Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

Valkosuklaa punaherukka muffinssi on herkullinen leivonnainen

Tein nämä supernopeat punaherukka-valkosuklaamuffinit löydettyäni jääkaapista edellisistä leivonnaisista ylijäänyttä turkkilaista jogurttia. Taikinan tekemiseen ei tarvita taaskaan vatkainta, vaan aineet sekoitetaan nopeasti käsin. Koostumus ei tästä huolimatta ole yhtään huono, vaan mukavan mehevä ja pehmoinen. Taikinan pehmeyden salaisuus piilee osin jogurtissa ja osittain perunajauhoissa. Kosteutta näihin tulee punaherukoiden lisäksi valkosuklaasta. Nam!

Helpot ja nopeat muffinssit

Blogistani löytyy jo miltei samanlainen ohje raparperiversiona tämän linkin takaa, mutta kun en koskaan malta leipoa täysin samalla ohjeella, niin tässä on pieniä muutoksia. Tällä alla olevalla ohjeella koostumus on ehkä aavistuksen höttöisempi, vaikka molemmilla tulee hyviä. Muffini on sisältä mehevän kostea, pehmeä ja ehkä aavistuksen tahmainenkin valkosuklaasta johtuen.Kirpeät punaherukat sopivat näihin tosi ihanasti, mutta myös muut kirpeät marjat olisivat ihan yhtä hyviä valintoja. Punaherukkakausi taitaa olla pikku hiljaa tältä kesältä ohi, mutta nyt syksymmällä näihin voi laittaa vaikka puolukkaa tai vadelmaa. Keväällä taikinaan voisi pilkkoa raparperia. Hyvää helposti ja nopeasti!

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

n. 12 kpl

Aineet:

100 g leivinmargariinia tai voita

100 g turkkilaista jogurttia

2 munaa

3.5 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1.75 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

75 g valkosuklaata rouhittuna

n. 3 dl punaherukoita

Ohje:

Sulata voi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat yksitellen hyvin välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (ei valkosuklaata eikä punaherukoita) keskenään. Lisää rasvaseokseen käännellen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Rouhi valkosuklaa pienemmäksi. Ota muutama punaherukka erikseen. Lisää 75 g valkosuklaata sekä suurin osa punaherukoista taikinaan hyvin käännellen.

Käyttämällä muffinipeltiä tai tukevia muffinivuokia, taikina nousee paistuessaan ylös päin ja saat näin korkeammat muffinit. Jos käytät muffinipeltiä, laita paperiset muffinivuoat pellin koloihin. Jaa taikina 12 vuokaan. Taikina on aika tönkköä, joten ehkä helpointa on käsitellä sitä käsin nostelemalla. Voit täyttää vuoat lähes täyteen, sillä taikina ei nouse paljoakaan. Painele päälle vielä muutama jäljellä oleva punaherukka taikinan pinnalle ja ripottele loput ruohitusta valkosuklaasta myös pinnalle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Voit sirotella valmiin muffinin päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki:

* Voit käyttää myös pakastemarjoja. Kääntele ne lopuksi taikinaan nopeasti jäisinä, niin taikina ei värjäydy marjojen mehusta. Paistoaika saattaa hieman pidentyä jäisiä marjoja käytettäessä.

* Kokeile punaherukoiden sijasta muitakin kirpeitä marjoja, vaikka puolukoita tai vadelmia.

Kommentit (6)

Eilen viimeksi kävin vielä keräämässä puskista punaisia ja vieläkin niitä sinne jäi… täytyy varmaan hankkia uusi pakastin punaisia varten 🙂
Taidanpa sunnuntain kunniaksi leipoa näitä muffinsseja =) Kiva ohje!

Punaherukat ovat tosi ihania ja keräilin niitä itsekin pakkaseen jonkin verran. Harmikseni en saanut aivan niin paljon kuin olisin halunnut, vaikka hyväksi käytin myös naapurin pensasta, luvan kanssa toki 😉 Onneksi niitä piisaa kuitenkin muutamaan vispipuurokattilalliseen, se on niin hyvää!

Tämä ohje on tosi kiva, kun saa sekoittaa vaan aineet sekaisin. Nykyään aika mennä viuhahtaa ja tuntuu olevan aina vaan vähemmän ja vähemmän aikaa leipomiselle, niin tällaiset helpot (mutta silti herkulliset) ohjeet on ihan mun lemppariohjeita. Ehditkö jo testailemaan? Olisi kiva kuulla mitä pidit 🙂

Nami.:) Nätit kuvat! Valkosuklaa ja punaherukka on kyllä ihana yhdistelmä, olen itsekin sen todennyt muffinssien muodossa.:) Ovat ehkä jopa parhaimpia muffinsseja, joita olen syönyt/tehnyt!:)

Kiitos Heidi 😀 Nämä ovat minustakin yksi parhaimmista muffineista. Punaherukan ja valkosuklaan salaisuus lienee kirpeän ja makean yhdistämisessä, nam!

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X