Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

Valkosuklaa punaherukka muffinssi on herkullinen leivonnainen

Tein nämä supernopeat punaherukka-valkosuklaamuffinit löydettyäni jääkaapista edellisistä leivonnaisista ylijäänyttä turkkilaista jogurttia. Taikinan tekemiseen ei tarvita taaskaan vatkainta, vaan aineet sekoitetaan nopeasti käsin. Koostumus ei tästä huolimatta ole yhtään huono, vaan mukavan mehevä ja pehmoinen. Taikinan pehmeyden salaisuus piilee osin jogurtissa ja osittain perunajauhoissa. Kosteutta näihin tulee punaherukoiden lisäksi valkosuklaasta. Nam!

Helpot ja nopeat muffinssit

Blogistani löytyy jo miltei samanlainen ohje raparperiversiona tämän linkin takaa, mutta kun en koskaan malta leipoa täysin samalla ohjeella, niin tässä on pieniä muutoksia. Tällä alla olevalla ohjeella koostumus on ehkä aavistuksen höttöisempi, vaikka molemmilla tulee hyviä. Muffini on sisältä mehevän kostea, pehmeä ja ehkä aavistuksen tahmainenkin valkosuklaasta johtuen.Kirpeät punaherukat sopivat näihin tosi ihanasti, mutta myös muut kirpeät marjat olisivat ihan yhtä hyviä valintoja. Punaherukkakausi taitaa olla pikku hiljaa tältä kesältä ohi, mutta nyt syksymmällä näihin voi laittaa vaikka puolukkaa tai vadelmaa. Keväällä taikinaan voisi pilkkoa raparperia. Hyvää helposti ja nopeasti!

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

n. 12 kpl

Aineet:

100 g leivinmargariinia tai voita

100 g turkkilaista jogurttia

2 munaa

3.5 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1.75 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

75 g valkosuklaata rouhittuna

n. 3 dl punaherukoita

Ohje:

Sulata voi mikrossa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jogurtti sekä munat yksitellen hyvin välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet (ei valkosuklaata eikä punaherukoita) keskenään. Lisää rasvaseokseen käännellen niin, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Rouhi valkosuklaa pienemmäksi. Ota muutama punaherukka erikseen. Lisää 75 g valkosuklaata sekä suurin osa punaherukoista taikinaan hyvin käännellen.

Käyttämällä muffinipeltiä tai tukevia muffinivuokia, taikina nousee paistuessaan ylös päin ja saat näin korkeammat muffinit. Jos käytät muffinipeltiä, laita paperiset muffinivuoat pellin koloihin. Jaa taikina 12 vuokaan. Taikina on aika tönkköä, joten ehkä helpointa on käsitellä sitä käsin nostelemalla. Voit täyttää vuoat lähes täyteen, sillä taikina ei nouse paljoakaan. Painele päälle vielä muutama jäljellä oleva punaherukka taikinan pinnalle ja ripottele loput ruohitusta valkosuklaasta myös pinnalle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia kypsiksi. Anna jäähtyä hetki. Voit sirotella valmiin muffinin päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki:

* Voit käyttää myös pakastemarjoja. Kääntele ne lopuksi taikinaan nopeasti jäisinä, niin taikina ei värjäydy marjojen mehusta. Paistoaika saattaa hieman pidentyä jäisiä marjoja käytettäessä.

* Kokeile punaherukoiden sijasta muitakin kirpeitä marjoja, vaikka puolukoita tai vadelmia.

Kommentit (6)

Eilen viimeksi kävin vielä keräämässä puskista punaisia ja vieläkin niitä sinne jäi… täytyy varmaan hankkia uusi pakastin punaisia varten 🙂
Taidanpa sunnuntain kunniaksi leipoa näitä muffinsseja =) Kiva ohje!

Punaherukat ovat tosi ihania ja keräilin niitä itsekin pakkaseen jonkin verran. Harmikseni en saanut aivan niin paljon kuin olisin halunnut, vaikka hyväksi käytin myös naapurin pensasta, luvan kanssa toki 😉 Onneksi niitä piisaa kuitenkin muutamaan vispipuurokattilalliseen, se on niin hyvää!

Tämä ohje on tosi kiva, kun saa sekoittaa vaan aineet sekaisin. Nykyään aika mennä viuhahtaa ja tuntuu olevan aina vaan vähemmän ja vähemmän aikaa leipomiselle, niin tällaiset helpot (mutta silti herkulliset) ohjeet on ihan mun lemppariohjeita. Ehditkö jo testailemaan? Olisi kiva kuulla mitä pidit 🙂

Nami.:) Nätit kuvat! Valkosuklaa ja punaherukka on kyllä ihana yhdistelmä, olen itsekin sen todennyt muffinssien muodossa.:) Ovat ehkä jopa parhaimpia muffinsseja, joita olen syönyt/tehnyt!:)

Kiitos Heidi 😀 Nämä ovat minustakin yksi parhaimmista muffineista. Punaherukan ja valkosuklaan salaisuus lienee kirpeän ja makean yhdistämisessä, nam!

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-punaherukkamuffinit

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X