Suussasulava kahden suklaan juustokakku
Aiemmin tekemäni marmoroidun suklaajuustokakun pintaan tulleet repeämät sekä hieman liian kuiva rakenne jäivät sen verran kaivertamaan mieltäni, että tein kakun uudestaan muutosten kera. Tällä kertaa tein kakusta hieman suklaisemman sekä paistoin sen eri tavalla. Paistaminen onnistui täydellisesti ja kakusta tuli aivan mielettömän suussasulava ja pintakin pysyi liki täysin ehjänä. Kakku oli makuuni juuri sopivan suklainen. Tuhtia, suklaista tavaraa, mutta aivan ihanaa!
Pieni pala suussasulavaa juustokakkutaivasta olkaa hyvät! 😉
Itse laitoin kakkuun reilusti (n. 2.5 dl) sokeria sen hetkisen sokerihampaan kolottaessa, mutta suklaa ja kaakaojauhe antoivat makeudelle mukavasti vastapainoa. Sokeria voi siis kukin säätää oman mielensä mukaan. Tässäpä kakun ohje.
Suussasulava marmoroitu kahden suklaan juustokakku
n. 23 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
1.75 dl vehnäjauhoja
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
0.75 dl mantelijauhoja
0.75 dl sokeria
100 g leivinmargariinia tai voita huoneenlämpöisenä
Täyte (jaetaan myöhemmin kahteen osaan):
800 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5-2.5 dl sokeria
2.5 dl kuohukermaa
4 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
Täytteen toiseen puoleen:
4 rkl kuumaa vettä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1.5 tl espresso-pikakahvijauhetta
100 g tummaa (50%) suklaata
Täytteen toiseen puoleen:
2 rkl sitruunan mehua
100 g valkosuklaata
Ohje:
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Nypi pohjan aineet keskenään, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 150 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Kuumenna 4 rkl vettä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja espressopikakahvijauhe. Anna seoksen jäähtyä. Sulata tumma suklaa.
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon myös kuohukerma, jatkuvasti vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot sekä vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen, mutta älä vatkaa enää tässä vaiheessa. Ota puolet seoksesta toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakaoneste sekä sula suklaa rivakasti sekoittaen. Lisää toiseen taikinaan sitruunan mehu ja sulatettu valkosuklaa.
Voitele irtopohjavuoan reunat kevyesti. Kaada vuorotellen vaaleaa ja tummaa täytettä pohjan päälle. Tiputtele loppu suklaaseoksesta nokareina päälle ja vetele veitsellä nokareesta toiseen, kunnes syntyy marmorikuvio.Napauta vuokaa pöytää vasten muutama kerta, niin ilmakuplat nousevat pintaan. Riko ilmakuplat esim. terävällä veitsen kärjellä.
Paista kakkua 140 asteessa n. 40-44 minuuttia, kunnes kakku on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä (n.12 cm alueelta) edelleen täysin höllyvä ja kiiltävä. Ota uunista lämpö pois ja jätä kakku uuniin jälkilämpöön 1 tunniksi. Avaa sen jälkeen luukku hieman raolleen ja jätä kakku uuniin vielä 15 minuutiksi. Ota kakku pois uunista ja vedä samantein terävällä veitsellä kakku varovasti reunoista irti. Anna kakun jäähtyä irtopohjavuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suussasulava kahden suklaan juustokakku
Tosi ihanan näköinen! Kokeilen kyllä tässä joku kerta sun ohjetta uunijuustokakulle ja juuri tätä ohjetta 🙂
Oletko itse käyttänyt pohjassa voita vai margariinia? Kumpaa suosittelet?
Kiitos 🙂 Tämä oli ihanan tuhti, mutta herkullinen ja nyt kun koostumuskin meni nappiin, oli kakku entistä maukkaampi 🙂 Olen käyttänyt pohjaan vuorotellen kumpaakin enkä ole huomannut selkeitä eroja. Toisaalta käyttämäni (Maitomaan) voi on muutenkin jossain "kunnon" voin ja leivinmargariinin väliltä, sillä se ei ole niin kovaa kuin voit yleensä, muttei aivan leivinmargariinin pehmoistakaan. Eli onnistuu kummasta vain 🙂
Voi taivas mikä herkku! Tätä täytyy ehkä kokeilla itsekin 🙂
Kiitos Sinikka 🙂 Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Jos innostut leipomaan tämän, niin olisi hienoa jos kävisit kertomassa mitä pidit 🙂
Voi hyvät hyssykät, että voi olla jotaki nui kauniin ja herkullisen näköstä!! <3 Mää tykkään enemmä nuista paistetuista juustokakkuista ku hyyvytettyistä ja täsä o pohojaki iha mun makkuun, tuo mantelijauho antaa ihanan sävväyksen normijauhopohojaan!! Tätä o pakko ehtiesä kokkeilla, ehottomasti!!
Kiitos! 😀 Paistetut juustokakut ovat aina aivan ihania ja kohdilleen osunut paistoaika vielä tuplaa nautinnon. Tuo pohja on aivan paras juustokakkupohja! Mantelijauho tuo siihen makua ja kosteutta. Kokeilepas ihmeessä! 😀
Näyttää herkulliselta ja todella kaunis marmorointi! (:
Kiitos Katri 😀
Onpa ihanan näköistä kakkua, ja oikein kaunis kuvio tuli kakkuun. T'ätä voisi kokeilla joku kerta.
Kiitos Hanna-Mari 🙂 Marmorointi on tosi kätevä keino "koristella" kakku, varsinkin jos on muuten kiire eikä ehdi panostamaan koristeluun muulla tavoin. Suosittelen ehdottomasti koittamaan! Kakku on tuhti, mutta ei liian tuhti etteikö toinenkin pala uppoaisi 😀
Nyt näyttää kyllä niin herkulliselta että tätä täytyy kokeilla.
Kiitos 🙂 Herkullista oli! Toistan näimmä jälleen itseäni, mutta kakku oli todella suussa sulavaa ja aivan ihanan täyteläisen suklaista. Kokeilepas! 😀 Kun ehdit kokeilemaan, olisi hienoa kuulla mitä pidit 🙂
Aivan ihanan näköinen! Tätä kun saisi nyt palan, kyllä maistuisi!
Kiitos 😀 Pistän seuraavalla kerralla pienen palan postissa ;D
Minkä kokonen vuoka? Mulla on kaapissa ainakin 5 eri kokoista, minkäs niistä tähän valitsisin..
Piti oikein käydä vilasemassa, ja kyllä se tuolla luki eli käytin 24 cm irtopohjavuokaan (sisämitta 23.5.cm). Yritän laittaa nuo vuoan koot yleensä heti tuohon ohjeen otsikon alle, ennen ainesosaluetteloa, vaikka ehkä näin erikseen mietittynä sen voisi mainita vielä ohjeessakin. Mutta siis kannattaa käyttää suunnilleen tuon kokoista vuokaa, kunhan on irtopohjavuoka, josta reunat saa kätevästi pois. Kovin paljon pienempään vuokaan ei kuitenkaan kannata änkeä. Mutta kakun voi toki tehdä isompaankin vuokaan, kunhan muistaa että se vähän vaikuttaa paistoaikaan.. Uunit tosin ovat muutenkin hieman erilaisia, joten tarkkaa aikaa vaikea muutenkaan sanoa. Toivottavasti löydät sopivankokoisen vuoan 🙂 Hyviä leivontahetkiä! 😀