Suklaapossu

Valkosuklaa-sitruunakeksit Frozen synttäreille

Teimme tyttöjen kanssa Frozen-synttäreille myös lumihiutale-keksejä. Muokkasin testimielessä Mamsellin piparkakkuohjetta sitruunaisemmaksi ja samalla vaihdoin tumman siirapin vaaleaan versioon. Mamsellin reseptillä kekseistä tulee ihanan rapeita, mutta ihmetyksekseni nämä jäivät hyvinkin pehmeiksi. Voiko siirapin vaihto vaikuttaa noin paljon? Vai mahdoinkohan mitata jauhot väärin apuleipureiden auttaessa.. No mutta vaikka rapeus jäikin puuttumaan, niin ei tuo valmiiden keksien pehmoinen koostumus ollut lainkaan huono juttu.

Teimme kekseistä lumihiutaleiden mallisia. Uuniin katsoessani ajattelin keksien menneen täysin pipariksi, sillä pehmeä taikina kuitenkin levisi uunissa enemmän kuin jouluisempi versio. Kaunis tähtien malli hävisi, nyyh. Hetken pähkäiltyäni kaivoin esiin kakun ylimääräisen kuorrutteen. Tytöt pääsivät jälleen kaulitsemispuuhiin ja ottivat samoilla lumihiutalemuoteilla valkosuklaamassasta keksien päälle nuo turkoosit päälliset. Valkosuklaamassasta tuli kekseihin reilusti lisää makeutta, mutta se sopi hyvin yhteen sitruunaisten keksien kanssa. Ihan kivoja näistä lopulta tuli, tyttöjenkin mielestä 🙂

 

Sitruunakeksit

Aineet:

125 g voita

1.5 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

1 muna

2 tl vaniljasokeria

0.25 tl suolaa

1 sitruunan raastettu kuori

4 dl vehnäjauhoja + lisää kaulitsemisvaiheessa

 2 tl soodaaLisäksi päälle: Valkosuklaamassaa

 

Ohje:

Hiero huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri sekaisin keskenään. Lisää siirappi, vaniljasokeri, suola, muna ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita hyvin. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita nopeasti taikinaan. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Kaulitse jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja ota muotilla paloja.Paista pipareita 175 asteessa n. 5-10 minuuttia, kunnes keksit saavat väriä pintaansa. Anna jäähtyä kokonaan.

Kaulitse valkosuklaamassa ohuehkoksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Ota muotilla paloja.

Paina valkosuklaamassasta leikatut palat kevyesti keksien pintaan kiinni. Jos ne eivät pysy paikoillaan, voitele massan pohja aivan kevyesti vedellä.

 

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaa-sitruunakeksit Frozen synttäreille

Sanna

Heippa!

Miten säilytit näitä?

Suklaapossu

Heippa Sanna! Jos oikein muistan, pidin näitä ilmatiiviissä rasiassa ja niin, että keksikerrosten välissä oli leivinpaperin pala. Ainakin tällä hetkellä tekisin niin 🙂

Sanna

Kiitos vastauksesta! Mitä luulet mahtaisiko tänään tehdyt keksit säilyä lauantaisiin juhliin tällä säilytyksellä? Vai pitäisikö ne pakastaa/laittaa jääkaappiin?
Massan päälle olisi tarkoitus painaa nimi ja pohdin mahtaako se kärsiä, jos näitä säilyttää huoneenlämmössä, ja massa pääsee ”sulamaan”?

Suklaapossu

Heippa Sanna 🙂 Huomasin tämä viestin vasta hetki sitten, toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään. Eli uskoisin, että keksit säilyvät lauantaiseen huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Pakkaseen en uskaltaisi laittaa, sillä ne saattavat sulaessaan kerätä kosteutta pinnalle, jolloin massa kärsii. Jääkaappisäilytyksessä saattaa olla sama kosteusriski, vaikka säilytysrasia olisikin ilmatiivis. Valkosuklaamassa säilyy huoneenlämmössä pelkiltäänkin hyvin, enkä usko sen saavan kekseistä liikaa kosteutta huoneenlämmössä ollessaan.

Vastaa käyttäjälle SannaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *