Tiramisu

Tulipa taas tehtyä Tiramisua. On se vain niin hyvää! Tällä kertaa laitoin Amarettoa keksien kostutusliemen lisäksi suoraan vaahtoon ja se sopi siihen hienosti! 🙂

Vähensin samalla sokerin määrää, ja se olikin hyvä, sillä Amarettosta tuli makeutta lisää. Sokerin vähentäminen taisi tosin vaikuttaa munien vaahtoutuvuuteen, sillä vaahtoa tuli mielestäni hieman vähemmän kuin aiemmin. Ja ehkä tämän takia vaahto maistui hieman makeammalta kuin ennen..? Mutta joka tapauksessa ihanaa tämä silti oli 🙂

Tiramisu

Aineet:
3 keltuaista
1 dl sokeria
250 g Mascarponea
1 rkl Amarettoa
3 valkuaista
1 mm suolaa

Lisäksi:
n. 10 tiramisukeksiä
1 dl kahvia
1 rkl Amarettoa
1 rkl sokeria

Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Sekoita veden joukkoon espresso-pikakahvijauhe (purkista)
tai keitä hieman normaalia vahvempi kahvi. Lisää kahviin 1 rkl sokeria. Anna tarvittaessa
jäähtyä. Lisää amaretto.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa
sokeria ja keltuaisia keskenään kunnolla (miltei) valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää mascarpone ja amaretto. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkausvaiheessa ripaus suolaa.
Yhdistä
mascarpone/keltuaisvaahto ja valkuaisvaahto keskenään.

Kaada tarjoilukulhon pohjalle n. puolet vaahdosta. Kasta keksit Amaretto-kahvissa
nopeasti, n 1 sekunti/1 keksi. Lado päälle keksejä niin, että se peittyy. Kaada keksien
päälle loput mascarpone-munavaahdosta. Laita tiramisu jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään. Ripottele päälle
vielä tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Nauti 🙂

Avainsanat

Kommentit (8)

Herkullisen näköistä. Itse en ole ikinä tehnyt sitä "oikeaa" tiramisua, mutta voisin ehkä kokeilla tällä ohjeella, koska se on varmasti hyvää. =)

Kiitos 🙂 Mä oon ihan jäänyt koukkuun näihin itsetehtyihin "aitoihin" tiramisuihin sen jälkeen kun ensimmäisen kerran maistoin tällaista 🙂 Joskus aiemmin tein tiramisuni käyttäen sokerikakkupohjaa ja kermavaahtoa, mutta se makumaailma on täysin erilainen kuin tässä. Suosittelen koittamaan 🙂 Tulepas sitten kertomaan mitä pidit 🙂

oiiii,tiramisua! Koskahan olen sitä viimeks syönyt ja varsinkin itse tehnyt! Testaan tätä sun reseptiä ens kerralla, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.

Meillä ollaan herkuteltu tämän syksyn aikana ainakin kolmesti tiramisulla. Se on todella helppo ja nopea tehdä, vaikka siinä vatkataankin kahdet eri vaahdot. Mä yleensä pistän keltuaiset + sokerin yleiskoneeseen vatkautumaan samalla kun hurisutan käsivatkaimella valkuaiset vaahdoksi ja teen loput valmistelut. Koko tiramisu valmistuu ihan muutamassa minuutissa. Sen maustumisessa sitten menee muutama tunti, mutta on se sen arvoista 🙂 Tuolla on se toinen, samantapainen ohje, jota käytin tässä pohjana. Siihen tulee amaretto vain kekseihin ja sokeria hieman enempi. Molemmat on tosi hyviä, mutta tuossa linkin ohjeessa olevassa versiossa tuntui olevan hieman enemmän vaahtoa (sitä parasta osaa 🙂 ) http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/maailman-paras-tiramisu.html

Näyttää todella herkulliselta, tiramisu on sellainen kestosuosikki. 😉

Kiitos Katri 🙂 Tiramisu on niin ihanan lempeän makuinen, että maistuu varmaan siksi useimmille 🙂

Kommentoi juttua: Tiramisu

Vastaa käyttäjälle Katri Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X