Naapurin poika täytti 2 vuotta viime viikolla ja sain tehdä hänelle viikonloppuna synttärikakun. Toiveena oli turkoosi kakku valkoisilla tähdillä. Banaanit ovat pojan suurta herkkua, joten laitoin niitä kakun väliin reilusti 🙂 Väliin tuli myös mansikkasosetta, sekä vaniljaista kerma-täytettä. Laitoin täytettä jämäköittämään liivatteen sijasta vaniljakreemijauhetta, jotta täyte pysyisi paremmin kasassa kakkua leikatessa. Päällinen on jälleen valkosuklaamassaa.

Laitan tähän samaan pienen tietopaketin myös valkosuklaamassaan liittyen. Testasin kakkua tehdessä rinnakkain valkosuklaamassan tekoa vaaleaa siirappia ja glukoosisiirappia käyttäen. Tein päällisen valkosuklaamassan vaaleasta siirappista, ja tähtien massan glukoosisiirapista. Tämä oli kolmas kerta kun tein massan glukoosisiirapista ja huomasin jälleen, että tekovaiheessa pitää olla todella tarkkana. Massaa ei saa vaivata yhtään liikaa, sillä rasva erottuu siitä todella helposti. Sen sijaan vaaleasta siirapista tehty massa kestää vaivaamista hyvin jo tekovaiheessa ja on kuorrutteena mielestäni toimivampi. Glukoosi-versio on selvästi parempi koristeita tehdessä. Se ei sula niin helposti käsiin ja on hieman jämäkämpää. Molemmissa siis omat hyvät puolensa. Mutta tässä nyt tämän tähtikakun ohje.

Tähtikakku

n. 25 cm vuokaan, n. 20 hlön kakku.

Pohja:
7 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
n.1.7 dl vettä

Täyte:
5 banaania
n.1-2 rkl sitruunan mehua (banaanin viipaleiden päälle)
250 g mansikkaa haarukalla survottuna
1 rkl sokeria

Lisäksi vaniljavaahtoa:
1 prk (á 2.5 dl) Flora Vanillaa – vatkattavaa vaniljakastiketta
1 prk (á 2.5 dl) Flora Kuohua
1 prk (á 250 g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
0.5 dl sokeria
2 mm vaniljajauhetta
n. 1 dl Milletin vaniljakreemijauhetta (Sallisen tarvitaan vähemmän)

Päällinen + koristeet:
Valkosuklaamassaa vaaleasta siirapista(500 g suklaasta) kuorrutukseen
Valkosuklaamassaa glukoosisiirapista (75 g suklaasta) koristeisiin
Taivaan sinistä ja sinistä pastaväriä
Valkaisuainetta

Ohje:
Tee kakkupohja edellisenä päivänä. Halkaise se kolmeen osaan. Kostuta pohjat sitruunamehu-vaniljasokeri-vesi-seoksella. Kostuta alinta pohjaa vähiten ja kakun kanneksi tulevaa osaa eniten, sillä alin ja keskimmäisen pohja kostuu joka tapauksessa eniten täytteen ansiosta.

Tee täyte. Vatkaa Flora Vanilla ja Kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita sitruunan mehu notkistetun tuorejuuston joukkoon ja lisää vaahtoon. Mausta sokerilla ja vaniljajauheella sekä lisää vaniljakreemijauhetta.

Survo mansikoita ja lisää joukkoon hieman (n. 1 rkl) sokeria. Laita alin kakkulevy tarjoilulautaselle reunavuoan sisään. Laita reunoilla leivinpaperin suikaleet tai reunakalvo. Näin reunavuoka on helpompi poistaa kakun ympäriltä. Täyte on sen verran tymäkkää, että voit myös koota kakun halutessasi ilman reunavuokaa.

Levitä puolet survoksesta pohjan päälle. Viipaloi 2.5 banaania ja lado mansikkasoseen päälle. Levitä päälle liki puolet vaniljavaahdosta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Säästä hieman vaniljavaahtoa kakun ”kannen” päälle. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi. Kuorruta kakku massalla seuraavana päivänä.

Valkoisissa tähdissä näkyy hieman leivonta-alustan pohjassa oleva ruutukuvio, joka tarttui massan pintaan kaulitessa.. Ja tuosta alareunasta ei tullut ihan niin siisti kuin olisin toivonut. Mutta harjoitellaan, harjoitellaan 🙂

Avainsanat

Kommentit (4)

Kommentoi juttua: Tähtikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X