Sydänboston / Sydämen mallinen pullarinkula

 

Samalla kun väsäsin tuuttipullia nutellakermalla,
tein taikinaa sen verran paljon, että siitä riitti myös muuhun
leivontaan. Jaettiin tuo lopputaikina tyttöjen kesken ja päästiin
leipomaan kukin omat pullat.

Se oli kivaa puuhaa
kaikkien mielestä. Tällä kertaa taikina pysyi yllättävän hyvin pöydällä
muovailtavana sen sijaan, että sitä olisi lapattu raakana suut täyteen.
Ehkä tytötkin ovat sitä mieltä, että tuore pulla voittaa taikinan.
Leivontatuokion lopputulos oli se, että tyttöjen pullat onnistuivat maun
ja koostumuksen puolesta paremmin kuin äidin… 😉

Kokeilin samalla sydämen mallista pullarinkulaa ystävänpäivä mielessäni.
Ensin meinasin heittää kaneli-sokeritäytteiset palat sydämen mallisen
vuoan sisäpuolelle, mutta jostain syystä jätin vuoan pois ja heittelin
palat vapaalla kädellä muotoonsa suoraan leivinpaperin päälle. Vielä uuniin laitettaessa kaikki
näytti hyvältä, mutta siellä ollessaan kaksi palaa lähti
seikkailemaan rivistä pois päin eikä sydämen malli pysynyt niin nättinä
kuin olisi voinut. No eipä se sinänsä haitannut, kun pulla tuli oman perheen kesken nautittavaksi ja makukin oli kuten pullassa 🙂

 

Valmiin pullan päälle ripottelin vielä hieman vaniljasokeria. Ja sekös sopi siihen hyvin!

Sydänboston

2 kpl

Taikina:

2.5 dl maitoa

1 dl sokeria
0.75 rkl vaniljasokeria

0.75 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
65 g huoneenlämpöistä voita paloina Täyte:

rasvaa

 kanelia

sokeria Pinnalle:

kananmuna
raesokeria

vaniljasokeria

 

Ohje:

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele
joukkoon hiiva ja sekoita myös sokerit, kardemumma, vaniljasokeri ja suola.
Sekoita taikinaa yleiskoneessa (tai käsin) ja lisää jauhoja 1 dl kerrallaan, kunnes
taikina alkaa on pehmoista ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää
sekaan pehmeä voi. Vaivaa kunnes voi on täysin sekoittunut joukkoon. Kohota
taikinaa lämpimässä
paikassa noin 45 minuuttia.Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinan palat suorakaiteen muotoisiksi. Levitä pinnalle sulaa rasvaa ja ripottele reilu kerros kanelia ja sokeri. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Jaa yksi pötkö noin 16 yhtä suureen osaan. Aseta palat leivinpaperin päälle sydämenmuotoon melko tiiviisti. (Jos haluat varmistaa, että palat pysyvät nätisti paikoillaan, voit asettaa palat myös sydämenmallisen reunavuoan sisäreunaa vasten.). Tee toisella taikinan palalle sama juttu. Näin saat kaksi pullarinkulaa.

Kohota lämpimässä liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria ja hieman vaniljasokeria. Paista 200
asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pulla on kypsä ja kauniin ruskea. Ripottele kuuman pullan päälle vielä hieman vaniljasokeria. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.

Avainsanat

Kommentit (4)

Nätti kranssi se on! 🙂

Hei, kiitos, kranssihan tuo on! En millään löytänyt oikeaa sanaa, niin nimesin sitten bostoniksi.. 😉 Kiitos Raisa P 🙂

Omaperäinen hieno idea, varmasti yhtä herkullista kuin miltä näyttää! Hyvää ystävänpäivää.

Kiitos Kakkuvaltakunta 🙂 Herkkua oli! Hyvää ystävänpäivää (näin jälkikäteen) 🙂

Kommentoi juttua: Sydänboston / Sydämen mallinen pullarinkula

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X