Suklaapossu

Tuhti suklaamoussekakku

Tämä kakku sai alkunsa miettiessäni ideoita parasta ennen päiväystä lähestyvälle maitojauheelle. Halusin jotain suklaista ja sain päähäni testailla maitojauheen käyttöä suklaakakkupohjassa. Koska maito sitoo kosteutta, maitotuotteet yleensä mehevöittävät leivonnaisia, joten ajattelin myös maitojauheen tekevät samoin. Ja niinhän siinä kävi. Tämä kakkupohja ei kaivannut kostuketta. Sipaisu hilloa vain pintaan ja aimo annos suklaamoussea päälle. 

Vaikka kakkupohja on pehmoista ja mehevää tällaisenäänkin, voi sen halutessaan kostuttaa kevyesti täytteeseen sopivilla mehuilla, likööreillä, limuilla tms. Tein pohjat 20 cm vuokaan. Niistä tuli tosi muhkeat. Pohjat vois hyvin paistaa myös reilusti isommissa vuoissa. Tällöin paistoaikaa voi lyhentää reilustikin.

Täytteen joukkoon pilkoin pötkön Center-nappeja, kun sellaisia sattui kaapissa olemaan. Vaikka niistä tuli kivoja pieniä yllätyksiä muuten pehmoiseen kakkuun, ei täyte välttämättä olisi kaivannut niitä. Pelkän kermavaahtotäytteen joukkoon ne olisivat sopineet varmaan paremmin kuin hyvin. Oli siinä ja siinä, olivatko ne yhdessä tuhdin suklaamoussen kanssa turhankin makeita. Siis omasta mielestäni. Mies veteli kakkua miltei kaksin käsin ja kehui myös niitä sattumia. Makuasioita siis jälleen 🙂 Tuhtia ja suklaista, eli mahdottoman herkullista!

Kakusta jalostui ”muutamia” lisäideoita ja ajatuksia. Tuo taikinanteko aloitetaan sekoittamalla rasva, vesi, sokerit ja maitojauhe keskenään. Maistelin tuota seosta, ja sen makuhan muistutti yllättävän paljon kondensoitua maitoa. Siitä sain päähäni testata kondensoidun maidon tekemistä erikseenkin hieman erilaisella ohjeella. Tuo testikin on jo suoritettu ja sanoisinkos, että aikas hyvä korvike tuli 🙂 Niin ja olen myös testaillut tuon pohjan tekemistä ilman maitojauhetta ja onnistuu niinkin, muutaman muutoksen kera. Mutta niistä sitten joskus myöhemmin erillisissä postauksessa lisää. Ensin annan teille tämän tuhdin suklaamoussekakun ohjeen 🙂

Tuhti suklaamoussekakku

N. 20-24 cm irtopohjavuokaan

Kakkupohja:

150 g voita/leivinmargariinia

2.5 dl vettä

1.5 dl fariinisokeria kevyesti mittaan pakattuna

1.5 dl sokeria

1.5 dl maitojauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa

0.5 tl suolaa

Täyte:

n. 0.5 dl vadelmasosetta

n. 0.5 dl mustaherukkasosetta

4 dl vispikermaa

175 g tummaa suklaata

(1 pkt Center-nappeja)

Ohje:

Sulata rasva. Lisää lämpimän rasvan joukkoon sokerit, maitojauhe, kaakaojauhe ja vesi. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen munat vatkaimella vatkaten. Sekoita loput aineet keskenään ja kaada nesteiden joukkoon. Jatka vatkaimella vatkaamista n. 1 minuutti. Taikina jää löysähköksi. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Kypsä pohja tuntuu päältä kevyesti painettuna kiinteältä, mutta pehmeältä, eikä pohjan pinta hölly, kun vuokaa heiluttaa. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, jotta pohja ei kuivu. Irrota pohjan vuoasta ja peitä hyvin, jotta pohjista ei katoa kosteus.. Peitä hyvin esimerkiksi foliolla ja anna jäähtyä kokonaan.

Levitä toisella pohjalle ohut kerros vadelmahilloa ja toiselle pohjalle mustaherukkahilloa.. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon. Laita puolet vaahdosta kakun väliin ja toinen puoli kakun päälle.

Vinkit:

* Maitojauheen sitoo nestettä ja kosteutta, sekä kohottaa leivosta. Kakkupohja pysyy pidempään kosteana.

* Jos epäilet, että pohjat ovat päässeet kypsymään liikaa, poista ne vuoista välittömästi, jotta kuuma vuoka ei pidä niitä suotta kuumana. Jos pohjat kuitenkin pääsevät kypsymään ja kuivumaan liikaa, kostuta ne kakun makuun sopivalla nesteellä.
* Älä sekoita kuumaa suklaasulaa kerman joukkoon, sillä silloin kerma voi juoksettua.

* Jos täyte on kovin löysää, annan sen jähmettyä jääkaapissa välillä sekoittaen ennen kakun täyttämistä

En malttanut odottaa kakun maistamista ja täytteen asettumista, joten korkkasin kakun heti kun olin saanut sen valmiiks. Nappasin yhden hätäisen kuvan ennen maistelupuuhia. Ei mikään nätti kuva, mutta näkee tästä ainakin pohjan paksuuden. Nam, nam!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuhti suklaamoussekakku

Susu Maaret

Hmm… Ihan suklaisen näköistä 🙂 Tänään on itsekin vedelty suklaa ähkyä leipomuksien ansiosta 😉

Suklaapossu

Suklaaleivonnaiset ovat kyllä ihan parhaita! 😀

Siru

Ei härreguud miten syntisen näköinen suklaapommi! Kunnon kaunotar 😀 Hilloista en niin kakuissa välitä mutta tämä näyttää siltä että tuonne kakkuun haluaisi suunnilleen sukeltaa, hahah! En miekään olisi malttanut tuonnäköisen kakun asettumista odotella 😉

http://www.vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

Suklaapossu

Hehe, kiitos ihanasta kommentista! 🙂 Mäkään en yleensä pistele hilloja kakkuihin, mutta tällä kertaa ajattelin ohuen ohuen kerroksen taittavan hieman liiallista suklaisuutta. Sopis joukkoon aika hyvin, vaikka ilmankin olisi taatusti pärjännyt.

Tita

Näyttää ihan huikean hyvältä! Pitää ehdottomasti testata.

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Oli oikein herkullista, suosittelen testaamaan 😛

Taru

Ihanan näköinen ja suloisesti pulska kakku! Varmasti hyvää 😀

Suklaapossu

Kiitos Taru! 🙂 Hyvin maistui. Vai voiko suklaamoussekakku ikinä huonoa ollakaan 😉

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *