Tuuttipullat nutellakermalla

Törvipullat/tuuttipullat ovat olleet suosittu ja pidetty
muunnos laskiaspullista jo jonkin aikaa. Ymmärrän hyvin suosion, sillä
näitä syödessä ei kerma pursua ja syöminen on ainakin näin
lapsiperheessä tavallista pullaa reippaasti siistimpää. Olen joskus
kokeillut vastaavanlaisten tötteröiden/tuuttien tekemistä voitaikinasta
ja ne olivat aivan ihania. Tähän asti olen ihaillut pullataikinasta
tehtyjä versioita vain muiden blogeissa, mutta nyt päätin itsekin
kokeilla niitä. Teko-ohjeen poimin Pienet herkkusuut-blogista.

Tavallisen hillo-mansikkatäytteen sijasta pulliin päätyi Ruotsissa suuressa suosiossa olevaa nutellaa, nutellakerman muodossa. Samantapaisen täytteen olen nähnyt myös Maistuis varmaan sullekin -blogissa. Ihanan maukas, pähkinäinen täyte, tätä käytän toistekin! 🙂

Laskiaistötteröt/-tuutit


12 kpl

Taikina:

2.5 dl maitoa

1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
0.75 rkl vaniljasokeria
n. 6-7 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
 
0.75 rkl kardemummaa
65 g voita

Pinnalle:

kananmuna
raesokeria + vaniljasokeria 

Täyte:

2 dl vispikermaa

n. 1.25-1.5 dl Nutellaa/suklaa-pähkinälevitettä

Ohje:

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita myös sokerit, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaa yleiskoneessa ja lisää jauhoja 1 dl kerrallaan, kunnes taikina alkaa on pehmoista ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää sekaan pehmeä voi. Vaivaa kunnes se on täysin sekoittunut. Kohota taikinaa lämpimässä
paikkassa noin 45 minuuttia.

 Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pötkö ja jaa se 12 osaan. Rullaa jokaisesta taikinapalasta n. 55 cm pitkä pötkö.

Kiedo taikinapötkö tötterön ympärille. Aloita kapeasta päästä niin, että pohjaan ei jää reikää.
 

Kohota taikinatötteröitä
lämpimässä liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria ja hieman vaniljasokeria. Paista 180
asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen kuin irrotat tötteröt varovasti pullien sisältä.

Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon nutella/suklaa-pähkinälevite. Pursota täyte tuuttien sisään. Nauti! 🙂


Vielä lisää ajatuksia pullien teosta ja jutuista, jotka voisi seuraavaksi tehdä toisinkin..
Elikkä aivan kaikki ei mennyt näiden tötteröiden teossa putkeen. Unohdin
voidella puolet tötteröistä ennen taikinan kiepsauttamista niihin.
Lisäksi suurin osa pullista repesi uunissa, ehkäpä juuri tuon
voitelemattomuuden takia ja lopputulos oli tämän näköinen:

Onneksi voidelluilla tuuteilla pullat pysyivät ehjinä, huh huh! Halusin myös testata kokonaan munattomia
pullia ja päätin kokeilla pullien voitelua rasvalla ennen paistamista.
Nuo pullathan eivät sitten saaneet uunissa lainkaan väriä pintaansa ja
uhkasivat jo kuivua, ennen kuin sain ne pois uunista. Jotta
epäonnentunne ei olisi loppunut tähän, päätti pursotuspussi räjähtää
käsiini juuri kun olin pursottamassa nutellakermaa tuuttien sisälle!
Huoh! Ensi kerralla paremmalla onnella 🙂

Tötterön
ympärille kieputettävien suikaleiden tekeminen erosi hieman
siitä, minkälaista tekniikkaa käytin aiemmin voitaikinatötteröiden teossa. Tällä
kertaa suikaleet rullattiin pitkäksi pötköksi, kun taas aiemmin
tekemissäni taikina kaulittiin levyksi ja siitä leikattiin ohuita
suiruja. En tiedä, oliko tuo suikaleiden tekotavan ero syy siihen, että
tällä kertaa tötteröistä ei tullut niin nättejä. Vai johtuiko siitä,
että käytin pullataikinaa voitaikinan sijasta.. Vai siitä, että unohdin
hätäpäissäni voidella tötteröt ennen suikaleiden kieputtamista. Vai vaan
tähtien asennosta.. Tämän lisäksi aurinko oli painumassa puitten taakse ja kuvaamisen kanssa tuli todella kiire. Kaivoin nopeasti kameran esille ja kokeilin samalla kauan kaapissa seisonutta jalustaani saadakseni pidemmän valotusajan. Heh, voitte vain kuvitella, miten siinäkin kävi, kun tällainen jalusta-amatööri aloitti kiireessä jalustan paikoilleen asentamisen. Hädissäni mm. kamera meinasi tipahtaa lattialle (onneksi sain jalustan jalasta kiinni!). Lopulta sain kuin sainkin otettua pari jonkinlaista kuvaa, huh.

No mutta kaikesta huolimatta sain inspiksen kokeilla
näitä tuutteja vielä uudestaankin (taikinalevystä
leikatuilla suikaleilla, sekä voidelluilla tötteröillä). Sen verran kivoja ja hyviä nämä olivat 🙂

Avainsanat

Kommentit (6)

Ahh mitä herkkuja 🙂 Upeat kuvat. Kyllä kelpaisi tällainen nutellatuutti!

Kiitos Annis 🙂 Näitä kyllä kelpasi syödä! 😛 Olivat tosi hyviä ja ihanaa vaihtelua hillo-kerma-versioille 🙂

Hauskan näköisiä tuutteja! 🙂 Meillä tehtiin tänään ihan perinteisen mallisia laskiaispullia, mutta koska hillo oli loppu, laitoin väliin nutellan halpisversiota.! 🙂

Kiitos Raisa P 🙂 Pullat on tosi monipuolisia, kun niitä pystyy muokkaamaan eri muotoihin ja niiden väliinkin sopii näimmä melkein mikä tahansa täyte 🙂 Tuo suklaa-pähkinätäyte oli musta tosi hyvää ja varmaan maistui perinteisten pullienkin välissä 🙂

Nam, mitä herkkuja! Itsekkin suunnitelin nutellapullan testausta, mutta eipä sitä ole kerennyt… 🙁 Harmi, että sinun tötteröistä tuli reikäisiä. Meillä tuota ongelmaa ei ollut. Jännä sinänsä, kun yleensähän taikina vielä turpoaa uunissa, mutta mitä lie sattunut. No oli miten oli, niin varmasti olivat herkullisia, nimittäin perusversiot ainakin olivat! 😛

Hyviä tosiaan olivat, vaikka osaan ilmestyikin tuo reikä. Epäilen tosi vahvasti sitä, etten voidellut tötteröitä, niin ne tarttuivat hieman kiinni ja repesivät siinä kohtaa kun yrittivät turvota.. 🙂 No mutta ne tuli siitä huolimatta syötyä ihan ennätysvauhtia. 🙂 Kiitos sulle muuten ohjeesta! Piti tulla blogiisi asti kiittämään, mutta (ikuisen) aikapulan ja kiireiden takia se unohtui.. Suosittelen muuten kokeilemaan tuota nutellaversiotakin, vaikka kyllähän ne perusversiotkin ovat aivan ihania! 😛 Kiitos Maiju 🙂

Kommentoi juttua: Tuuttipullat nutellakermalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X