Vadelma-sitruunakakku

Viimeisiä juhlatarjottavia viedään.. Halusin tarjota myös jotain raikasta viime viikonlopun juhlissa ja löysin tämän ihanan vadelmaisen sitruunakakun ohjeen Ullan Unelman nettisivuilta. Kakusta teki mielenkiintoisen sen, että kakkupohja on piilotettu täytteen sisään (kuva kakun sisältä löytyy jos plaraa ihan alas asti. Ei tosin kovin edustava kuva..). Kakku oli mielestäni oikein hyvä ja mukavan raikas helteiseen kesäpäivään!

Muokkasin
tapani mukaan ohjetta hieman. Hillopäällisesta tiputin puolet
hillosokerista pois ja laitoin mansikoita lisäksi. Tein myös pieniä
muutoksia tse kermatäytteeseen. Tein kakun 22 cm irtopohjavuokaan. Pohjasta leikkasin halkaisijaltaan 19 cm
palat ja kokosin kakun alempaa löytyvän ohjeen mukaan.

Pohja:          
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Vadelmatäyte:
1 dl vettä
2 dl hillosokeria
200 g vadelmia

Kermatäyte:
2.5 tl liivatejauhetta

3 rkl sitruunan mehua
6 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa

2 rkl vaniljasokeria

2 rkl sokeria
1dl tomusokeria
½ sitruunan raastettu kuori

Päälle:
½ dl vettä
2.5 dl hillosokeria
200 g vadelmia
100 g mansikoita

Ohje:

Valmista pohja vatkaamalla kananmunat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi
varovasti sekoittaen. Paista pohja uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6-8
minuuttia.


Valmista ensin vadelmatäyte. Laita vesi, hillosokeri ja vadelmat kattilaan,
kiehauta että sokeri sulaa. Jäähdytä vadelmatäyte kunnolla ennen kakun täyttöä.

Valmista kermatäyte. Purista sitruunasta mehu ja laita liivatejauhe sitruunan mehuun turpoamaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maitorahka ja
tomusokeri. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuoresta puolet täytteeseen. Lämmitä turvonnut liivate mikrossa n. 20 sekuntia, kunnes liivate sulaa kokonaan. Sekoita liuos tasaiseksi. Kaada
liivateliuos ohuena nauhana kermatäytteeseen kokoajan sekoittaen.


Jos kakun päälle haluaa vielä ihanaa vadelman makua, voi
keittää vadelma(-mansikka)hilloa joka kannattaa jäähdyttää hyvin ennen kakun päälle
laittoa.

Täytä kakku 22 cm irtopohjavuokaan. Paina kääretorttupohjasta kaksi hieman pienempää (n.19 cm) ympyrä kuin kakkuvuoka on. Laita toinen niistä vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle puolet vadelmahillosta, sitten kermatäytettä vuoan reunoja myöten niin, että vadelmahillo peittyy. Seuraavaksi taas pieni pohja,
vadelmahillo ja loppu kermatäyte. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kakun voi myös pakastaa ennen hillopäällisen laittoa. Tällöin tosin pohjapalat vettyvät jonkin verran sulaessaan.

Avainsanat

Kommentit (6)

Miten hyvältä tuo kakku näyttääkään 🙂

Ensimmäinen kuva on todella kaunis ja raikas, ihana kakku 🙂

Kiitos! Yritän pikku hiljaa harjoitella kuvaamista, mutta eteminen on hieman hidasta. Kunpa vain vuorokaudessa olisi muutama tunti enemmän aikaa, niin ehtisi kuvailemaan (ja leipomaan 🙂 ) enemmän ..

Voi että miten kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Upea!!!

Kiitos 🙂 Tämä oli ihanan raikas kakku ja nuo piilossa olevat pohjakerrokset olivat mukavaa vaihtelua normikakuille 🙂

Kommentoi juttua: Vadelma-sitruunakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X