Unikko-jogurttikakku

Työkaverini toi ulkomaan reissultaan unikkojauhetta ja laittoi vinkiksi reseptin, jossa sitä käytetään. Unikko oli minulle uusi tuttavuus, joten eipä auttanut muu kuin alkaa leipomaan.

Unikkojauhetta tuli kakkuun reilusti. Vaikka kakku oli päältä ruskea, sisältä paljastui
vaalea kakku, joka oli täynnä tumman ruskeita unikkopilkkuja. Alla olevasta palakuvasta näkee, kuinka täynnä unikkoa kakku on. Näkeeköhän kuvasta myös sen, että kakku oli sisältä aivan ihanan
pehmeä ja kostea, miltei märkä, mutta silti ihanan ilmava? Aivan
täydellinen koostumus!

Kakun maku oli mielenkiintoinen. Uunituore kakku tuoksui mielestäni
tosi epämiellyttävälle, mutta  tasaantui seuraavaan päivään
mennessä. Työkaverini antoikin vinkiksi, ettei kakkua kannata missään nimessä maistella tuoreeltaan, vaan kakun pitää antaa olla rauhassa parikin päivää ennen korkaamista, niin maku muuttuu ja samalla myös paranee. Tuo pitikin hyvin paikkansa. Parin päivän jälkeen haju oli hälvennyt ja uskalsin maistella kakkua.

Ensi puraisun
jälkeen en tiennyt mitä olisi ajatellut, mutta toinen puraisu sai kakun
maistumaan hyvältä ja selvästi ensihaukkausta makeammalta. Kolmannen
haukkauksen jälkeen sitä alkoi tehdä jo enemmän mieli, niin hyvältä se
maistui. 🙂 Lopulta kakkuun meinasi tulla pieni himo. Olikohan
unikon huumaavalla vaikutuksella asiaa tuohon 😉 Päätin vaihteeksi
ruokkia työkavereita leipomuksilla ja kakku päätyi työpaikan
kahvipöytään. Kummasti se siellä pikku hiljaa vaan väheni ja väheni.. Ja
osa syöjistä kehui kakkua todella ihanaksi. Unikko maistuu kakussa todella vahvasti, joten tämä on selvästikin
unikon ystävän kakku.

Unikko-jogurtti-kakku
n. 24 cm vuokaan.
Aineet:
4 munaa 
 2.5 dl sokeria
2.5 dl unikkojauhoja
2.5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1.25 dl rypsiöljyä
2.5 dl maustamatonta jogurttia 
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi
vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään unikkojauhe, vehnäjauhot,
vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin maustamaton
jogurtti. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja öljyä sekaan varovasti
käännellen. Kaadat taikina voideltuun vuokaan. 
Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia,
kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä ja keskelle kakkua pistettyyn tikkuun
ei tartu taikinaa. Paistoaika riippuu uunista, joten tarkkaile tilannetta.
Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän ikäisenä, kun maku on tasaantunut
pähkinäiseksi. 
Vinkki:
* Tuoreeltaan kakkua ei kannata
maistella eikä paljon edes haistella. Tuoreen kakun tuoksu oli mielestäni jopa
hieman etova. Mutta niin aika vain vaikuttaa tähän kakkuun, että parin päivän
päästä maku kiinnostaa niin paljon, että siihen meinaan jäädä koukkuun. Näin
ainakin omasta mielestäni.

En siis ensituoksun perusteella en uskonut, että kakussa olisi mitään hyvää. Ajattelinkin, että kakku jää kokonaan bloggaamatta ja räpsäisin pari
ihan vain huvikseni. Kakku kuitenkin yllätti maullaan, joten uskallan
kuitenkin laittaa sen tänne. Uunituoreen kakun tuoksusta en edelleenkään välitä,
mutta pari päivää seisseen kakun maussa on sitä jotain. Jotain mikä saa haukkaamaan palan
uudelleen ja uudelleen..

Instagram

  • Suolainen piirakka onnistuu hienosti myös munattomana, eikä sitä huomaa valmiista piirakasta lainkaan. Tähän piirakkaan kätkeytyi reilusti kinkkua ja juusto sekä myös pekonia ja paprikaa. Piirakka katosi juhlissa yllättävän paljon väkimäärään nähden eli hyvää oli. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-pekonilla-munaton/ ja tuunaa piirakasta oman makusi mukainen. #suklaapossu #munaton #kinkku #juusto #pekoni #paprika #piirakka #eggless #pie #kotiliesiblogit
  • Punaherukat ❤️ Blogista löytyy nyt koottuna viisi mielestäni parasta punaherukkaleivonnaisohjetta. Siellä on mm. tämän jogurtti-punaherukkapiirakan ohje. Kurkkaa tämä ja muutkin ohjeet blogista. Ja leivo tänä vuonna vaikka jotain uutta :) https://kotiliesi.fi/suklaapossu/viisi-parasta-punaherukkaleivonnaista/
#punaherukka #leivonnaiset #yummy #redcurrant #pie #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Mein poika on aikamoinen lentokonefani ja teinkin hänelle 2-vuotiskakuksi tällaisen lentokonekakun. Kakussa oli sisällä mehevä munaton porkkanakakku. Tarkempi ohje ja enempi juttua blogissa https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarikakku-eli-lentokone-kakku/ #munaton #porkkanakakku #2vuotias #pojansynttärit #synttärikakku #suklaapossu #kotiliesiblogit #kotiliesi
  • Tykkäätkö sitruunasta ja pehmeistä kekseistä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin taatusti rakastat näitä pehmeitä mantelijauholla mehevöitettyjä sitruunakeksejä! Keksiohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pehmeat-manteliset-sitruunakeksit/ #sitruuna #älynhyvät #sitruunakeksit #keksit #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Kristallipullat ovat kyllä parhaita pullia mitä on olemassa! Ainakin mein perheen mielestä. Jos näillä helteillä ei huvita leipoa, niin suosittelen ottamaan ohjeen talteen viileämpiä kelejä varten. Ohje löytyy täältä https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pullista-parhaat-kristallipullat/ #pulla #kristallipulla #yummy #best #bun #kotiliesiblogit #suklaapossu
  • Valkosuklaapannacottaa passionilla ja mansikoilla, nams! Tätä herkkua tarjottiin lastemme synttäreillä ja se sai kehuja, muiltakin kuin itseltäni 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/valkosuklaapannacotta-mansikoilla-ja-passionilla/ #valkosuklaa #pannacotta #passion #mansikka #punaherukka #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Kirsikka-kaurapaistos 😋 Tämä oli ensimmäinen vuosi, kun linnut jättivät meidän kirsikkasadon rauhaan ja sain marjoja niin paljon, että niistä sai tehtyä jotain. Ja se jokin oli tämä kaurapaistos, jota tehtiin heti seuraavana päivänä uudestaan. Ohje blogissa
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-kauramurupaistos/
#helppojanopea #kirsikka #kauramuru #suklaapossu #cherry #oatmeal #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Kun olin harjoittelussa Saksassa, törmäsin siellä unikkoon. Tuntui, että sitä käytettiin vaikka kuinka moneen leivonnaiseen. Se tuntui aluksi epäilyttävältä, mutta ei ne ollenkaan pahoja leivonnaisia ollu. Oon kotona monesti aatellu, että kokeilen jotain unikkojuttua, mutta se aina vaan on jääny. Mutta muistan tuon sinun vinkin, jos joskus innostun tekemään. 🙂

Saksassa unikko on tosi yleinen ainesosa leivonnaisissa, ja sieltä tämäkin unikkojauhepussi oli peräisin. Maku oli kyllä mielenkiintoinen, tekisi mieli testailla lisääkin. Kokeile ihmeessä itsekin, muistat vain antaa levätä ennen syömistä ;D

Tosi mielenkiintoinen kakku, maistuu ensin pahalle ja sitten hyvälle ;D Toiset leivonnaiset vaan vaatii tuota tekeytymistä ja aikaa.

Uunituoreena en edes uskaltanut maistaa, sen verran kuvottavan hajuinen oli 😐 Mutta kummasti se haju vain muuttui päivien kuluessa ja lopulta uskaltautui jo maistamaankin. Erikoinen ja erilainen kakku kaikenkaikkinens 😉

Ohoh, tätä tekisi jo melkein mieli testata! Että miten aluksi etovanhajuiseen tekeleeseen voikaan tulla himo 😀

Hehe, eipä muuta kuin testailemaan ;D

Onpa mielenkiintoinen kakku. Kiva kun tulee tällaisia erikoisuuksia eteen välillä.

Oli kyllä kivasti erilainen kakku. Sen verran hyvää oli, että pitää tehdä toistekin 😉 Ensi kerralla tosin tiedän, että pakkaan kakun samantein tiukasti kelmuun ja availen kääreet varovasti aikasintaan vasta seuraavana päivänä, mieluummin vasta parin päivän päästä ;D

Minä olen muutaman kerran tehnyt unikonsiemen-appelsiinikakkua, se on superherkkua! Unikonsiemenistä muutenkin pidän paljon, yritän aina kahvilassa etsiä tiskistä sen bagelin jossa on unikonsiemeniä eikä seesaminsiemeniä päällä 😀

Kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä, appelsiini ja unikko! 😛 Tein tämän kakun lisäksi myös toisen unikkokakun, siinä sliipataan jo aika lähellä tuota samaista yhdistelmää ja hyvä tuli. Tosin unikko oli siinä pienemmässä roolissa kuin tässä. Laitan tuon ohjeen blogiinkin vielä ihan lähipäivinä 🙂 Näiden kokeilujen jälkeen uskaltaudun jatkossa kokeilemaan unikonsiemeniä leivonnassa enemmänkin. Tuota jauhetta voisi laittaa varmaan vaikkapa suoraan sämpylätaikinaan, hmmm. Ja sen jälkeen kokonaisia siemeniä päälle 😉

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.