
Toffeiset ja minttuiset keksipopsit

Popsien testaaminen jatkuu.. Netti on erilaisia ohjeita pullollaan ja sieltä sain ajatuksen käyttää Omar- ja Pätkiskarkkeja. Näistä tuli erittäin ihania pikkupopseja!
Kuten aiemmin tekemissäni Lemon-popseissa, myös näissä on käytetty pohjana itsetehtyä murotaikinaa. Taikinasta riittää sekä toffee- että pätkis-popseihin, joten jos teet vain toisia, niin puolita murotaikinan määrä.
Murotaikina:
150 g voita tai margariinia 1.8 dl sokeria 1 muna 3 dl vehnäjauhoja 1.2 tl leivinjauhetta 2.4 tl vaniljasokeria
Sekoita voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan, kunnes vaahtoaa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lusikoi isoja taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.Murotaikinasta tulee n. 475 g valmista ”keksimassaa”. Murskaa keksitaikina tehosekoittimella tai käsillä murskaten ja ota niistä kahteen eri kulhoon ohjeessa olevat määrät.
Toffeepopsit:
n.200 g murotaikinapikkuleipiä
220 g Omarkarkkeja
1 rkl maitoa 100g Philadelphia suklaa-tuorejuustoa
Toffeepopsien kuorrutukseen:
Maitosuklaa Candy Melts nappeja
Minttupopsit Pätkiksestä:
n.180 g murotaikinapikkuleipiä
n.100g Philadelphia suklaa-tuorejuustoa 140 g = 1 pss Pätkiksiä
Minttupopsien kuorrutukseen:
Taloussuklaata + Marianne Crushia
Candy Melts-nappeja + nonparelleja
Lisäksi: Tikkaritikkuja (tai puisia grillitikkuja tms.)
Ohje: Sulata Omarit mikrossa miedolla lämmöllä pienessä maitotilkassa. Sekoita seos ja tuorejuusto keksimurskan joukkoon. Nosta pops-massa jääkaappiin jähmettymään, kunnes massa on tarpeeksi jähmettynyt käsissä muotoiltavaksi (tämä vie n.tunnista muutamaan tuntiin). Pyörittele pops-taikinasta pieniä palloja. Laita pallot jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Tee sama minttupopseille (ilman maitolisää) ja lisää joukkoon nokare tuorejuustoa. Pistä jääkaappiin jähmettymään ennen palloiksi pyörittelyä
Sulata Candy Melts-nappeja (tai suklaata käytettäessä temperoi suklaa). Kasta tikun toinen pää karkkisulaan ja työnnä se palleron sisään. Anna jähmettyä. Kasta sitten koko pallero karkkisulassa. Anna ylimääräisen sulan valua pois palleron ympäriltä. Koristele pallerot strösseleillä, Marianne Crushilla tms. Työnnä tikkaritikut pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Toffeiset ja minttuiset keksipopsit