Suklaapossu

Vadelma-valkosuklaablondies

Blondies-palat ovat pieniä, makeita, tahmaisia brownies-palojen vaaleita sukulaisia. Näissä blondiespaloissa on makean valkosuklaan kaverina kirpsakoita vadelmia, jotka raikastavat kokonaisuutta. Blondies on siitä huolimatta sen verran makea, että jo yksi pieni pala vie makeannälkää pois. Tai ainakin kaksi palaa. Tai ehkä pahimpaan himotukseen uppoaa palojen koosta riippuen se kolmaskin, nam!

Tahmeissa blondies paloissa maistuu valkosuklaa ja vadelma

Tämä ohje on saman tyylinen ohje kuin kookos-blondies-palojen ohjekin, mutta tämä on vain vieläkin tahmaisempi blondies.

Paistoajalla pystyy vaikuttamaan kypsyyteen ja tahmaisuuteen. Itse tykkään juuri ja juuri kypsistä, mutta edelleen hieman raa’an oloisista, mutakakkumaisista paloista. Jos haluaa tehdä ei-niin-tahmaisia blondiespaloja, kannattaa taikinaan laittaa hieman (0.5 dl) lisää jauhoja ja mahdollisesti pidentää paistoaikaa. Näiden pitää kuitenkin jäädä kosteiksi, joten paistoaika kannattaa pitää maltillisena.

Tein näitä pikkuherkkuja kesäkuun alussa 4-vuotiaan poikamme ja 11-vuotiaan tyttäremme yhteisille synttäreille, joihin saapui perheemme lisäksi pari muuta juhlijaa. Juhlista löytyi myös jotain raikasta sitruunamoussetäytteisen porkkanatäytekakun muodossa ja tytär innostui leipomaan oman lempipiirakkansa eli herkullisen tomaatti-fetapiirakan.

Valkosuklaa vadelma blondies palat ovat pieniä makeita herkkuja

Tässä vihdoinkin näiden ohje. Tekiskö mieli?

Vadelma-valkosuklaablondies

n. 20 cm x 20 cm vuokaan, koosta riippuen n. 12-18 palaa.

Aineet:

100 g voita

1 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

0.5 tl suolaa

100 g valkosuklaata pienemmäksi pilkottuna

2 dl (pakaste)vadelmia

(0.5 tl leivinjauhetta , ks. vinkkiosio ohjeen alapuolelta)

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sulata voi mikron kestävässä kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit ja muna. Mittaa joukkoon jauhot ja suola ja sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää joukkoon vielä vadelmat ja pienemmäksi rouhittu valkosuklaa. Kääntele kaikki aineet sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperoituun n. 20 x 20 cm vuokaan ja tasoita. Jos käytät pakastevadelmia, taikina voi olla melko jäykän tuntuista, mutta tasoita sen verran, kuin pystyt. Taikina tasoittuu uunissa lisää.

Paista 175 asteessa keskitasolla n. 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja paistos tuntuu keskeltä paineltuna kiinteähköltä, mutta pehmeältä. Jäähdytä kunnolla jääkaappikylmäksi ennen nauttimista ja paloiksi leikkaamista.

Vinkki:

* Palat voi myös pakastaa.

* Voit käyttää myös tuoreita vadelmia. Huomaa, että blondies kypsyy tällöin mahdollisesti nopeammin kuin pakastevadelmia käytettäessä, joten tarkkaile tilannetta.

* Tämä blondies on todella tahmainen leivonnainen, joka ei nouse uunissa juurikaan. Ohjeessa ei ole leivinjauhetta, mutta jos haluat blondiespalojen nousevan edes hieman, lisää taikinaan 0.5 tl leivinjauhetta.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelma-valkosuklaablondies

Sari

Voi ei, reseptistä puuttuu leivinjauhe – eivät kohonneet ollenkaan:(

Suklaapossu

Hei Sari! Tähän ohjeeseen ei ole tullut alunperin lainkaan leivinjauhetta. Blondiesleivosten ei välttämättä tarvitse nousta juuri lainkaan, ja monet ohjeet ovatkin ilman leivinjauhetta. Mutta jos haluaa niiden nousevan edes hippasen, kannattaa joukkoon lisätä 0.5 tl leivinjauhetta. Hyvä kun ilmoitit. Laitan ohjeeseen tarkennuksia.

Pauliina

Mitä pitää huomioida, jos vaihdan normi jauhot gluteenittomiin? Varmaan ainakin kannattaa laittaa leivinjauhetta

Suklaapossu

Hei Pauliina! Mulla on harmittavasti niin vähän kokemusta gluteenittomista leivonnaisista, joten varmaksi en osaa sanoa, mutta useimpien ohjeiden kohdalla lukijat ovat kertoneet onnistuneensa vaihtamalla vehnäjauhot samassa suhteessa gluteenittomaan jauhoseokseen (esim. Semperin FinMix). Jos innostut kokeilemaan, kuulisin mieluusti miten kävin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *