Unikko-jogurttikakku

Työkaverini toi ulkomaan reissultaan unikkojauhetta ja laittoi vinkiksi reseptin, jossa sitä käytetään. Unikko oli minulle uusi tuttavuus, joten eipä auttanut muu kuin alkaa leipomaan.

Unikkojauhetta tuli kakkuun reilusti. Vaikka kakku oli päältä ruskea, sisältä paljastui
vaalea kakku, joka oli täynnä tumman ruskeita unikkopilkkuja. Alla olevasta palakuvasta näkee, kuinka täynnä unikkoa kakku on. Näkeeköhän kuvasta myös sen, että kakku oli sisältä aivan ihanan
pehmeä ja kostea, miltei märkä, mutta silti ihanan ilmava? Aivan
täydellinen koostumus!

Kakun maku oli mielenkiintoinen. Uunituore kakku tuoksui mielestäni
tosi epämiellyttävälle, mutta  tasaantui seuraavaan päivään
mennessä. Työkaverini antoikin vinkiksi, ettei kakkua kannata missään nimessä maistella tuoreeltaan, vaan kakun pitää antaa olla rauhassa parikin päivää ennen korkaamista, niin maku muuttuu ja samalla myös paranee. Tuo pitikin hyvin paikkansa. Parin päivän jälkeen haju oli hälvennyt ja uskalsin maistella kakkua.

Ensi puraisun
jälkeen en tiennyt mitä olisi ajatellut, mutta toinen puraisu sai kakun
maistumaan hyvältä ja selvästi ensihaukkausta makeammalta. Kolmannen
haukkauksen jälkeen sitä alkoi tehdä jo enemmän mieli, niin hyvältä se
maistui. 🙂 Lopulta kakkuun meinasi tulla pieni himo. Olikohan
unikon huumaavalla vaikutuksella asiaa tuohon 😉 Päätin vaihteeksi
ruokkia työkavereita leipomuksilla ja kakku päätyi työpaikan
kahvipöytään. Kummasti se siellä pikku hiljaa vaan väheni ja väheni.. Ja
osa syöjistä kehui kakkua todella ihanaksi. Unikko maistuu kakussa todella vahvasti, joten tämä on selvästikin
unikon ystävän kakku.

Unikko-jogurtti-kakku

n. 24 cm vuokaan.

Aineet:

4 munaa 

 2.5 dl sokeria

2.5 dl unikkojauhoja

2.5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1.25 dl rypsiöljyä

2.5 dl maustamatonta jogurttia 

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi
vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään unikkojauhe, vehnäjauhot,
vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin maustamaton
jogurtti. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja öljyä sekaan varovasti
käännellen. Kaadat taikina voideltuun vuokaan. 

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia,
kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä ja keskelle kakkua pistettyyn tikkuun
ei tartu taikinaa. Paistoaika riippuu uunista, joten tarkkaile tilannetta.
Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän ikäisenä, kun maku on tasaantunut
pähkinäiseksi. 

Vinkki:

* Tuoreeltaan kakkua ei kannata
maistella eikä paljon edes haistella. Tuoreen kakun tuoksu oli mielestäni jopa
hieman etova. Mutta niin aika vain vaikuttaa tähän kakkuun, että parin päivän
päästä maku kiinnostaa niin paljon, että siihen meinaan jäädä koukkuun. Näin
ainakin omasta mielestäni.

En siis ensituoksun perusteella en uskonut, että kakussa olisi mitään hyvää. Ajattelinkin, että kakku jää kokonaan bloggaamatta ja räpsäisin pari
ihan vain huvikseni. Kakku kuitenkin yllätti maullaan, joten uskallan
kuitenkin laittaa sen tänne. Uunituoreen kakun tuoksusta en edelleenkään välitä,
mutta pari päivää seisseen kakun maussa on sitä jotain. Jotain mikä saa haukkaamaan palan
uudelleen ja uudelleen..

Kommentit (10)

Kun olin harjoittelussa Saksassa, törmäsin siellä unikkoon. Tuntui, että sitä käytettiin vaikka kuinka moneen leivonnaiseen. Se tuntui aluksi epäilyttävältä, mutta ei ne ollenkaan pahoja leivonnaisia ollu. Oon kotona monesti aatellu, että kokeilen jotain unikkojuttua, mutta se aina vaan on jääny. Mutta muistan tuon sinun vinkin, jos joskus innostun tekemään. 🙂

Saksassa unikko on tosi yleinen ainesosa leivonnaisissa, ja sieltä tämäkin unikkojauhepussi oli peräisin. Maku oli kyllä mielenkiintoinen, tekisi mieli testailla lisääkin. Kokeile ihmeessä itsekin, muistat vain antaa levätä ennen syömistä ;D

Tosi mielenkiintoinen kakku, maistuu ensin pahalle ja sitten hyvälle ;D Toiset leivonnaiset vaan vaatii tuota tekeytymistä ja aikaa.

Uunituoreena en edes uskaltanut maistaa, sen verran kuvottavan hajuinen oli 😐 Mutta kummasti se haju vain muuttui päivien kuluessa ja lopulta uskaltautui jo maistamaankin. Erikoinen ja erilainen kakku kaikenkaikkinens 😉

Ohoh, tätä tekisi jo melkein mieli testata! Että miten aluksi etovanhajuiseen tekeleeseen voikaan tulla himo 😀

Onpa mielenkiintoinen kakku. Kiva kun tulee tällaisia erikoisuuksia eteen välillä.

Oli kyllä kivasti erilainen kakku. Sen verran hyvää oli, että pitää tehdä toistekin 😉 Ensi kerralla tosin tiedän, että pakkaan kakun samantein tiukasti kelmuun ja availen kääreet varovasti aikasintaan vasta seuraavana päivänä, mieluummin vasta parin päivän päästä ;D

Minä olen muutaman kerran tehnyt unikonsiemen-appelsiinikakkua, se on superherkkua! Unikonsiemenistä muutenkin pidän paljon, yritän aina kahvilassa etsiä tiskistä sen bagelin jossa on unikonsiemeniä eikä seesaminsiemeniä päällä 😀

Kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä, appelsiini ja unikko! 😛 Tein tämän kakun lisäksi myös toisen unikkokakun, siinä sliipataan jo aika lähellä tuota samaista yhdistelmää ja hyvä tuli. Tosin unikko oli siinä pienemmässä roolissa kuin tässä. Laitan tuon ohjeen blogiinkin vielä ihan lähipäivinä 🙂 Näiden kokeilujen jälkeen uskaltaudun jatkossa kokeilemaan unikonsiemeniä leivonnassa enemmänkin. Tuota jauhetta voisi laittaa varmaan vaikkapa suoraan sämpylätaikinaan, hmmm. Ja sen jälkeen kokonaisia siemeniä päälle 😉

Kommentoi juttua: Unikko-jogurttikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Testasin vegaanisen "mädin" tekemistä juhliin ja meni täydestä kuin väärä raha, erityisesti ulkonäkönsä puolesta. Juhlijat hämmästyivät siitä, ettei kyseessä ollutkaan aito mäti. Vilkaise helppo ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/ #suklaapossu #vegaaninen #mäti #kotiliesiblogit
  • Pehmeä, liivatteeton suklaamousse, munaton suklaakakkupohja ja voimakkaan suklainen suklaakuorrutus. Oli muuten aikas hyvä paketti 😋 Lue tarkempi ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-suklaamoussella-ja-suklaakuorrutuksella-munaton/
#suklaapossu #munaton #suklaakakku #liivatteeton #ilmanliivatetta #suklaamousse #suklaakuorrute  #chocolate #cake #withoutgelatine #kotiliesiblogit
  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit

suklaapossu

X