Suklaapossu

Törkeän hyvä majoneesisuklaakakku suklaamoussetäytteellä + arvonta

adf.track(546989, ’Hellmanns_Suklaapossu’);

Miltä kuulostaisi, jos tämän kesän valmistujaisten ja muiden juhlien juhlapöydän kakku olisi maukas ja kostean mehevä suklaakakku, rentona nakukakkuna? Ihanalta? Herkulliselta? Juuri siltä, mitä juhlien kakun pitääkin olla? Niin minustakin! En voi muuta olla kuin iloinen, että pääsin mukaan kaupalliseen yhteistyöhön Hellmann’sin kanssa kehittelemään jotain herkullista Real majoneesista. Ilman yhteistyötä olisi nimittäin jäänyt syntymättä tämä aivan älyttömän herkullinen ja mehevä suklaakakku, jonka sisältä löytyi pehmeää suklaamoussea. Maistaessani ensimmäisen palan, en voinut enää pitää haarukkaa erossa pehmeästä kakkupalasta, vaan kauhaisin suuhuni nopeasti toisen palan. Aivan ihanaa, törkeän hyvää, olivat ensimmäisen mieleeni nousevat sanat.

 

Nyt ajattelette varmaan, että Suklaapossu on lopullisesti sekaisin, kun meni laittamaan majoneesi suklaakakkuun ja vieläpä kehuu lopputulosta. Mutta uskokaa tai älkää, se todellakin toimii! Eikä ihme. Hellmann’sin majoneesihan sisältää mm. rypsiöljyä, munia, etikkaa, suolaa ja sokeria. Ja nuohan ovat juuri ne aineet, millä suklaakakusta saadaan älyttömän mehevä, pehmeä ja maukas! Rypsiöljyn takia Hellmann’sin majoneesi sisältää pehmeää tyydyttymätöntä rasvaa sekä runsaasti omega 3-rasvahappoja. Muuta rasvaa tähän kakkuun ei tulekaan, vaan majoneesi riittää pitämään kakun kostean mehevän. Voisi melkein ajatella, että tämä majoneesia sisältävä kakku on hyvän rasvanlaadun ja suklaan takia jopa terveellistä 🙂

 

Testailin helpon kakkupohjan tekemistä samantein saatuani majoneesipurkit kouraani. Siitä tuli samantein jo aika hyvä, mutta muokkasin tätä lopullista ohjetta varten kakkupohjat vieläkin suklaisemmaksi. Tai kaakaomaisemmaksi, oikeaa suklaatahan kakkupohjista ei löydy. Maku kylläkin on niin suklainen, ettei sitä heti uskoisi. Täyttä herkkua, vai sanoinko sen jo? 🙂

 

 

Kakku on muuten myös todella helppotekoinen, sillä kakkupohjan aineet vain sekoitetaan nopeasti yhdessä kulhossa sekaisin ennen kuin taikina kaadetaan vuokiin paistumaan. Pehmeä ja kuohkea suklaamoussekin valmistuu helposti sekoittamalla sulatetun suklaan + kerman joukkoon hieman majoneesia. Hetki jääkaapissa, ja täytteen voi hurauttaa vatkaimella kuohkeaksi ja pehmeäksi. Tämän jälkeen kakku on valmis täytettäväksi ja pian myös nautittavaksi. Helppoa, eikö! 🙂

 

Suklaakakkupohjat muistuttavat maultaan ja koostumukseltaan todella paljon jo blogista löytyvää Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa; kosteaa, mehevää, suklaista, pehmeää, suussasulavaa, erittäin maukasta. Kun väliin tulee vielä ohuet kerrokset pehmeää, silkkisen sileää suklaamoussea, on makunautinto taattu. Kakku on pehmeimmillään ja maukkaimmallaan huoneenlämpöisenä ja niin myös sen suklaisuus pääsee kunnolla esille. Kakku kannattaakin nostaa jääkaapista juhlapöytään odottamaan jo jonkin aikaa ennen herkuttelua.

Ja nyt ollaan jo melkein ohjeessa asti. Ohje on lyhyt ja helppo, ja joukossa on myös rutkasti vaihekuvia. Innostuin räpsimään kuvia myös valmiista kakusta enemmänkin ja niitä löytyy vielä ohjeen jälkeen lisääkin. Niin ja muistahan plarata ihan postauksen loppuun asti, sillä siellä on juttua arvonnasta!!!

Miten on, onko tässä kakku teidän juhlapöytäänne? 🙂

 

Törkeen hyvä suklaakakku suklaamoussetäytteellä

20 cm kakku, n. 12 hengelle

 

Aineet:

2.5 dl Hellmann’s Real majoneesia

3 dl vettä

3 dl sokeria

4.5 dl vehnäjauhoja

1.5 dl tummaa kaakaojauhetta

1.5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

0.5 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

Täyte/päällinen (koko kakkuun):

200 g tummaa suklaata

 0.5 dl Hellmann’s Real majoneesia

2 dl vispikermaa

 

Ohje:

Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään yhteen. Vatkaa Hellmann’sin majoneesi ja vesi pallovatkaimella sekaisin niin, että seos hieman vaahtoa. 

Kaada majoneesi-vesiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa.

Levitä taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku valmis. Anna jäähtyä hetki ja poista vuokien reunaosat. Jäähdytä kokonaan kunnolla peiteltynä.

Kun pohjat ovat jäähtyneet, tee suklaatäyte. Pilko suklaa mikron kestävään kippoon ja kaada joukkoon 1 dl vispikermaa.

Kuumenna suklaata mikrossa välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää joukkoon loput eli 1 dl vispikermasta sekä 0.5 dl Hellmann’sin majoneesia. Sekoita, kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekoittuneet keskenään.

Laita suklaaseos muutamaksi hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa jäähtynyttä, edelleen pehmeää suklaaseosta vatkaimella, kunnes se vaalenee ja kuohkeutuu.

Täytä kakku. Leikkaa kumpikin pohja kahteen osaan. Nosta varovasti yksi osa tarjoilulautaselle. Levitä hieman yli neljännes täytteestä pohjan päälle. Nosta toinen pohjan pala päälle ja jatka samalla tavalla. Levitä pinnalle vielä ohut kerros suklaatäytettä.

Koristele vaikka tuoreilla marjoilla.

Voin nauttia kakun heti tai laittaa sen jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Muista kuitenkin ottaa kakku huoneenlämpöön noin 0.5-1 tuntia ennen tarjoilua, jotta suklaatäyte ehtii pehmentyä suussasulavan pehmeäksi ja suklainen maku korostuu.

Vinkki: * Jos suklaatäyte ei meinaa vaahtoutua, on seos vielä liian lämmin. Laita kulho jääkaappiin vielä muutamaksi minuutiksi ja yritä uudelleen.

* Säilytä kakku jääkaapissa

* Pohjat voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.

 

Ja vielä arvonta-asiaa. Nyt nimittäin teillä lukijoilla on mahdollisuus voittaa yksi kolmesta noin 15€ arvoisesta Hellmann’sin herkkupaketista itsellenne!  Naputelkaa alla olevaan kommenttikenttään herkkuideanne eli mihin käyttäisitte majoneesia, niin olette mukana arvonnassa! HUOM! Arvonta-aika päättynyt ja voittajat arvottu!

Vastausaikaa ensi viikon keskiviikkoon eli 7.6.2017 asti. Arvonta suoritetaan heti torstaina. Muistakaa laittaa vastauksen mukaan joko sähköpostiosoitteenne tai nimimerkkinne tunnistamista varten. Ja käykäähän tarkistamassa mahdollinen voittonne heti arvonnan jälkeen, niin saadaan paketit matkaan mahdollisimman pian. Arvonnan säännöt löydät Indiesdays:in sivuilta. Oikein paljon onnea arvontaan!!!

Pst. Katsohan vinkkejä herkkuresepteihin myös Hellmann’sin facebookista ja vilkaise millaisia herkkuja heidän Hellmann’sin Instagram-tilillä näkyykään 🙂 

 

ARVONTA ON NYT PÄÄTTYNYT JA VOITTAJAT ARVOTTU!

 Kiitos kaikille osallistuneille! Yhteensä 36 lukijaa kertoi, mihin herkkuun käyttäisi majoneesia. Vastauksianne oli ihana lukea. Oli hienoa huomata, että monet suunnittelivat tämän suklaakakun tekemistä, mutta myös hampurilaiset, uunijuurekset, hod dogit, voileipäkakut ja monet muut leipomukset saivat kannatusta. Herkullisia ajatuksia teillä kaikilla. Kaikkien vastanneiden joukosta arvoin tänä aamuna torstaina 8.6.2017 kolme Hellmann’sin pakettia. Nyt rumpujen pärinää…. Ja voittopaketit lähtevät niille henkilöille, jotka naputtelivat seuraavat vastaukset:

Ensimmäinen paketti lähtee Teijalle, joka kirjoitti: ”Yleensä meillä käytetään majoneesia salaatinkastikkeiden pohjina, hamppareissa ja voileipäkakuissa, mutta postauksesi herätti kokeilemaan myös täytekakuissa.”

Toinen voittopaketti lähtee Nennalle, jolta tuli tämä vastaus: ”Hampurilaisissa toimii täydellisesti. Teen myös usein currymajoneesia uunijuuresten pariksi, todella hyvää herkkua! ”.

Ja kolmannen Hellmann’sin paketin saa lukija, joka kirjoitti kommentin ”Tämä suklaakakku on kokeiltava ja testaisin majoneesia myös voileipäkakkuun.”.

Onnittelut vielä kaikille voittaneille! Nyt pääsette toteuttamaan ohjeita, joihin suunnittelitte käyttävänne majoneesia. Voittajiin ollaan yhteydessä mahdollisimman pian.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Törkeän hyvä majoneesisuklaakakku suklaamoussetäytteellä + arvonta

Sanna P

Tykkään käyttää majoneesia ainakin voileipäkakuissa, lämpimissä voileivissä, pastasalaateissa, hampurilaisissa, ranskalaisten dippinä. kaljukeiju@gmail.com

Heini

Ehdottomasti käyttäisin tähän suklaakakkureseptiin! En ole ikinä ajatellut, että majoneesi voisi sopia johonkin makeaan leivonnaiseen joten pakkohan se olisi testata 🙂 heinis@gmail.com

Anonyymi

Majoneesia käyttäisin varmasti tämän ohjeen testaamiseen! Kokeilisin majoneesia myös ruoanlaitossa ja grillatessa lisukkeena.
-Sara

Sanna

No nyt pitää melkein tehdä tuollainen kakku! Tosi herkullisen näköinen 🙂 Majoneesia olen käyttänyt voileipäkakussa, hampurilaisissa, salaateissa, täytetyissä patongeissa ja ihan dippinä sormisyötävälle 🙂
ellijapii@gmail.com

tanja

Testasin ihan ekana tämän ohjeen. Sitten tekisin coleslawta, perunasalaattia, hampurilaisia ja ja ja..

Teija Hämäläinen

Yleensä meillä käytetään majoneesia salaatinkastikkeiden pohjina, hamppareissa ja voileipäkakuissa, mutta postauksesi herätti kokeilemaan myös täytekakuissa.
hamalainentm@gmail.com

Anonyymi

Voileipäkakkuihin mulla menee majoneesia…Ja tietenkin syön itse sitä hampurilaisten välissä ja dippailen myös kasviksia majoneesiin,herkkua!
-Kakkuniitty –

Anonyymi

Voileipäkakkuun ja pastasalaattiin ☺️

Elli mm (pe-tsi(at)hotmail.com)

sikurina

Hampurilaisten välissä 🙂
s.kansakoski(at)luukku.com

Anonyymi

Hellmannsin majo on niiiiiin psrasta ettei siihen välttämättä tarvii mitään muuta. Korkki auki, nakki paketti kaapista ja dippailee. Kylmänä tietysti. Snam! ��

Kaura

Leivontaan käyttäisin, tähän suklaakakkuun tai muffineihin. Kahvikakkuunkin voisi kokeilla. Ihana ohje, menee kokeiluun. lamerinquecit@gmail.com

Anonyymi

No tätä ohjetta pitäisi ainakin kokeilla! Sen lisäksi rakastan coleslawta ja saisipa majoneesista kivan lisän grillattaville tai vaikka savukalalle! Nam! marika.torro1@gmail.com

Martta Orell

Moi! Ihanalta kuulostaa ja ajattelinkin kokeilla tuota heti ensi tiistaina. Se olisi siis myös osallistumiseni kisaan. Olen alle 18-vuotias, mutta lupa on�� S.posti on martta.orell@gmail.com

Marja-Liisa

Niin houkuttava ohje, että ihan ekana sen mukaan! Coleslaw ja kaikenlaista kivaa grilliherkkujen kanssa. Voileipäkakkuihin kokeilisin myös.
postin.tuomaa@gmail.com

TiinaS

Tähän kakkuun kokeilisin. Yleensä tulee käytettyä lähinnä hampurilaisten tms. välissä.
Tiina
miumiu83 at gmail.com

Elise H.

Kokeilisin ehdottomasti tehdä tätä suklaakakkua, näyttää todella herkulliselta! Hampurilaisten väliin tietysti myös pitäisi kokeilla, ja ihan voileivän päälle 🙂
netteri@gmail.com

Anonyymi

Varmasti tulisi tuota suklaaherkkua kokeiltua, niin hyvältä vaikuttaa. 🙂 Muuten majoneesia käytän lähinnä pastasalaateissa. -Heidi

Anonyymi

Tämä suklaakakku on kokeiltava ja testaisin majoneesia myös voileipäkakkuun.
tyttiklemetti@luukku.com

Anonyymi

Hampurilaisissa ja täytyypä kokeilla näköjään myös leivonnassa 🙂 askelia@hotmail.fi

Vintagentti

Olen aika huono käyttämään majoneesia kovinkaan monipuolisesti, mutta ensimmäisenä tulee mieleen ruokaisa salaatti majoneesista, purkkiherneistä, keitetyistä kananmunista ja katkaravuista. Hei, tässähän taisi ratketa samalla sunnuntain ruoka, hmm. Mukana arvonnassa.
vuosikerta (at) live (piste) fi

Nenna

Hampurilaisissa toimii täydellisesti. Teen myös usein currymajoneesia uunijuuresten pariksi, todella hyvää herkkua!

minuhno@gmail.com

Lumina

Voileipäkakun täytteeseen, yksiosa majoneesia, toimii täydellisesti !!
Toki sitä tyrkätään hodareihin hamppareihin lihapiirakoihin kaikkeen mihin haluaa makua ja tuntua!!

hennamake(at)suomi24.fi

Anonyymi

Kokeilisin varmasti tämän kakkureseptin pohjalta vaikka kuppikakkuja. Ehkä lisämausteeksi kahvia taikka jotain likööriä tms. ☺ -Wilhelmiina-

Anonyymi

Ehdottomasti koittaisin salaattikastikkeisiin ja keksisin jonkun ihanan mansikkakerma-lisän mansikoiden joukkoon 🙂 tiiakemppi (at ) hotmail.com

Vastaa käyttäjälle AnonyymiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *