Suklaapossu

Turkinpippurimarengit

Alkuviikosta tekemästäni suklaafondantista jäi yli pari munan valkuaista. Koska mitään ei kannata heittää pois, tein niistä marenkia. Joukkoon lisäsin kaapista löytämäni päiväysvanhan pussin lopun turkinpippurirouhetta. Marengit jakoivat hieman mielipidettä mutta koska itse pidin näistä, uskallan laittaa ohjeen tännekin 🙂 Tällaiset marengit eivät tosin ole mikään uusi juttu, sillä googletin turkinpippurimarenkiohjeita näiden ollessa uunissa ja niitä löytyikin aika paljon.

Pienet suupalan kokoiset herkkupalat olivat tuoreena kokonaan rapeita turkinpippurirouhetta myöten. Marenkeja suositellaan säilytettävän kuivassa, niin ne pysyvät rapeina. Säilytin marengit ehkä hieman väärällä tavalla keittiön pöydällä ja seuraavaan päivänä ne olivat vähemmän rapeita, hieman sitkeitäkin. Kostumiseen (siis marengin 😉 ) saattoi vaikutti myös turkinpippurirouhe, joka suli marengin joukkoon ja oli lopulta tahmaista, eikä lainkaan rapeaa. Rouhe antoi tosi kivan maun ja tarttui seuraavana päivänä hieman hampaisiin jättäen salmiakin maun suuhun pitkäksi aikaa 😉 Tämä oli kiva tapa ylimääräisten valkuaisten tuhoamiseen 🙂

Turkinpippurimarengit

Koosta riippuen n. 35 kpl

Aineet: 2 valkuaista 1.25 dl sokeria 4 rkl turkinpippurirouhetta

Ohje: Vatkaa valkuaisia kuivassa kulhossa. Kun ne alkavat vaahtoutua, lisää samalla sokeria n. ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa paksuksi kiiltäväksi vaahdoksi niin kauan, kunnes sokeri on sulanut. Lisää turkinpippurirouhe ja kääntele sekaisin. Sekoita vain sen verran, että rouhe just ja just sekoittuu. Liika vatkaaminen tässä vaiheessa saa marengimassan löystymään.Pursota pellille pieniä nokareita suurisuisella tyllalla. Voit myös nostella lusikalla nokareita pellille. Paista 120 asteessa noin 60-75 minuuttia tai kauemmin/vähemmän aikaa, riippuen marenkien koosta ja kuinka kypsiksi ja koviksi ne haluat.

Vinkki: * Turkinpippurirouhe sulaa marengin sisään. Sula rouhe kostuttaa rapeat marengit seuraavaan päivään mennessä ja marengien koostumuksesta tulee sitkeämpi.

* Turkinpippurirouheen sijasta marenkeihin voi laittaa vaikkapa Mariannerouhetta tuomaan raikkautta muuten niin makeaan suupalaan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Turkinpippurimarengit

Eve

Mä jätän aina marengit sitkeiksi keskeltä, parhainta niin 🙂 !
Joskus bloggasin turkinpippurimarengeista itsekin. Ihania herkkuja, tykkään!

Suklaapossu

Minäkin nostan peukut pystyyn sitkeiden marenkien puolesta, ovat niitä parhaita. Piti antaa äidilleni loput mukaan, sillä muuten olisin itse mussuttanut kaikki 😉

ani

Ihanan näkösiä kuvia!! Ja toivotaa et tällä ohjeella onnistaa 😀

Suklaapossu

Kiitos ani 🙂 Toivottavasti maistuvat sulle yhtä hyvin kuin itselleni 🙂

Herkuttelija

Anoppi teki näitä häihimme n. 400kpl ja kaikki meni ?

Suklaapossu

Vau! Anopillasi onkin ollut oikein kunnon urakka marenkien teossa ja paistamisessa. Hatunnosto hänelle, ja sinulle ja puolisollesi onnittelut häiden johdosta! Ihana kuulla, että marengit tekivät noin hyvin kauppansa 🙂

Vastaa käyttäjälle EvePeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *