Nyt kun lämpimät kesäkelit vihdoinkin ovat alkaneet, tarkenee taas ajatella jäätelöä. Ja myös  tehdä sitä. Itsetehty jäätelö on siitä hyvä, että sen makumaailmaa voi muokata haluamakseen. Jäätelötekoon ei välttämättä tarvita edes jäätelökonetta ja aineitakin tarvitaan parhaimmillaan vain kaksi; kondensoitu maito ja kuohukerma. Tähän viime helteillä tekemääni jäätelöön laitoin myös pikakahvijauhetta sekä hetken mielijohteesta lorautin mukaan hieman amarettoa. Jäätelösta tuli oli aivan ihanaa!

Alkoholin lisäämisen jäätelöön tekee koostumuksesta hieman pehmeämmän. Oman kokemukseni mukaan alkoholissa kuitenkin pitää olla tarpeeksi prosentteja, sillä juuri alkoholi estää jääkiteiden muodostumisen. Joskus laitoin jäätelömassan mukaan jotain Amarettoa laimeempaa juomaa ja jäätelömassaan tuli aikamoisia kiteitä ja koko satsi meni roskiin. Tämä sen sijaan pysyi ihanan pehmeänä ja oli todella suussasulava. Jäätelöä aikuisten makuun.

Jäätelöstä saa lapsille sopivan jättämällä vain Amaretton pois, rakenne ei siitä kärsi.

Kermaksi suosittelen juuri kuohukerman käyttöä, sillä ainakaan oman
kokemukseni mukaan vispikermalla koostumuksesta ei tule aivan yhtä
pehmeä. Tai sitten vispikermaa pitäisi olla määrällisesti vähemmän, niin
homma voisi toimia. Siis ehkä, arvuuttelen vaan. Syy vispi- ja kuohukerman erossa on luultavammin siinä, että jos
vatkaa samaa määrän kuohukermaa ja vispikermaa vaahdoksi, on kuohukerman
tilavuus pienempi kuin vispikerman. Kermassa oleva rasva estää
jääkiteiden muodostumista, jolloin vispikerman rasvaprosentti jää
kuohukermaa pienemmäksi. Vispikermassa muutenkin on yleensä hieman
vähemmän rasvaa kuin kuohukermassa (jotta vaahto on ilmavampaa) mutta
ero vielä korostuu vipauksen jälkeen. Itse käytän lähes aina Floran Kuohua . Jotenkin olen tykästynyt sen pitkään käyttöaikaan. Sitä
löytyykin aina varastosta, jos vaikka iskee äkillinen leipomishimo
(kuten usein käy). Ja vaikka siinä on rasvaa normaalia kuohukermaa vähemmän, toimii se tässä jäätelössä todella hyvin.

Tiramisu-jäätelö

n. 1.5 l

Aineet:

5 dl kuohukermaa (itse käytin Flora Kuohua)

1 prk kondensoitua maitoa (ei keitetty)

n.1-2 tl espressopikakahvijauhetta

4 tl Amarettoa

Ohje:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito. Lisää espressojauhe hyvin vatkaten sekaan. Lisää amarettoa maun mukaan. Kaada jäätelömassa reilun litran vetoiseen vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään muutamaksi tunniksi. Ripottele päälle hieman kaakaojauhetta.

Vinkki:
* Jos jäätelö kovettuu pakkasessa liian kovaksi, ota se hetkeksi huoneenlämpöön. Jo pieni hetki huoneenlämmössä tekee jäätelöstä selvästi pehmeämmän.

Avainsanat

Kommentit (10)

Tämä ohje on otettava talteen, kun tiramisun ystävä olen 🙂

Suosittelen kokeilemaan. Näin jälkikäteen tuli mieleen, että joukkoon olisi voinut koittaa sekoitella amaretto-kahvissa liotettuja savoiardi-keksejä. Vaikka ne ehkä olisivat jäätyneet kiteiseksi. Mutta oli tosi hyvää näinkin, enkä syömistilanteessa kaivannut mitään enempää 🙂

Flora kuohu ei ole kermaa nähnytkään!!!

Niimpä, kukin käyttää mistä pitää. Puhun muuten varmaan jatkossakin kermavaahdosta, vaikka olisinkin käyttänyt Flora Kuohua. Se tuntuu olevan helpommin ymmärrettävissä ja luettavissa kuin kasvisrasvasekoitusvaahdosta puhuminen.. Hyvä kuitenkin, että asia tuli esille, niin mahdollisesti muutkin lukijat saivat tästä lisää tietoa. 🙂

Ohjeesi ovat hyviä, herkullisen näköisiä ja erittäin selkeitä ohjekuvia myöten. Itse vain saan "näppylöitä", kun kasvisrasvasekotteista puhutaan kermoina, vaikka kyseessä on aivan eri tuotteet. Meidän jääkaapissa ei näy kasvisrasvasekotteita, koska herkut teen oikeista aineista, mutta kukin käyttäköön, mistä pitää. Tarkoitukseni ei ollut provosoida.

Kiva huomata, että näitä tekstejä luetaan noin tarkkaan 😉 Se on totta, ei Flora Kuohu ole kermaa, vaan vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta. Se käyttäytyy vatkattaessa pitkälti kuten aidot kuohukermat, paitsi ei ylivatkaudu niin helposti. Makueroakaan aidon kerman ja Flora Kuohun välillä ei näissä jäätelöissä kovin helpolla huomaa. Kirjoitinkin, että olen itse tykästynyt tuon käyttöön, mutta kukin käyttää tietenkin niitä valmisteita, jotka sopivat omaan keittiöön 🙂

Hyvä idea, en ole tullutkaan ajatelleeksi että tiramisun ja jätskin voisi yhdistää. Muutenkin tosi kiva blogi sulla, päädyin tänne seuratessani linkkiä toisesta blogista, ja tykästyin heti! 🙂

Tämä syntyi vähän kuin vahingossa aloitettuani kahvijäätelön teon. Mutta hyvä niin, tämä oli tosi hyvää. Kannattaa kokeilla, jos pidät tiramisusta 🙂 Kiva, että kävit ja mukava kuulla, että tykästyit blogiini. Toivottavasti viihdyt hyvin täällä jatkossakin 🙂

Voi kuinka herkullisen näköistä ja kuuloista. Lisätään niiden syntisten herkkujen listaan ;P josko jokukerta tulisi tehtyä :).

Meillä on tehty jäätelöjä tosi paljon viime päivinä. Tämä on edelleen kärkipäässä makunsa ja koostumuksensa puolesta. Kokeilepas ihmeessä. Syntistä ehkä, mutta kyllä vain on niin hyvää! ;D

Kommentoi juttua: Tiramisu-jäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Isänpäivä lähestyy jo hurjaa vauhtia. Keräsin 5 mielestäni parasta isänpäivään sopivaa herkkuakakkua samaan postaukseen viime hetken vinkeiksi. Kurkkaa kakut blogista ja kerro, mikä on sinun lempiherkkusi syksyisinä juhlapäivinä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/isanpaivan-viisi-parasta-kakkua/ #isänpäivä #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaakakku #liivatteeton #kahvikakku #puolukka #kakku #yummy #cakes #chocolate
  • Jee! Eilen humpsahti 5000 Instragram-seuraajan raja rikki täällä Suklaapossun instassa! Kiitos kuuluu teille kaikille ihanille seuraajille! 😘 Tämän merkkipaalun sekä lähestyvän isänpäivän kunniaksi muistuttelen kahvikupin muotoisista, mokkasuklaan makuisista, älyttömän herkullisista pienistä kakuista. Katso blogista kuvalliset teko-ohjeet https://kotiliesi.fi/suklaapossu/isanpaivan-kahvikuppikakut/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaakakku #isänpäivä #mokka #yummy #chocolate #cake #fathersday
  • Tästä Texmex-piirakasta tuli samantein suosikkijauhelihapiirakkani. Miedon tulisessa täytteessä maistui mm. salsa. Lue tarkempi ohje blogista ja kokeile vaikka heti viikonlopuksi! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/texmex-piirakka/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #texmex #suolainenpiirakka #yummy #pie
  • Mein tytön Halloween-kaverisynttäreille päätyi tällaisia riisimuromassasta tehtyjä örkkejä. Osan päällä oli maitosuklaata ja toiset örkit oli kuorrutettu valkosuklaalla. Herkkua molemmat, myös aikuisten mielestä 😋 Kurkkaa helppo ja nopea ohje blogin puolella  https://kotiliesi.fi/suklaapossu/halloweenin-helpot-ja-nopeat-riisimuroorkit/ #halloween #riisimuro #maitosuklaa #valkosuklaa #lastensynttärit #yummy #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein tytön synttäreiden tarjottavat löytyvät nyt yhteenvetona blogista. Kurkaa blogista, mitä kaikkea juhlissa olikaan tarjolla https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tyton-6-vuotissyntymapaivien-tarjottavat-yhteenveto/
#suklaapossu #vuohenjuusto #savulohi #tuulihattu #vegaaninenmäti #prinsessakakkua #suklaa #kakku #kaurakeksit #kotiliesiblogit
  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit

suklaapossu

X