Suklaapossu

Taivaalliset piparkakun makuiset porkkanakakut

Helpot ja nopeat porkkanakakut

Nuoremman tytön tarhassa vietettiin myyjäisiä marraskuun lopulla. Yleensä haluan leipoa myyjäisiin mahdollisimman paljon, mutta tänä vuonna meinasin jo luovuttaa leipomisen suhteen kokonaan, sillä tiesin ajan olevan kortilla. Mutta sitten muistin ihanan piparkakun makuisen porkkanakakun-ohjeeni ja päätin tehdä samasta taikinasta pieniä porkkanakakkuja.

Tuo taikina on älyttömän helppo ja nopea tehdä, jopa tällaisissa tilanteissa, joissa taikinan tekee lastenvahtimisen lomassa. Eniten aikaa vie porkkanoiden kuoriminen ja niiden raastaminen. Niitä neljää porkkanaa käsitellessäni sainkin keskeyttää puuhani varmaan 10 kertaa, ennen kuin pääsi mittaamaan muut aineet kulhoon ja sekoittamaan nopeasti aineet sekaisin. Välillä juoksin taas hetken lasten perässä. Mittailu ja aineiden sekoittelu jatkui aina kun poju jäi edes pieneksi hetkeksi puuhailemaan jonkun asian parissa. Mutta niin se taikina vain valmistui, yllättävän nopsaan kaikesta huolimatta.

pistaasipähkinöitä

Paistoin taikinan tällä kertaa isomman vuoan sijasta pienehköissä, n. 10 cm kertakäyttöisissä vuoissa. Annoksia tuli yhdestä taikinasta 5. Jostain kumman syystä myyjäispöytään päätyi kuitenkin vähemmän porkkanakakkuja… Tai no ei mistään kumman syystä, vaan ihan siitä syystä, että pitihän sitä itsekin testailla, että kakut ovat syömiskelpoisia. Ei siinä montaa hetkeä hujahtanut, kun yksi kakuista ja oli hävinnyt. Ja samalla kakut läpäisseet makutestin hyvällä menestyksellä.

Päälle tein samantapaisen tuorejuustokuorrutteen, kuin kakussakin oli ollut aikoinaan, mutta reilusti vähemmällä sokerimäärällä. Pienempi sokerimäärä riitti aivan mainiosti. Pinnalle ripottelin vielä hieman pistaasipähkinöitä tuomaan väriä. Pistaasi on kyllä muutenkin mielestäni tosi kiva koriste leivonnaisissa.

Piparkakun makuiset porkkanakakut

Sain kuulla myös tarhassa kommenttia myyjäisten jälkeen näistä pehmeistä ja mehevistä piparkakun makuisista herkkuannoksista. Tarhatädin alkaessa kertoa erään ostajan mielipidettä, pelästyin kovin, että mitä mitä; löytyikö niistä hiuksia vai olivatko ne muuten vain ihan hirveitä. Pelkoni hälveni nopeasti, kun tarhatäti kertoi erään äidin kehuneen niitä ja sanoneen niiden olleen taivaallisia. Voih, kuinka ihana kehu! Siitä kehusta poimin otsikkoonkin tuon saman sanan. Ja olen muuten samaa mieltä tuon jonkun äidin kanssa. Nämä porkkanakakut ovat taivaallisia! Sekä maultaan, rakenteeltaan että myös helpon ja nopean tekotapansa vuoksi. Tässäpä tulee helppo ohje. Maistuisiko tällaiset vaikka tulevana Jouluna?

Piparkakun makuiset pienet porkkanakakut

5 annosta noin 10 cm kokoisiin korkeareunaisiin vuokiin

Taikina:

Kuten piparkakun makuisessa porkkanakakussa, mausteita reilusti.

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

50 g pehmeää voita

1.5 dl tomusokeria

Koristeeksi:

Pekaanipähkinöitä

Ohje:

Taikinaan tarvittavat aineet löytyvät porkkanakakun postauksesta. Tässä alla ohje-osa vielä muutaman vaihekuvan kera.

Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, öljy sekä hienoksi raastettu porkkanaraaste ja vatkaa kunnolla sekaisin.

helppo ja nopea taikina

Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina viiteen voideltuun n. 10 cm vuokaan.

Nopea ja helppo leivonnainen

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla heti kun kakut tuntuvat keskeltä painettuna kiinteiltä, mutta pehmeiltä. Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakut kypsiä. Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.

Tee täyte ja kuorrutus vatkaamalla huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja tuorejuusto vatkaimella sekaisin. Lisää tomusokeria pienissä erin, kunnes koostumus on sen verran paksua, että se on helppo levittää pienten kakkusten pinnalle. Levitä porkkanakakkujen päälle kerros kuorrutetta.

Ripottele pinnalle vaikkapa pienemmäksi pilkottuja pistaasipähkinöitä. Ja eikun nauttimaan!

 

Joulun porkkanakakut

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Taivaalliset piparkakun makuiset porkkanakakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *