Tämä tuhti mokkajäätelö tuli tehtyä jo ennen kesäisten säiden
saapumista jonkin aikaa vaivanneeseen mokanhimoon. Kylläpä kahvi taas maistui
hyvältä tässäkin, vaikken kahvista muuten välitäkään! Ohje on jälleen
muokattu helposta, ilman jäätelökonetta onnistuvasta kahden aineen
jäätelöohjeesta. Lisäsin ohjeeseen vain kaakaojauhetta sekä
espresso-pikakahvijauhetta. Helppoa ja nopeaa.

Jäätelöstä tuli makea, ihanan mokkainen, kaakaoinen, täyteläinen, pehmeä, herkullinen, tuhti eli nam! Yleensä vatsalaukkuni ei tunnu tunnistavan jäätelöä, vaan voisin syödä
sitä vaikka kuinka paljon. Tämän pehmeän ja täyteläisen jäätelön kanssa
kävi kuitenkin niin, että pienikin pallo tyydytti jäätelönhimon. Vaikka tämä olikin aivan ihanaa, niin makeutta oli sen verran paljon, että vielä suuremman jäätelön himon iskiessä jättäisin kondensoidun maidon määrän ennalleen ja laittaisin hieman enemmän muita aineita. Näin jäätelöstä ei tulisi aivan niin tuhti, mutta varmaankin silti herkullinen. Hmm. Pitääkin tässä kesän aikana testailla 🙂

Helppo, tuhti mokkajäätelö (ilman jäätelökonetta)

n. 1 litra 

Aineet:

 
2.5 dl Flora Vispiä

 
2.5 dl Flora Kuohua
1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
n. 3 rkl hyvää, tummaa kaakaojauhetta
1 rkl ekspresso-pikakahvijauhetta

Päälle:
Suklaaströsseleitä 

Ohje:

Vatkaa kermat paksuhkoksi vaahdoksi. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja pikaespressojauhe. Hurauta nopeasti  sekaisin. Siivilöi joukkoon
vielä tumma kaakaojauhe ja sekoita kunnolla sekaisin. Maista ja lisää makusi mukaan halutessasi kaakaojauhetta.

Kaada massa pakastuksen kestävään, noin 1
litran vetoiseen vuokaan ja ripottele pinnalle halutessasi suklaaströsseleitä. Laita pakkaseen vähintään 6 tunniksi.

Nautiskele itseksesi tai hyvässä seurassa.