Taivaallinen limejuustokakku, liivatteeton

Juustokakku ilman liivatetta

Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku on ollut jo vuosien ajan blogini yksi suosituimmista versioista. Eikä syyttä. Sehän on ihan mahdottoman hyvää ja samalla kuitenkin tosi helppo tehdä. Se myös valmistuu ilman liivatetta, jonka takia täyte on suussasulavan pehmoinen. Tässä tulee nyt tuon sitruunajuustokakun sisar eli Taivaallinen limejuustokakku! Voi vitsit kuinka hyvää tämäkin oli! Jos pitäisi valita, kumpi on parempaa, se olisi mahdoton tehtävä. Tämän syömistä oli vaikea jättää siihen ensimmäiseen palaan. Enkä jättänyt.

Helppo juustokakun koristelu

Tämä juustokakku on melko samanlainen tehdä kuin sitruunainenkin versio, ainakin yhtä helppo. Sitruunan tilalla kuitenkin käytetään limeä ja limen kuorta tulee myös pohjaan. Lisäksi testasin samalla miten Flora Vispi taipuu tämän kakun tekemiseen. Tykkään tuosta Vispistä, sillä siitä tulee niin ilmava ja kuohkea vaahto. Jopa niin ilmava, että mun piti lisätä täytteen joukkoon enemmän tuorejuustoa ja myös limen mehua, jotta koostumuksesta ja mausta tuli tarpeeksi täydelliset. Nam, ihan tulee vesi kielelle kun vain muistelenkin tätä.

Järisyttavan hyvä limejuustokakku ilman liivatetta

Kakku on siis älyttömän pehmeä, moussemainen, lempeän limen makuinen. Keksipohjassa oleva lime korosti makua kivalla tavalla. Pohjaan voi toki mariekeksi-valkosuklaan sijasta käyttää vaikka kaurakeksejä+voisulaa, mutta silloinkin käyttämään hieman limen kuorta.

Limejuustokakku ilman liivatetta

Limen makua voi korostaa lisäämällä joukkoon hienoksi raastettua limen kuorta. Muista raasta limen kuori aina niin, ettei mukaan tule kuoren alla olevaa vaaleaa osaa, joka on vihreää kuorta karvaampi eikä siinä ole limelle tyypillistä makua. Ja toki aina kuori myös pestään hyvin ennen raastamista esim. karkealla perunanpesuun tarkoitetulla harjalla.

Oih, ja tässä tulee vihdoinkin ohje. Ei sitä näin ihanaa juustokakun ohjetta kannata pelkästään itsellään pitää, joten tässä se tulee.

Älyttömän herkullinen Limejuustokakku

Pohja:

15 kpl Mariekeksiä

75 valkosuklaata

0.5 ison limen kuoriraaste

Limetäyte:

1 prk (2.5 dl) Flora Vispiä

600 g maustamatonta tuorejuustoa (suosittelen tähän Philadelhiaa)

n. 0.75-1 dl (maun ja limen happamuuden mukaan) sokeria

5-6 rkl limen mehua (=n. 2 ison limen tai 4 pienen limen mehut)

0.5-1.5 ison limen hienoksi raastettua kuorta

Ohje:

HUOM! En ottanut tällä kertaa vaihekuvia. Vaiheet ovat hyvin samanlaiset kuin Järisyttävän hyvän juustokakun postauksessa, joten voit sieltä vilkaista miltä missäkin leivontakohdassa pitäisi näyttää.

Aloita pohjan teolla. Rouhi Marie-keksit pienemmiksi. Laita ne esimerkiksi kestävään pakastepussiin ja runno pussia kunnolla ja hakkaa vaikka lihanuijalla, kunnes keksit ovat murskaantuneet pienemmäksi. Keksejä ei tarvitse saada ihan hienoksi, vaan riittää, että ovat hieman pienempää murskaa. Isommat kökkäreet jäävät kivoiksi rapeiksi sattumiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita keksimurska sulan valkosuklaan joukkoon ja sekoita joukkoon myös limen hienoksi raastettu kuori.

Voitele n. 20 cm irtopohjavuoka kevyesti. Voitelu auttaa kakkua irtoamaan siististi. Keijun Spray on tähän tarkoitukseen todella kätevä. Kaada keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levittele tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen tekemistä.

Vatkaa Flora Vispi paksuksi vaahdoksi. Pese limen kuori todella hyvin. Raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista limeistä mehut talteen. Vatkaa vispivaahdon joukkoon notkistetut tuorejuustot, hieman sokeria, limen mehua n. 5 rkl ja limen raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko vielä löysää.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin ainakin kahdeksaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunat. Koristele esimerkiksi limen siivuilla, hienoksi raastetulla kuorella ja marengeilla. Nyt kakku on valmis nautiskeltavaksi. Nam! 🙂

Vinkki:

* Jos haluat enemmän limen makua ilman limen kirpsakkuutta, lisää täytteeseen hienoksi raastettua limen kuorta. Jos taas kaipaat kirpakkaampaa lopputulosta, lisää limen mehua. Huomaa, että mehun lisääminen lisää samalla myös riskiä siihen, että kakun täyte valuttaa kakkulautaselle nestettä samalla kun kakku jähmettyy. Tämän takia suosittelen, että mehua lisätään maksimissaan 2 rkl ohjeessa olevasta määrästä.

* Kekseinä voi käyttää myös vaikka kaurakeksejä, digestive-keksejä ja muita ei-kovin-makeita keksejä.

* Maistele täytettä ja säädä sokerin määrä kohdilleen. Laita sokeria ensin ohjetta pienempi määrä. Maista lopullinen määrä omaan makuusi sopivaksi. Limen happamuuksissa saattaa olla eroja, jolloin välillä sokeria kannattaa laittaa enemmän ja toiste taas vähemmän.  Muista, että kakku saa makeutta myös valkosuklaalla hyydytetystä pohjasta.

* Voit koota kakun myös suoraan tarjoilulautasella käyttäen apuna irtopohjavuoan reunaosaa. Aseta vuoan reunaosa keskelle tarjoilulautasta ja kokoa kakku sen sisäpuolelle. 

Juustokakun pala

Tämän kakun myötä toivotan kaikille herkullista Pääsiäistä!

Pidän tässä kohtaa pienen loman niin blogista kuin ”oikeista töistäkin”, mutta palaan vielä ennen Vappua Vappuherkkujen kanssa. Näihin kuuluu mm. maailman parhaat donitsit uunissa – muokattuna munattomiksi ja maidottomiksi. Nam!

Kommentit

Kommentoi juttua: Taivaallinen limejuustokakku, liivatteeton

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X