Suklaapossu

Tonnikalatäytteiset tötteröt/sarvet

Tilasin nettikaupasta keväällä tötteröitä, joilla voi tehdä täytettyjä sarvia. Saatuani ne käsiini, löysin Clas Ohlsonilta samanmoisia tötteröitä huomattavasti edullisemmin, joten pitihän niitä saada lisää ja tällä hetkellä niitä kapistuksia löytyy 10 kpl. Pääsin nyt vihdoinkin testaamaan niitä ja tein tällaiset tonnikalatäytteiset sarvet. Sarvet oli helppo valmistaa valmiiden muottien ympärille, mutta lisäapuna voi käyttää myös foliota.

Tötteröihin sopii täytteiksi sekä suolaiset että makeat täytteet. Tämä tonnikalatäyte syntyi niistä aineksista mitä kaapeissa oli ja mielestäni näistä tuli aika hyviä. Tötteröiden kannattaa antaa vetäytyä hetki täytteet pursottamisen jälkeen, niin maut pääsevät paremmin esille. Usein makeissa versioissa näkyy olevan sisällä kermavaahtoa ja hillo/marjoja, mutta itse voisin kuvitella pursottavani sisään oikein suklaista kreemiä/moussea. Sitäkin pitäisi ehtiä koittamaan lähiaikoina.

Taikinana voi käyttää melkein mitä taikinaa tahansa esim. voitaikinaa, sämpylätaikinaa tai kuten minä, rahkavoitaikinaa. Syy käyttämääni taikinaan on se, että nämä tötteröt valmistuivat kätevästi samasta taikinasta kun pienet mausteiset pepperonipiiraset. Tuo taikina oli hieman kevennetty rasvan suhteen, mutta laitan tähän linkin alkuperäiseen rahkavoitaikinaan, sillä se sopii näihin samalla tavalla. Kevennetyn taikinan ohje löytyy pepperonipiirasten ohjeesta.

Tein tötteröistä pieniä, sillä ne ovat mielestäni söpömpiä 🙂 Isoihin tötteröihin taikinaa kuluu n. kaksi kertaa enemmän. Oli muuten uskomattoman vaikeaa kuvata viittä jäljellä olevaa pientä sarvea, niin että niistä näkisi hyvin sekä täytettä että sarven muodon. Kuvat eivät ehkä ole kovin herkulliset, vaikka maku olikin mielestäni onnistunut.

n. 16 kpl pientä tötteröä tai 8 isoa

Taikina: 1/2 annosta rahkavoitaikinaa

Voiteluun: muna

Pintaan: halutessasi leseitä/siemeniä tms.

Tonnikalatäyte: 1 prk tonnikalaa öljyssä 1.5 tl sipulijauhetta 0.5-1 tl valkosipulijauhetta 50 g fetajuustoa 100 g maustamatonta tuorejuustoa 1 oranssi, makea paprika pieneksi pilkottuna loraus sitruunan mehua

Ohje: Tee rahkavoitaikina. (Pehmennä voi mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes ne juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa. Laita jääkaappiin kovettumaan n.tunniksi.)

Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi (n.55 x 20 cm). Leikkaa levy pituussuunnassa 8 yhtä leveäksi nauhaksi. Jos teet pieniä tötteröitä, leikkaa nauhat vielä kahdeksi yhtä pitkäksi nauhaksi. Isoihin tötteröihin voit käyttää koko suikaleen. Kierrä suikaletta muotin ympärille aloittaen kapeasta päästä. Varmista, että seuraava kierros menee aina tarpeeksi edellisen päälle. Laita tötteröt tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin.

Voitele munalla ja ripottele päälle halutessasi koristeeksi leseitä/siemeniä. Paista 200 asteessa n. 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Tee täyte sekoittamalla aineet keskenää. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotuspussiin (tai vaikka pakastepussiin), leikkaa pää auki ja pursota täytettä jäähtyneiden tötteröiden sisään.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tonnikalatäytteiset tötteröt/sarvet

Kirsi

Minäkin noita tötteröitä omistan ja kerran tullut käytettyä…herkullinen täyte, jos vaikka toisenkin kerran tötteröitä käyttäisin 😉

Suklaapossu

Testaile ihmeessä 🙂 Mäkin koitan nyt tehdä hieman useammin näitä, kun olivat yllättävän helppo tehdä. Erilaisia täytteitä testaten tietenkin 🙂

Taru

Minä oon käyttänyt usein näitä tötteröitä, ostin kylläkin kalliilla (6kpl 16,90€…) ja vielä 2 pakettia, eli 12 kappaletta on hallussa 🙂 Olen tehnyt mansikkakermatötteröitä (tuoretta mansikkaa, mansikkatomusokeria ja kermaa), luumu(marmeladi)kermatötteröitä ja savukalatötteröitä ainakin 6 kertaa ;D Kaikki on aivan sairaan hyviä! Mutta aina oon tehny voitaikinalevyistä joten olisi kyllä kiva koittaa tuolla rahkavoitaikinalla 🙂 Tötterö on paremman näköinenkin tuolla rahkavoitaikinalla!

Suklaapossu

Nyt innostuin ihan tosissani tötteröistä. Tänäänkin tein sekä suolaista että makeaa 🙂 Toiseen tuli savulohitäyte ja toiseen.. No, kerron sitten 🙂 Päivittelen ne blogiin kunhan ehdin. Tällä hetkellä hieman muita juttuja menossa, niin päivitys- ja leipomistahti ehkä hieman hidastuu hetkeksi.

Tuo luumutäyte sopii varmaan todella hyvin Jouluun. Pitääkin muistaa silloin tehdä näitä ja koittaa tuota täytettä 🙂

Mummi 72 v

Hei kaikille! Ostin eilen Kokkolan Minimanista pinnoitetusta hiiliteräksestä valmistettuja Heirol Sarvimuotteja kaksi 4 kpl:n pakkausta, hinta alle 7 €. Äsken leivoin pakkauksessa olleen ohjeen mukaisesti. Kaulin torttutaikinalevyn ja leikkasin kolmeksi suikaleesi. Kieritin yhden suikaleen sarvimuotin ympärille ja taitoin suikaleen pään, voitelin kananmunalla ennen paistoa. Paistuivat hyvin, mutta ainoastaan kaksi sarvista pysyi muotin ympärillä, että täyte on hyvä laittaa, kaikista muista olivat muotit osittain tullut ulos. Kun olivat käsin kosketeltavissa, lykkäsin sarvimuotit sarvien sisälle, aika hyvin onnistuin. Nyt mielenkiinnolla jään odottamaan, onko teillä muilla käynyt näin ja antaa minulle kullanarvoisia vinkkejä.
Kiitos etukäteen ja mukavia leivontahetkiä sekä kevään odotuksen aikaa.

Suklaapossu

Hei Mummi 72v! Hienoa, että nykyään sarvimuotteja saa noin edullisesti (vielä muutama vuosi sitten olivat useimmissa paikoissa melko kalliita).

Vastaan omasta kokemuksestani kysymykseesi. Jos taikina ei pysy muotin päällä, siihen saattaa olla ainakin kaksi syytä. Kun taikinan kierrittää muotin ympärille, kannattaa taikinan päät jättää niin, että ne jäävät muotin alapuolelle pelliä vasten, eivätkä vahingossakaan lähde purkautumaan. Lisäksi taikinasuikaleiden kiertäminen kannattaa aloittaa aina sarvimuotin kapeasta päädystä, mutta näin ehkä oletkin jo tehnyt. Toinen syy voisi olla liian leveät suikaleet, jotka eivät ole tarttuneet toisiinsa kiinni ja siksi irtoavat. Taikinalevyn voi koittaa leikata useampaan osaan, ja kiepsauttaa nauhat niin, että niiden reunaosat menevät selvästi hieman päällekäin. Leveämmilläkin nauhoilla onnistunee, kunhan varmistaa, että nauhat ovat osittain päällekäin ja tarttuvat hieman toisiinsa kiinni ennen paistamista. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin! Vaikka eihän se muoto makua huononna 🙂

Kiitos! Ihania leivontahetkiä ja aurinkoista keväänodotusta.

Mummi 72 v

Hei ja kiitos vastauksesta!
Taikinanauhat olivat hyvin toistensa päällä, mutta kierrätin suikaleet leveämmästä päästä aloittaen, ehkä virhe oli sitten siinä. Seuraavalla kerralla sitten paremmalla onnella käyn iloisin mielin ihaniin toivottamiisi leivontahetkiin käsiksi. Aurinkoista keväänodotusta!

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *