Tuuttipullat nutellakermalla

Törvipullat/tuuttipullat ovat olleet suosittu ja pidetty
muunnos laskiaspullista jo jonkin aikaa. Ymmärrän hyvin suosion, sillä
näitä syödessä ei kerma pursua ja syöminen on ainakin näin
lapsiperheessä tavallista pullaa reippaasti siistimpää. Olen joskus
kokeillut vastaavanlaisten tötteröiden/tuuttien tekemistä voitaikinasta
ja ne olivat aivan ihania. Tähän asti olen ihaillut pullataikinasta
tehtyjä versioita vain muiden blogeissa, mutta nyt päätin itsekin
kokeilla niitä. Teko-ohjeen poimin Pienet herkkusuut-blogista.

Tavallisen hillo-mansikkatäytteen sijasta pulliin päätyi Ruotsissa suuressa suosiossa olevaa nutellaa, nutellakerman muodossa. Samantapaisen täytteen olen nähnyt myös Maistuis varmaan sullekin -blogissa. Ihanan maukas, pähkinäinen täyte, tätä käytän toistekin! 🙂

Laskiaistötteröt/-tuutit


12 kpl

Taikina:

2.5 dl maitoa

1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
0.75 rkl vaniljasokeria
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
 
0.75 rkl kardemummaa
65 g voita

Pinnalle:

kananmuna
raesokeria + vaniljasokeria 

Täyte:

2 dl vispikermaa

n. 1.25-1.5 dl Nutellaa/suklaa-pähkinälevitettä

Ohje:

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita myös sokerit, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaa yleiskoneessa ja lisää jauhoja 1 dl kerrallaan, kunnes taikina alkaa on pehmoista ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää sekaan pehmeä voi. Vaivaa kunnes se on täysin sekoittunut. Kohota taikinaa lämpimässä
paikkassa noin 45 minuuttia.

 Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Rullaa jokaisesta taikinapalasta n. 55 cm pitkä pötkö.

Kiedo taikinapötkö tötterön ympärille. Aloita kapeasta päästä niin, että pohjaan ei jää reikää.
 

Kohota taikinatötteröitä
lämpimässä liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria ja hieman vaniljasokeria. Paista 180
asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen kuin irrotat tötteröt varovasti pullien sisältä.

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon nutella/suklaa-pähkinälevite. Pursota täyte tuuttien sisään. Nauti! 🙂


Vielä lisää ajatuksia pullien teosta ja jutuista, jotka voisi seuraavaksi tehdä toisinkin..
Elikkä aivan kaikki ei mennyt näiden tötteröiden teossa putkeen. Unohdin
voidella puolet tötteröistä ennen taikinan kiepsauttamista niihin.
Lisäksi suurin osa pullista repesi uunissa, ehkäpä juuri tuon
voitelemattomuuden takia ja lopputulos oli tämän näköinen:

Onneksi voidelluilla tuuteilla pullat pysyivät ehjinä, huh huh! Halusin myös testata kokonaan munattomia
pullia ja päätin kokeilla pullien voitelua rasvalla ennen paistamista.
Nuo pullathan eivät sitten saaneet uunissa lainkaan väriä pintaansa ja
uhkasivat jo kuivua, ennen kuin sain ne pois uunista. Jotta
epäonnentunne ei olisi loppunut tähän, päätti pursotuspussi räjähtää
käsiini juuri kun olin pursottamassa nutellakermaa tuuttien sisälle!
Huoh! Ensi kerralla paremmalla onnella 🙂

Tötterön
ympärille kieputettävien suikaleiden tekeminen erosi hieman
siitä, minkälaista tekniikkaa käytin aiemmin voitaikinatötteröiden teossa. Tällä
kertaa suikaleet rullattiin pitkäksi pötköksi, kun taas aiemmin
tekemissäni taikina kaulittiin levyksi ja siitä leikattiin ohuita
suiruja. En tiedä, oliko tuo suikaleiden tekotavan ero syy siihen, että
tällä kertaa tötteröistä ei tullut niin nättejä. Vai johtuiko siitä,
että käytin pullataikinaa voitaikinan sijasta.. Vai siitä, että unohdin
hätäpäissäni voidella tötteröt ennen suikaleiden kieputtamista. Vai vaan
tähtien asennosta.. Tämän lisäksi aurinko oli painumassa puitten taakse ja kuvaamisen kanssa tuli todella kiire. Kaivoin nopeasti kameran esille ja kokeilin samalla kauan kaapissa seisonutta jalustaani saadakseni pidemmän valotusajan. Heh, voitte vain kuvitella, miten siinäkin kävi, kun tällainen jalusta-amatööri aloitti kiireessä jalustan paikoilleen asentamisen. Hädissäni mm. kamera meinasi tipahtaa lattialle (onneksi sain jalustan jalasta kiinni!). Lopulta sain kuin sainkin otettua pari jonkinlaista kuvaa, huh.

No mutta kaikesta huolimatta sain inspiksen kokeilla
näitä tuutteja vielä uudestaankin (taikinalevystä
leikatuilla suikaleilla, sekä voidelluilla tötteröillä). Sen verran kivoja ja hyviä nämä olivat 🙂

Avainsanat

Kommentit (6)

Ahh mitä herkkuja 🙂 Upeat kuvat. Kyllä kelpaisi tällainen nutellatuutti!

Kiitos Annis 🙂 Näitä kyllä kelpasi syödä! 😛 Olivat tosi hyviä ja ihanaa vaihtelua hillo-kerma-versioille 🙂

Hauskan näköisiä tuutteja! 🙂 Meillä tehtiin tänään ihan perinteisen mallisia laskiaispullia, mutta koska hillo oli loppu, laitoin väliin nutellan halpisversiota.! 🙂

Kiitos Raisa P 🙂 Pullat on tosi monipuolisia, kun niitä pystyy muokkaamaan eri muotoihin ja niiden väliinkin sopii näimmä melkein mikä tahansa täyte 🙂 Tuo suklaa-pähkinätäyte oli musta tosi hyvää ja varmaan maistui perinteisten pullienkin välissä 🙂

Nam, mitä herkkuja! Itsekkin suunnitelin nutellapullan testausta, mutta eipä sitä ole kerennyt… 🙁 Harmi, että sinun tötteröistä tuli reikäisiä. Meillä tuota ongelmaa ei ollut. Jännä sinänsä, kun yleensähän taikina vielä turpoaa uunissa, mutta mitä lie sattunut. No oli miten oli, niin varmasti olivat herkullisia, nimittäin perusversiot ainakin olivat! 😛

Hyviä tosiaan olivat, vaikka osaan ilmestyikin tuo reikä. Epäilen tosi vahvasti sitä, etten voidellut tötteröitä, niin ne tarttuivat hieman kiinni ja repesivät siinä kohtaa kun yrittivät turvota.. 🙂 No mutta ne tuli siitä huolimatta syötyä ihan ennätysvauhtia. 🙂 Kiitos sulle muuten ohjeesta! Piti tulla blogiisi asti kiittämään, mutta (ikuisen) aikapulan ja kiireiden takia se unohtui.. Suosittelen muuten kokeilemaan tuota nutellaversiotakin, vaikka kyllähän ne perusversiotkin ovat aivan ihania! 😛 Kiitos Maiju 🙂

Kommentoi juttua: Tuuttipullat nutellakermalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X