Suklaapossu

Sydänboston / Sydämen mallinen pullarinkula

 

Samalla kun väsäsin tuuttipullia nutellakermalla, tein taikinaa sen verran paljon, että siitä riitti myös muuhun leivontaan. Jaettiin tuo lopputaikina tyttöjen kesken ja päästiin leipomaan kukin omat pullat.

Se oli kivaa puuhaa kaikkien mielestä. Tällä kertaa taikina pysyi yllättävän hyvin pöydällä muovailtavana sen sijaan, että sitä olisi lapattu raakana suut täyteen. Ehkä tytötkin ovat sitä mieltä, että tuore pulla voittaa taikinan. Leivontatuokion lopputulos oli se, että tyttöjen pullat onnistuivat maun ja koostumuksen puolesta paremmin kuin äidin… 😉

Kokeilin samalla sydämen mallista pullarinkulaa ystävänpäivä mielessäni. Ensin meinasin heittää kaneli-sokeritäytteiset palat sydämen mallisen vuoan sisäpuolelle, mutta jostain syystä jätin vuoan pois ja heittelin palat vapaalla kädellä muotoonsa suoraan leivinpaperin päälle. Vielä uuniin laitettaessa kaikki näytti hyvältä, mutta siellä ollessaan kaksi palaa lähti seikkailemaan rivistä pois päin eikä sydämen malli pysynyt niin nättinä kuin olisi voinut. No eipä se sinänsä haitannut, kun pulla tuli oman perheen kesken nautittavaksi ja makukin oli kuten pullassa 🙂

 

Valmiin pullan päälle ripottelin vielä hieman vaniljasokeria. Ja sekös sopi siihen hyvin!

Sydänboston

2 kpl

Taikina:

2.5 dl maitoa

1 dl sokeria 0.75 rkl vaniljasokeria

0.75 rkl kardemummaa 1/2 tl suolaa n. 6 dl vehnäjauhoja 25 g tuorehiivaa 65 g huoneenlämpöistä voita paloina Täyte:

rasvaa

 kanelia

sokeria Pinnalle:

kananmuna raesokeria

vaniljasokeria

 

Ohje:

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita myös sokerit, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Sekoita taikinaa yleiskoneessa (tai käsin) ja lisää jauhoja 1 dl kerrallaan, kunnes taikina alkaa on pehmoista ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää sekaan pehmeä voi. Vaivaa kunnes voi on täysin sekoittunut joukkoon. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinan palat suorakaiteen muotoisiksi. Levitä pinnalle sulaa rasvaa ja ripottele reilu kerros kanelia ja sokeri. Kääri rullalle kuten kääretorttu. Jaa yksi pötkö noin 16 yhtä suureen osaan. Aseta palat leivinpaperin päälle sydämenmuotoon melko tiiviisti. (Jos haluat varmistaa, että palat pysyvät nätisti paikoillaan, voit asettaa palat myös sydämenmallisen reunavuoan sisäreunaa vasten.). Tee toisella taikinan palalle sama juttu. Näin saat kaksi pullarinkulaa.

Kohota lämpimässä liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria ja hieman vaniljasokeria. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pulla on kypsä ja kauniin ruskea. Ripottele kuuman pullan päälle vielä hieman vaniljasokeria. Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sydänboston / Sydämen mallinen pullarinkula

Raisa P

Nätti kranssi se on! 🙂

Suklaapossu

Hei, kiitos, kranssihan tuo on! En millään löytänyt oikeaa sanaa, niin nimesin sitten bostoniksi.. 😉 Kiitos Raisa P 🙂

Kakkuvaltakunta

Omaperäinen hieno idea, varmasti yhtä herkullista kuin miltä näyttää! Hyvää ystävänpäivää.

Suklaapossu

Kiitos Kakkuvaltakunta 🙂 Herkkua oli! Hyvää ystävänpäivää (näin jälkikäteen) 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *