudessaan.

Suorastaan syntinen suklaakakku

Aineet:

200 g hyvää tummaa suklaa, n. 70%

200 g voita

3 dl sokeria

5 munaa

1 rkl vehnäjauhoa (glut.versioon: kaakaojauhetta, riisijauhoa tms.)

Ohje:

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Voitele sekä leivinpaperi että vuoan reunat.

Kuutioi voi ja pilko suklaa. Sulata ne mikrossa varovasti. Kun ne ovat täysin sulaneet, lisää sokeri. Hämmennä sen verran, että sokeri liukenee joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella munat yksi kerrallaan joukkoon. Lisää viimeisenä jauho.

Kaada seos vuokaan ja paista kakkua 190-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Paistoaika uunista ja vuoan koosta – kakku on valmista kun heilutat sitä kevyesti ja se hytisee ihan vähän vielä keskeltä.

Anna jäähtyä rauhassa ja mielellään vetäytyä yön yli. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon, vaniljakastikkeen tmv. kanssa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suorastaan syntinen suklaakakku

Lessu

Ei ole minun mieleen tämä ohje ei jatkoon valitettavasti…seuraava

Ira

Tämä on paras mutakakku ikinä. Luuletko, että tämän voisi huoletta pakastaa?

Saana

Kestää pakastamisen. Oon tehny tällä pitkään 💪🏼

Suklaapossu

Hienoa, hyvä tietää Saana! 😀

Suklaapossu

Heippa Ira! 🙂 Uskoisin, että tämä kestää pakastamisen oikein hyvin 🙂

Elina

Aivan ihana mutakakku! Tätä meillä tarjotaan aina juhlissa. Kiitos!

Suklaapossu

Ihana kuulla Elina 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *