Unikko-jogurttikakku

Työkaverini toi ulkomaan reissultaan unikkojauhetta ja laittoi vinkiksi reseptin, jossa sitä käytetään. Unikko oli minulle uusi tuttavuus, joten eipä auttanut muu kuin alkaa leipomaan.

Unikkojauhetta tuli kakkuun reilusti. Vaikka kakku oli päältä ruskea, sisältä paljastui
vaalea kakku, joka oli täynnä tumman ruskeita unikkopilkkuja. Alla olevasta palakuvasta näkee, kuinka täynnä unikkoa kakku on. Näkeeköhän kuvasta myös sen, että kakku oli sisältä aivan ihanan
pehmeä ja kostea, miltei märkä, mutta silti ihanan ilmava? Aivan
täydellinen koostumus!

Kakun maku oli mielenkiintoinen. Uunituore kakku tuoksui mielestäni
tosi epämiellyttävälle, mutta  tasaantui seuraavaan päivään
mennessä. Työkaverini antoikin vinkiksi, ettei kakkua kannata missään nimessä maistella tuoreeltaan, vaan kakun pitää antaa olla rauhassa parikin päivää ennen korkaamista, niin maku muuttuu ja samalla myös paranee. Tuo pitikin hyvin paikkansa. Parin päivän jälkeen haju oli hälvennyt ja uskalsin maistella kakkua.

Ensi puraisun
jälkeen en tiennyt mitä olisi ajatellut, mutta toinen puraisu sai kakun
maistumaan hyvältä ja selvästi ensihaukkausta makeammalta. Kolmannen
haukkauksen jälkeen sitä alkoi tehdä jo enemmän mieli, niin hyvältä se
maistui. 🙂 Lopulta kakkuun meinasi tulla pieni himo. Olikohan
unikon huumaavalla vaikutuksella asiaa tuohon 😉 Päätin vaihteeksi
ruokkia työkavereita leipomuksilla ja kakku päätyi työpaikan
kahvipöytään. Kummasti se siellä pikku hiljaa vaan väheni ja väheni.. Ja
osa syöjistä kehui kakkua todella ihanaksi. Unikko maistuu kakussa todella vahvasti, joten tämä on selvästikin
unikon ystävän kakku.

Unikko-jogurtti-kakku

n. 24 cm vuokaan.

Aineet:

4 munaa 

 2.5 dl sokeria

2.5 dl unikkojauhoja

2.5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1.25 dl rypsiöljyä

2.5 dl maustamatonta jogurttia 

Ohje:

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi
vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään unikkojauhe, vehnäjauhot,
vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin maustamaton
jogurtti. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja öljyä sekaan varovasti
käännellen. Kaadat taikina voideltuun vuokaan. 

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia,
kunnes kakku tuntuu keskeltä kiinteältä ja keskelle kakkua pistettyyn tikkuun
ei tartu taikinaa. Paistoaika riippuu uunista, joten tarkkaile tilannetta.
Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän ikäisenä, kun maku on tasaantunut
pähkinäiseksi. 

Vinkki:

* Tuoreeltaan kakkua ei kannata
maistella eikä paljon edes haistella. Tuoreen kakun tuoksu oli mielestäni jopa
hieman etova. Mutta niin aika vain vaikuttaa tähän kakkuun, että parin päivän
päästä maku kiinnostaa niin paljon, että siihen meinaan jäädä koukkuun. Näin
ainakin omasta mielestäni.

En siis ensituoksun perusteella en uskonut, että kakussa olisi mitään hyvää. Ajattelinkin, että kakku jää kokonaan bloggaamatta ja räpsäisin pari
ihan vain huvikseni. Kakku kuitenkin yllätti maullaan, joten uskallan
kuitenkin laittaa sen tänne. Uunituoreen kakun tuoksusta en edelleenkään välitä,
mutta pari päivää seisseen kakun maussa on sitä jotain. Jotain mikä saa haukkaamaan palan
uudelleen ja uudelleen..

Kommentit (10)

Kun olin harjoittelussa Saksassa, törmäsin siellä unikkoon. Tuntui, että sitä käytettiin vaikka kuinka moneen leivonnaiseen. Se tuntui aluksi epäilyttävältä, mutta ei ne ollenkaan pahoja leivonnaisia ollu. Oon kotona monesti aatellu, että kokeilen jotain unikkojuttua, mutta se aina vaan on jääny. Mutta muistan tuon sinun vinkin, jos joskus innostun tekemään. 🙂

Saksassa unikko on tosi yleinen ainesosa leivonnaisissa, ja sieltä tämäkin unikkojauhepussi oli peräisin. Maku oli kyllä mielenkiintoinen, tekisi mieli testailla lisääkin. Kokeile ihmeessä itsekin, muistat vain antaa levätä ennen syömistä ;D

Tosi mielenkiintoinen kakku, maistuu ensin pahalle ja sitten hyvälle ;D Toiset leivonnaiset vaan vaatii tuota tekeytymistä ja aikaa.

Uunituoreena en edes uskaltanut maistaa, sen verran kuvottavan hajuinen oli 😐 Mutta kummasti se haju vain muuttui päivien kuluessa ja lopulta uskaltautui jo maistamaankin. Erikoinen ja erilainen kakku kaikenkaikkinens 😉

Ohoh, tätä tekisi jo melkein mieli testata! Että miten aluksi etovanhajuiseen tekeleeseen voikaan tulla himo 😀

Onpa mielenkiintoinen kakku. Kiva kun tulee tällaisia erikoisuuksia eteen välillä.

Oli kyllä kivasti erilainen kakku. Sen verran hyvää oli, että pitää tehdä toistekin 😉 Ensi kerralla tosin tiedän, että pakkaan kakun samantein tiukasti kelmuun ja availen kääreet varovasti aikasintaan vasta seuraavana päivänä, mieluummin vasta parin päivän päästä ;D

Minä olen muutaman kerran tehnyt unikonsiemen-appelsiinikakkua, se on superherkkua! Unikonsiemenistä muutenkin pidän paljon, yritän aina kahvilassa etsiä tiskistä sen bagelin jossa on unikonsiemeniä eikä seesaminsiemeniä päällä 😀

Kuullostaapa hyvältä yhdistelmältä, appelsiini ja unikko! 😛 Tein tämän kakun lisäksi myös toisen unikkokakun, siinä sliipataan jo aika lähellä tuota samaista yhdistelmää ja hyvä tuli. Tosin unikko oli siinä pienemmässä roolissa kuin tässä. Laitan tuon ohjeen blogiinkin vielä ihan lähipäivinä 🙂 Näiden kokeilujen jälkeen uskaltaudun jatkossa kokeilemaan unikonsiemeniä leivonnassa enemmänkin. Tuota jauhetta voisi laittaa varmaan vaikkapa suoraan sämpylätaikinaan, hmmm. Ja sen jälkeen kokonaisia siemeniä päälle 😉

Kommentoi juttua: Unikko-jogurttikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X