Suklaapossu

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä

Mansikkaliköörin tislauksessa ylijäänyttä mansikkasurvosta jäi kippoon hieman mansikka-punaherukkapiirakan jälkeen. Koska uuni oli valmiiksi kuuma, halusin käyttää mansikat samantein johonkin. Punaherukoitakin vielä löytyi, joten yhdistin ne taas. Tällä kertaa marjat pääsivät muffineihin, joihin lisäsin myös valkosuklaata. Lisäsin mansikat taikinaan hienona soseena, eikä valmiissa tuotoksissa ollut havaittavissa lainkaan viinanmakua (kuten kävi piirakan kanssa..). Nämä olivat mielettömän hyvänmakuisia!

 

 

Makea valkosuklaa ja kirpeät marjat sopivat ihanasti yhteen. Ne ovat mielestäni yksi täydellisimmistä yhdistelmistä. Vuosia sitten minulla oli kausi, jolloin tein paljon kirpeänmakeita muffineita, mutta sen jälkeen ne unohtuivat. Olen aiemmin yhdistellyt valkosuklaata puolukoihin ja raparperiin. Tällä kertaa kirpeyttä toivat punaherukat. Nämä muffinit ovat ihanan meheviä, pehmeitä ja melko kosteita. Liki mutakakkumaisia. Nämä ovat muffineita minun makuuni!

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä

n. 12-14 kpl normaalikokoisia muffineja.

Aineet:

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl piimää

75 g juoksevaa margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria 1 mm suolaa

100g valkoista suklaata

reilu 2 dl puolijäisiä punaherukoita 0.75 dl mansikkasurvosta

Ohje: Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon margariini ja piimä. Lisää kuivat aineet hieman käännellen. Lisää vielä jäiset punaherukat, mansikkasurvos ja rouhittu suklaa. Sekoita, mutta vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12-15min., kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa ja ovat kypsiä. Kypsä muffini tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja kippaa muffinit sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.Vinkki: * Mansikkasurvoksen voi jättää pois ja laittaa sen sijasta margariinia yhteensä 100 g. * Punaherukoiden sijasta voi käyttää myös muita happamia marjoja. Esimerkiksi puolukat sopivat näihin mainiosti.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä

Katri

Nam, näyttää herkullisilta!

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *