Toscapiirakka

En ole koskaan tehnyt toscapiirakkaa, koska en ole pahemmin pitänyt sen mausta. Päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja maistaa myös omatekoista. Löysin Valion sivuilta reseptin, johon tein pieniä muutoksia. Ehkäpä tämän jälkeen teen vielä itse toscapiirakkaa, koska ei ollut yhtään niin kuiva ja mauton, kuin aiemmin saamani. Voi myös pakastaa; tuli testattua! Kuva valitettavasti jäi näistäkin ottamatta..

Pohja:

4 kananmunaa
2 dl raakaruokosokeria

1 dl sokeria

1.5 tl vaniljasokeria
4-4.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 dl maitoa/kermaa
100g juoksevaa margariinia/sulatettua voita

Kuorrutus:
175 g voita

1,25 dl sokeria

1 dl
raakaruokosokeria

0.5 dl
vehnäjauhoja

2 pss (=200g)
mantelirouhetta

1 dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöiset
munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito
ja jäähtynyt voisula. Levitä taikina uuninpannulle, ja paista 200 asteessa n.
12 minuuttia.

Tee sillä välin kuorrute
laittamalla kaikki kamat kattilaan ja kiehauttamalla ainekset keskenään (älä
polta pohjaan!). Ota pohja uunista, levitä kuorrute piirakalle ja paista vielä
n. 14 minuuttia tai kun kuorrute on kauniisti ruskistunut. Anna jäähtyä ja
paloittele. Pakasta ennen kuin piirakka on syöty kokonaan…

Sulata voi kattilassa, lisää muut kuorrutuksen ainekset
ja anna kiehahtaa. Nosta piirakka uunista ja levitä kuorrutus päälle. Laita
vielä uuniin paistumaan n. 10 minuutiksi, pinnan tulee olla kullanruskea.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Toscapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X