Suklaapossu

Suosituimmat suklaaleivonnaiset a 'la Suklaapossu

Keräsin suklaanhimoissani yhteen Suklaapossun suosituimmat suklaaleivonnaiset edellisen viiden vuoden ajalta. Joukosta löytyy omiakin ikisuosikkejani kuten kaksi parasta suklaakakkupohjaa, isot Subway-tyyppiset suklaahippukeksit sekä kolme erilaista, mutta todella hyvää mokkapalaohjetta. Suklaa toimii loistavasti juustokakuissa, sillä niitä käyttäessä voi useimmiten unohtaa liivatteet kauppaan.

Suurin osa leivonnaisista on helppoja ja nopeita, joissa vatkaimen voi unohtaa kaappiin. Joukossa on myös munattomia ja maidottomia ohjeita, mutta niiden puutteesta huolimatta, lopputulos on mehevä ja herkullinen.

Aloitetaanpa blogin yhdellä suosituimmalla ohjeella. Se on mielettömän mehevä suklaakakkupohja, joka taipuu niin kakkupohjiksi, muffinsseihin, mokkapaloihin ja vaikka mihin muuhun. Paistamisessa kannattaa muistaa se, että mitä ohuempi kerros taikinaa on, sitä höttöisemmäksi ja pehmoisemmaksi taikina paistuu. Tämän takia esimerkiksi pellillä paistetusta pohjasta tulee AI-VAN I-HA-NA.

Suklaakakkupohja

Tuo sama suklaakakkutaikina hukkuu helposti myös kahvikakkuvuokaan ja lopputuloksena on, mikäs muukaan kuin, mielettömän mehevä suklaakahvikakku. Jos kaipaa extrasuklaisuutta, kahvikakun voi vielä koristella tai kuorruttaa suklaaganachella. Nam!

Subwai-tyyppiset sitkeät, isot suklaahippukeksit ovat ihastuttaneet jo pitkään. Niitä voi helposti muokata erilaisilla suklailla tai joukkoon voi lisätä vaikka pähkinänpaloja. Vielä kun pähkinät ovat suolattua ja paahdettua, niin näistä keskeltä sitkeistä ja reunoilta rapeista kekseistä tulee vieläkin parempia.

 Isot suklaahippukeksit

Ihana kolmen suklaan liivatteeton juustokakku on ollut tykätty. Eikä ihme. Se on helppo ja suht nopea tehdä. Koostumus on ihanan pehmoinen, sillä kakku hyytyy ainoastaan suklaan voimin. Tykkään!

Liivatteeton-suklaamoussekakku

Innostuin munattomien leivonnaisten kehittelystä muutama vuosi sitten, kun pojallamme havaittiin muna-allergia. Ja siellä tiellä olen edelleen, vaikka allergia on jo alkanut helpottaa. Eräs tähän mennessä suosituimmista munattomista ohjeista on ollut munattomat ja maidottomat suklaamuffinssit.

Kuohkeat-munattomat-ja-maidottomat-suklaamuffinssit

Mokkapalat ovat ikisuosikkeja ja erilaisia mokkapalaohjeita onkin jo päätynyt blogiin useampia. Niistä suosituimmat ovat olleet vaatimattomasti nimetyt parhaat pehmeät mokkapalat, ihanat pehmeät mokkapalat/maidoton ja munaton sekä muhkeat mokkapalat myyjäisiin/munaton ja maidoton. Lopputulos on kaikissa hieman erilainen, mutta maukas. Esimerkiksi parhaat ovat ultrahöttöisisä, kun taas muhkeat mokkapalat ovat ihanan meheviä.

Pehmeät mokkapalat
Munaton ja maidoton leivonnainen

Kurkkaa ihmeessä myös yksi lemppariohjeistani eli marmoroidut mokkapalat. Ohje on äärettömän helppo, mutta lopputulos on mehevä, kuohkea, pehmeä, herkullinen ja kaikkea mitä osaan mokkapaloiltani toivoa.

Marmoroidut mokkapala ja tuulomantorttu yhdessä

 

Maailman parhaat sitkeät suklaakeksit ovat miltei kuin ylempänä mainitut Subway-tyyppiset isot suklaahippukeksit, mutta niissä on pieni jippo, jolla mausta tulee niiiin hyvä. Kurkkaa ihmeessä ohje ja testaa itsekin.

Maailman parhaat suklaahippukeksit

Helppo, mehevä, munaton ja maidoton suklaakakkupohja on ollut todella tykätty (vai sanoisinko rakastettu) pohja useilla munatonta tai/ja maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Ohje on niin hyvä, että käytän sitä itse usein myös silloin, vaikka tarvetta kummallekaan erityisruokavaliolle ei olisi. Aineet vain sekoitetaan keskenään ja lopputuloksena on mehevä ja pehmeä suklaakakkupohja.

Munaton suklaakakkupohja

Tämä ohje on noussut melko nopsaan suosituimpien ohjeiden joukkoon. Kyseessä on ohje nimeltään ”mutakakku mikrossa-helppo ja nopea helpotus makeannälkään”. Eikä ihme! Tällä lähtee makean- ja suklaannälkä vain muutamassa minuutissa. Mein tytöt tekivät tätä taas viime viikolla, kun kaipasivat jotain helppoa ja nopeaa makeaa herkkua.

Mutakakku mikrossa

Kahden suklaan juustokakku on hieman hillitympi versio kolmen suklaan juustokakusta. Myös tämä kakku valmistuu helposti ilman liivatetta.

Helppo ja nopea suklaakakku

Myös vietävän hyvä After Eight -juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Kakun maku suklainen ja minttuisen raikas. Koska kakku hyytyy ainoastaan suklaan (ja kunnolla vatkatun kerman) voimin, on sen koostumus ihanan pehmeä.

After eight-juustokakku ilman liivatetta

Tässä oli Suklaapossun tähän mennessä suosituimmat ohjeet. Näiden lisäksi blogista löytyy paljon muitakin suklaisia herkkuja, jotka eivät kuitenkaan mahtuneet suosituimpien joukkoon. Kannattaa siis ihmeessä plarailla muitakin ohjeita läpi, mikäli haluaa saada suklaata päivään.

Toivottavasti saat näistä vinkkejä suklaisiin leivontahetkiisi ja vaikka lähestyvään isänpäivän ja pikkujoulukauden suklaaherkuiksi 😀


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suosituimmat suklaaleivonnaiset a 'la Suklaapossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *