Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge (+ arvonta)
Erilaiset suklaafudget ovat helppotekoisia ja suussasulavia herkkuja, jotka sopivat loistavasti syötäviksi joululahjoiksi, pikkujoulupöytään tarjottavaksi tai vaikkapa joulun jälkiruoaksi. Nämä valkosuklaafudget sisältävät reilusti paahdettuja pähkinöitä, jotka tuovat purutuntuman muutoin niin pehmeään fudgeen. Toisaalta noilla pelkillä paahdetuilla, miedosti maustetuilla pähkinöillä voi herkutella myös sellaisenaan.
Erilaisten suklaafudgeohjeiden kehittämisestä on tainnut tulla mulle pakkomielle. Aina joulun lähestyessä alan pyörittelemään päässäni erilaisia fudgeohjeita ja erityisesti sellaisia, joiden tekeminen onnistuu ilman lämpömittaria ja muita ylimääräisiä hifistelyitä. Yksi sellainen ohje on lempiohjeeni, joka sisältää vain kahta ainetta; suklaata ja kondensoitua maitoa. Niistä saa helposti ja nopeasti suklaafudgemassan, jonka makua pystyy myös muokkaamaan helposti vaihtamalla joko suklaalaatuja tai fudgeen lisättäviä lisukkeita.
Suklaan vaihtamisessa on oikeastaan vain yksi muistettava sääntö; mitä tummempaa suklaata käytät, sitä vähemmän sitä tarvitaan. Ja päinvastoin, mitä vaaleampaa suklaata käyttää, sitä enemmän sitä on hyvä olla. Tässä ohjeessa on käytetty suklaana valkosuklaata, joten sitä on aika reilusti, jotta fudge pysyy hyvin koossa, mutta on siitä huolimatta suussasulavan pehmeä.
Fudgen makumaailmaa voi suklaan lisäksi muokata myös lisäämällä joukkoon esimerkiksi pähkinöitä, lakritsin paloja tai kuivattuja marjoja tai miltei mitä tahansa muuta mielikuvituksen rajoissa.
Tätä ohjetta miettiessäni paahdoin valkosuklaafudgen joukkoon omia joulun lempinaposteltavia eli pähkinöitä, mutta ennen paahtamista maustoin ne suolan sijaan Kikkomanin soijakastikeella. Soijakastike sopikin näihin tosi ihanasti ja jo pelkistä pähkinöistä tuli ihanan suolaisia naposteltavia. Suolaisuutensa takia ne sopivat loistavasti yhteen myös makeamman valkosuklaafudgen kanssa.
Koska valkosuklaa on itsessään aika makeaa, humpsautin koemielessä myös suoraan fudgen joukkoon Kikkomanin soijakastiketta. Valkosuklaafudgen makumaailman nousi näin tehden uudelle tasolle ja oli hilkulla, ettei tyttäreni syönyt ensimmäistä testierää yksikseen. Soijakastikkeessa on suolan lisäksi myös umaminen maku, joka mielestäni sopii kinuskin lisäksi tähän fudgeen tosi kivasti.
Tässä ohje, jolla pystyt tekemään sekä pähkinä-valkosuklaafudgeja että paahdettuja pähkinöitä.
Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge
Koosta riippuen noin 80-100 palaa
Aineet:
650 g valkosuklaata
1 prk (à 398 g) kondensoitua maitoa
2 tl Kikkoman soijakastiketta
1/4 tl merisuolaa
2 tl vaniljasokeria
Lisäksi paahdettuja pähkinöitä:
3-4 dl pähkinöitä (maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita. Ks. vinkkiosio alempaa)
2 tl rypsi- tai rapsiöljyä
2 tl Kikkoman soijakastiketta
Ohje:
Aloita paahtamalla pähkinät. Sekoita kulhossa 2 tl öljyä ja 2 tl Kikkomanin soijakastiketta sekaisin. Lisää pähkinät ja sekoita, kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan öljy-soijakastikkeseoksen peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda pähkinöitä 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Sekoittele aluksi 5-6 minuutin välein ja loppupuolella 2-3 minuutin välein. Pähkinät ovat sopivasti paahtuneita, kun ne ovat saaneet väriä pintaansa ja alkavat tuoksua. Pähkinät palavat helposti, joten älä karkaa uunin läheltä kovin kauas paahtamisen loppupuolella.
Jäähdytä pähkinät. Rouhi noin 1 dl pähkinöistä karkeaksi rouheeksi, nämä tulevat fudgen päälle. Valmistele noin 20 x 30 cm kokoinen vuoka laittamalla leivinpaperi sen päälle.
Tee fudgemassa. Kaada kattilaan kondensoitu maito, pilkottu valkosuklaa sekä 2 tl soijakastiketta.
Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut ja massa on tasaista ja sileää. Sekoita kokonaiset paahdetut pähkinät suklaamassan joukkoon. Levitä fudgemassa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle vuokaan noin 20 x 30 cm alalle.
Ripottele pinnalle vielä pienemmäksi rouhitut pähkinät ja painele kevyesti pintaan kiinni.
Anna fudgemassa ensin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai kunnes fudge on kovettunut. Leikkaa jähmettynyt fudgelevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Vinkit:
* Saat säädettyä fudgen paksuutta vuoan koolla. Levittämällä fudgemassan pienempään vuokaan, saat korkeampia fudgepaloja, kun taas levittämällä sen isompaan vuokaan, saat pienempiä paloja.
* Jos haluat pähkinöistä kuoret pois, laita jäähtyneet pähkinät leivinliinan sisään ja pyörittele niitä sen sisällä. Näin saat kuoret irtoamaan. Muista, että myös osa mausteista irtoaa samalla, joten pähkinöistä ei tule kuorimalla aivan niin suolaisia.
* Jos haluat syödä paahdetut pähkinät sellaisenaan tai antaa lahjaksi, voit sekoittaa öljy-soijakastikeseokseen ripauksen tummaa sokeria. Näin pähkinöiden pinta karamellisoituu ja niistä tulee vieläkin herkullisempia pelkiltään syötävinä.
* Miltei kaikki pähkinät sopivat paahdettaviksi, mutta vältä saksanpähkinää, ellet erityisesti rakasta mädäntyneen kalan hajua ja makua…
* Fudget säilyvät myös huoneenlämmössä, mutta suosittelen säilyttämään niitä jääkaapissa ilmatiiviisti suljettuna. Kun haluat ottaa kaiken irti fudgen makumaailmasta, nauti se huoneenlämpöisenä.
Arvonta-asiaa:
ARVONTA-AIKA PÄÄTTYNYT!
Tässä tulee vielä tarkemmat ohjeet arvontaan, jossa on voittona Kikkomanin tuotepaketti!
Osallistut arvontaan vastaamalla alla olevaan kommenttipoksiin vastauksen kysymykseen: Käytätkö sinä soijakastiketta? Jos kyllä, mihin kaikkeen käytät sitä?
Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy 29.11.2020 klo.23.59. Suoritan arvonnan kaikkien osallistujien kesken 30.11.2020 ja ilmoitan voittajalle voitosta henkilökohtaisesti. Muistathan jättää yhteystietosi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi. Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Palkinnon arvo on n. 50€ ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.
Onnea arvontaan!
ARVONTA SUORITETTU!
Arvontaan osallistuvia vastauksia saapui määräaikaan mennessä noin 160 kappaletta. Vastauksista päätellen soijakastiketta käytetään monipuolisesti erilaisiin suolaisiin ruokiin pataruoista kiinalaisiin ruokiin ja wokeista paahdettuihin kurpitsan siemeniin. Nam!
Numeroin vastaukset saapumisjärjestyksessä ykkösestä eteenpäin ja suoritin arvonnan netistä löytyvällä randomgeneraattoria apuna käyttäen. Arvonnan voitti:
nimimerkki ”Sini” vastauksellaan: ”En käytä mutta olisi kyllä kiinnostavaa oppia käyttämään sitä!”.
Palkinnon voittajaan on saatu yhteys. Onnittelut vielä tätäkin kautta!
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge (+ arvonta)
Kiinalaisen ruoan laitossa ja sushin kanssa.
ainakin aasialais-tyyppisiin ruokiin
Kastikkeisiin, wokkiin, kana- ja liharuokiin.
Kiinalaisen ruoan sekä sushin kanssa
Käytän soijakastiketta kalaan, lihaan sekä kastikkeisiin
Wokkeihin ja kastikkeisiin sekä kanaruokiin syvyyttä antamaan🙂
Soijakastike on ollut käytössä lähinnä suolaisissa kastikkeissa, tuomassa makua. Nyt sinun kinuskiohjeesi inspiroimana, kaapissa odottaa uusi pullo ja tänään lähtee kakku testiin. Jouluksi varmasti myös tätä fudgea lahjapussukoihin. Kiitos inspiraatiosta 😍
Riisin kanssa, wokkiruokiin. Voisin kokeilla muutakin.
Nykyään leivontaan 😉
Wokkiin ja erilaisiin kastikkeisiin, mutta bravuurini on karamellisoidut sipulirenkaat, joihin tulee soijakastiketta, hieman tummaa siirappia ja myllystä rouhittua mustapippuria.
Ja aito voi kuuluu asiaan. Pannulla paistaen ensin, soijakastiketta, vähän vettä ja haudutusta pehmeäksi, siirappia ja lopuksi mustapippuria päälle 🙂 sopii niin lisukkeeksi kuin myös hamppareiden väliin.
Rakastan grillattua lohta teriyakikastikkeen ja soijakastikkeen kera. Sen kanssa menee useimmiten. Kokkailen usein arkiruoaksi wokkeja, joihin soijakastike ehdottomasti kuuluu. Tätä postauksen reseptiä on nyt kyllä myös pakko kokeilla, mies ihastui heti kuviin! Huomenna kummallakin arkivapaa ja treffipäivä, ei kun leipomaan!
Aika moneen ruokaan suolan sijaan. Possuwok, muidenkin lihojen marinadit, riisille, sushille, hapanimeläkastikkeet…
Käytän soijakastikkeita wokeissa ja välillä sujautan myös keittojen joukkoon! En todellakaan tiennyt että kyseistä tuotetta voisi käyttää myös leivonnassa! Siistiä💪🤩
Käytän soijakastiketta liharuokiin.
Lähes tulkoon kaikkeen, mutta etenkin riisiin ja jauhelihaan.
Käytän sitä riisin kanssa jos ei ole kastiketta, tai ehkä muutenkin. Kastikessa ja wokeissa käytän myös
En varmaan ole koskaan maistanutkaan
Kastikkeisiin olen yleensä käyttänyt, mutta täytyypä testata tätä reseptiä tulevissa ystien pikkujouluissa 😋👍👌
Kantarellikastikkeeseen, kiinalaisiin ruokiin. Fudge täytyy kokeilla!
Wokkeihin, kastikkeisiin, riisiin, tofuun ja soijarouheen maustamiseen 😊 nyt mene kyllä tämäkin resepti testiin 😍
Kyllä käytän, monenlaiseen ruokaan. Kasviksiin riittää usein soijakastike pelkästään.
Marinointikastikkeisiin sekä esim.stroganofin maustamiseen, keittoihin ja nyt todennäköisesti näihin fudgeihin. Kuulostavat niin maukkailta, että täytyyhän näitä testata 👍
Soijakastiketta käytän perinteisesti ruoanlaitossa. Itämaiset ruoat, marinadit jne. Mielenkiintoista olisi kokeilla leivonnassa.
Käytän Wokkiin, kastikkeisiin,marinadeihin ja sushin kanssa 😍
Tulee käytettyä paljonkin. Aasialaiset ruoat, erlaiset kastikkeet, pöytämausteena jne 🙋♀️😋
Wokkeihin ja kastikkeisiin olen käyttänyt, mutta nyt kyllä testaan myös tuota sinun ohjetta.
Kiinalaisen ruoan kanssa 😋
Uudistamassa,lihassa,kastikkeessa mausteena.
Edelliseen piti laittaa uuni kalassa 😀
Nam näyttääpä hyviltä! Itse käytän soijakastiketta lähinnä wokeissa ja sushin kaverina. Kesäisin käytän soijakastiketta öljyn ja grillimausteen kanssa herkullisena marinadina 😋
Jestas, että on hyvän näköistä makiaa soijakastikkeella maustettuna. Herahti ihan suussa makunystyrät. 😋Mä olen käyttänyt Kikkoman soijakastiketta lihan päälle, sushiin ja joskus tl suoraan suuhun. On vaan niin hyvää!
Oon köyttäny oikeestaan vaan kanakastikkeeseen! Näitä täytyy kyllä testata!
Oon käyttäny oikeestaan vaan kanakastikkeeseen! Näitä täytyy kyllä testata!
Sushin kanssa ja muutenkin olen käyttänyt vain suolaisiin ruokiin harvakseltaan. Nyt ostin kuitenkin soijakastiketta ihan vaan kinuskiasi varten, mutta myös tämä menee testilistalle!
Lihaan, kalaan, kastikkeisiin, wokkiruokiin. Joskus, kun jää riisiä tähteeksi, niin paistan sitä seuraavana päivänä pannulla ja laitan kananmunan sekaan, sekä tietysti loraus soijakastiketta.
Lohen päälle loruuttelen.
En itse osaa käyttää soijaa mihinkään, mutta puoliso käyttää sitä sushiin
Käytän paljonkin! Wokkiin, marinadiin, pastasalaattiin yms.
Käytän lähes kaikkeen ruuanlaittoon.
Soijaa tulee käytettyä suolan sijaan oikeastaan kaikkeen ruuanlaittoon
Kyllä käytän – suosikkikastike.
Yleensä riisin joukkoon.
Kastikeisiin , keittoihin ja marinadiin
Aasialaisen, kiinalaisen ruoan kanssa, riisiin, uunimunakkaan mausteeksi, suolaisen piirakan päälle.
Soijaa käytän joka päivä ruoanlaitossa. Kaikkeen sopii :kastikkeet,wokit,meksikolaiset,riisi,lihanaudat..
Käytän, erityisesti wokkeihin.
Tosi vähän olen käyttänyt, viimeksi lohen kanssa. Tuota reseptiä kyllä kokeilen.
Yleensä kasviksiin. Nyt voisin kokeilla tohon valkosuklaafudgeen 😋
Tosi vähän olen käyttänyt, viimeksi loheen. Tuota reseptiä kokeilen kyllä, ehkäpä menee Joulupakettiin.
Käytän riisin kanssa 🙂
Monenlaiseen ruokaan, varsinkin riisin ja nuudelin kanssa syötäväksi. Pitäisi kokeilla myös suolaiseen kinuskiin, oli jossakin sellainen ohje.
Käytän! Etenkin wokkeihin sekä kalan kanssa. Tästö postauksesta rohkaistuneena ajattelin seuraavaksi kokeilla makeaan ”leivontaan” eli teen tällä ohjeella fudgeja 🙂 Hiukan jännityksellä odotan minkälisen vivahteen pieni määrä soijakastike voi tuoda näihin.
Kaalipata ei oo mitöän ilman soijakastiketta.
Eniten sushien kanssa, mutta myös wokeissa ja yllä olevia kommentteja lukiessa, otan vinkeistä vaarin ja aion jatkossa kokeilla myös monessa muussa ruoassa.
Käytän soijakastiketta yleensä wokkeihin tai sushien dippaamiseen. En ole ikinä keksinytkään että sitä voisi käyttää myös johonkin makeaan, mielenkiintoinen idea!
Melko vieras aine. Nyt löytyy useampikin käyttökohde.
Soijakastike on mielestäni helppo mauste erilaisiin wokkeihin. Lisäksi lisään sitä kastikkeisiin tuomaan ruskeaa väriä. Myös sipulin marinoimuseen sopii hyvin.
Aika vähän tuli aiemmin käytettyä. Mutta noin 2 vuotta sitten aloin laittamaan moneen eri kohtaan ja nyt on melkein helpompi sanoa mihin en käytä.
Todella monipuolinen .
Sushiin
käytän yleensä kastikkeisiin suolan sijasta
Lähinnä kastikkeisiin
Kyllä. Käytän sitä mm. kalaruokiin, aasialaisiin ruokiin, kastikkeisiin ja tietysti sushin kanssa Kikkomanin less salt aina. 🙂
Kyllä käytän. Itämaisten ruokien lisäksi kaaliruokiin, kermakastikkeisiin ja melkein mihin tahansa suolaiseen, joka kaipaa hieman umamia.
kyllä, vokkeihin
Käytän soijakastiketta ylikypsien lihojen marinadiin, ruskeaan kastikkeeseen ja joskus itsetehdyssä salaatinkastikkeessa. Makeaan leivontaan täytyy kokeilla.
Käytän soijakastiketta marinointiin ja wokkeihin, on kokeiltu moniin kastikkeisiinkin ja kaaliruoan mausteeksi ripaus.
Useimmiten soijakastiketta tulee käytettyä wokkeihin, sushin kera ja marinointiin, mutta erinomainen suikalelihapata saa myös makunsa soijakastikkeesta!
Käytän soijskastiketta, graavi kalojen kanssa, sushi ei maistu miltään ilman soijak.
Uunijuureksiin, itsetehtyihin ranskan/lohko perunoihin
Wokkeihin ja kastikkeisiin
Käytän soijakastiketta moneen arkiruokaan, kuten marinadeihin ja wokkeihin.
Suolan sijasta lähes kaikkiin liha- ja kasvisruokiin. Täytyypä kokeilla myös makeissa jutuissa!
Moniin ruokiin käytän, kuten makaronilaatikkoon, lihapullataikinaan jne
Lihruokiin
Tosi vähän oon käyttänyt. Yhteen tiettyyn uunissa haudutettavaan lihakastikkeeseen ja senkin tekemisessä tulee pitkiä taukoja. Mielenkiintoisia kokeiluja sulla tuon kikkomanin kanssa. Voin uskoa, että hyvin sopii.👌
Liha-& kanaruokiin suolan sijasta
Lapsena uitin aina hampurilaista soijakastikkeessa, nykyisin lähinnä wokkien ja nuudeliruokien kanssa tulee käytettyä, vaikka hyväähän se on 😛
Kaukenlaisten pataruokien maustamiseen kun siltä tuntuu ja soijaa pukkaa😀
Käytän suolaisten ruokien maustamiseen. Nyt on kokeiltava myös makeaan maustamiseen. Kiitos upeista ohjeista.
Kastikkeiden ja pataruokien maustamiseen.
Liharuokien maustamiseen pataruoissa, pihveissä ja porsaankyljyksissä.
En käytä mutta olisi kyllä kiinnostavaa oppia käyttämään sitä!
Moniin pataruokiin lisään soijakastiketta. Paistettuun varhaiskaaliin myös makeaa soijakastiketta. Tätä fudgeohjetta pitää kokeilla.
Käytän erilaisiin ruokiin suolan asemesta. Ja tietysti riisin ja sushien kanssa.
Kyllä käytän, erilaisiin kastikkeisiin ja vähennän suolan käyttöä.
kastikkeisiin, keittoihin, pataruokiin – mausteeksi
Kikkomania käytän lähes kaikkeen mahdolliseen; kana- ja liharuokiin, kiinalaiseen ruokaan, marinointiin, salaatinkastikkeeseen, wokkiin… Tämä fudge on uutta, mutta varmasti kokeilen!
Käytän melkein kaikkeen muuhun mutta en ole leivonnassa kokeillut.
Ruuan laitossa lihan kanssa enimmäkseen. Ei ole tullut kokeiltua kalaan tai jälkiruokiin ja herkkuihin, mutta suunnitelmissa on.
käytän erilaisiin liha-ja kalaruokiin ja salaattikastikkeeseen
Tähän mennessä olen käyttänyt erilaisten suolaisten ruokien maustamiseen ja sushin kanssa, mutta nyt aion kokeilla myös makeaan maustamiseen.
Kastikkeisii ja uunikalaan -nimen omaan hauen maustamiseen-olen käyttänyt ,pitäisi kokeilla myös makeaan .
Lähes päivittäin kaikkiin ruokiin!
Kyllä käytän, keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin, Aasialaisiin ruokiin, kuten nuudelit. Lisäksi soijakastike toimii myös pöytämausteena.
Kyllä käytän moniin ruokiin! Myös pöytämausteena.
En ole käyttänyt
Risotot, kastikkeissa ja mausteena muutoinkin.
Käytän susheihin ja kiinalaisiin ruokiin
Käytän soijakastiketta susheihin ja kiinalaisiin ruokiin
Kastikkeisiin ja wokkeihin. Kiva idea tuo fudgeen/pähkinöihin laitto. Itse en fudge ole tehnyt mutta tänä vuonna kokeilen.
Käytän wokkeihin ja kastikkeisiin.
Käytän ruokaa valmistaessa erillaisissa ohjeissa. Kastikkeet, wokit, liemet ja keitot. Joskus myös salaattikestikkeen sekaan vähän jos valmistan itse kastikkeen. Kokeilemalla voi oppia uusia makuja.
Paahdan auringonkukansiemeniä ja lisään niihin soija kastiketta
Eevuska
Kiinalaisen härän – on ruokamme nimi – sen mausteena sekä uunijuureksien ja suolan asemesta muussakin ruoanvalmistuksessa.
Joskus olen maistanut, mutta ei ole tullut käytettyä.
Suolan asemasta monen moniin ruokiin, marinointiinja sushiin kanssa.
kyllä. yleensä marinointiin tai wokkiin mutta
myös ripaus vaniljajäätelön kanssa se on hyvää
Lähes kaikkeen tulee laitettua Kikkomania, pihveille, kalalle, broiskulle, marinointiin jne……. Makeaan ruokaan en ole vielä kokeillut.
Käytän lähinnä joihinkin ruokiin
Wokkeihin ja erilaisiin aasialaisiin ruokiin. Sun inspiroimana nyt myös makeissa leivonnaisissa!
Joihinkin ruokiin, kuten wokkeihin 🙂
Sushia tehdään n. kerran kuussa ja niiden kanssa soijakastiketta menee. Lisäksi mm. kasvisten maustamiseen.
Riisiin yleensä lurautan ja kermaiseen kanakastikkeeseen.
Lihapatoihin, jauheliharuokiin, kastikkeisiin.
Lihakastikkeisiin ja lihasta tehtyihin keittoihin.
Kaikkiin tekemiin kasvisruokiin tulee lisämakua soijan avulla. Tästä lähin testaa soijaa myös makseisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.
Vähän sinne sun tänne sitä tulee lorautettua.
Keittoihin, kastikkeisiin, liha- ja broileriruokiin ja wokkeihin.
Tulen kokeilemaan ”Astetta parempaa pähkinä-valkosuklaafudgea”
Käytän soijakastiketta wokkeihin, usein riisin kanssa, jne. Itseasiassa tullut mieleenkään, että voisi käyttää myös makseissa herkuissa. Nämä fudget menee ainakin kokeiluun.
Käytän wokkiin ja nykyisin paistan pelkkää keräkaalisilppua ja lorautan siihen,oon ihan hurahtanut siihen.
Käytän soijaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja antamaan makua lämpimiin ruokiin.
Kyllä, käytän soijakastiketta esim. lihan ja kalan marinointiin, kastikkeisiin, leivontaan, wokki-, kana-, kasvis- ja liharuokiin. 😋
Olipas houkutteleva ohje. Ainakin pähkinät menevät testiin.
Käytän soijakastiketta paljon. Paria kolmea erilaista on jo sushia varten, muuhun käytän yleensä Aasia Marketin shiitake-soijakastiketta, tuplasti umamia. Aasialaisiin ruokiin, kasvisruokiin, keittoihin, marinadeihin, kalalle, pavuille, kastikkeisiin. En syö lihaa, joten maustan myös soijan ja seitanin tällä. Dumplingeille tietty makeaa soijakastiketta ja kaiken kaikkiaan voi pulloja sitten ollakin viittäkin eri sorttia kastiketta jos hyvin käy.
Käytän soijakastiketta ruskeankastikkeen makua ja väriä parantamaan.
Lukemiin,kastikkeisiin ja marinaadeihin.
Wokkeihin ja lohiruokien kans käytän yleensä soijaa. Mahtava idea käyttää sitä myös makeisiin. Tämä resepti lähtee kyllä kokeileen piakkoin 👍
Kastikkeisiin ja joskus olen lohen kanssakin maistanut
Kastikkeisiin, nuudeliwokkiin, marinadiin, broilerin kanssa. Näihin ainakin olen käyttänyt.
Tosi moniin ruokiin, kuten wokkeihin ja kastikkeisiin!
Kikkoman toimii ihan kaikessa, mutta eniyen käytän liharuokien maustamiseen.
Käytän aika moneen liharuokaan, viimeksi isolle porukalle tehtiin 4 kg kassleria ja päämausteena oli inkivääri ja soija. Jonkin verran myös jonkin verran leivontaan.
Sushin ja erilaisten wokkien kanssa 🙂 Jääkaapin must tuote!
Erilaisiin kastikkesiin ja marinaadeihin tuota tuppaan ripsautella 🙂
Sitä ilman ei esim. makkara- tai jauhelihakastikkessa oo tarpeeksi makua.. Js sopii se ihan lihapulla/-mureke taikinankin maustamiseen (^^)
Leivonnassa + muussa vastaavassa en ole vielä kokeellu, mut jos aika antaa myöti, niin niitäki jouluksi kokeillaan…
Kastikkeisiin olen käyttänyt 🙂
Wokki ja liharuoat pääasiassa, joihin ei sen kummemmin tarvitse ohjeita. Joskus tulee testattua uusia ihan oikeita ohjeita ruoanlaitto tylsistymisen ehkäisyksi.
Erilaisiin wokkeihin, keittoihin ja kastikkeisiin. Makeisiin herkkuihin en ole koskaan käyttänyt, hyvä vinkki sinulta!
Aasialaisiin ruokiin ja maustamiseen.
Wokkeihin
Toistaiseksi pelkästään ruoassa (mausteena suolan sijaan esim lihapullissa. Wokeissa, kastikkeissa…) ja ihan sellaisenaan ruoan sekaan mausteeksi.
Kastikkeisiin ja wokkeihin. Marinaadeihin myös.
Oikeastaan vaan kastikkeisiin
Käytän sitä ihan kaikkeen ruoanlaitossa, nyt löysin tämän ohjeen missä näen ekaa kertaa käytettävän leivontaan. Tämä resepti lähtee kyllä testaukseen sekä läheisille jouluna sitte 😍
Käytän wokeissa ja lihapadoissa, myös kaalilaatikossa.
Voisin kokeilla tätä ohjetta
! Ihan uusi tieto että soijakastiketta voi käyttää näinkin. Kastikkeissa ja itämaisissa ruuissa on tullut käytettyä ja hyvä että löytyy myös gluteeniton vaihtoehto. Sitä vaan ei monesta paikasta saa.
useimmiten wokeissa, myös kastikkeissa
Sushin kanssa ja wokkien maustamisessa
Joskus satunnaisesti käytän mausteena. Olisi hyvä että ei olisi niin suolaista..
Riitta, Kikkomania on olemassa myös vähäsuolaisempana.
Käytän säännöllisesti. Lihan marinointiin, wokkeihin, kastikkeihin, pataruokiin…vaikka mihin. Mielikuvitus rajana!
Käytämme ruuan maustamiseen.
Käytän ruoan maustamiseen. Pitääpi alkaa kokeilemaan myös leivontaa.
Erilaisten ruokien maustamiseen ja suolan asemasta moniin ruokiin.
Hei,
Käytän vähän joka paikkaan, elikkä ruuan valmistuksessa , antaa syvyyttä makuun ja väriä.
Ja voi korjata monta asiaa, elikkä aina pitää olla kaapissa . Käytän paljon Teryaki maustettua.
Mulla on tällä hetkellä käytössäni litran Kikkoman-pullo. Siitä kaadan pienempää pulloon, jonka nostan ruokapöytään. Ruokaa tehdessäni lisään Kikkomania kastikkeisiin, wokiin, chili con carneen… No, en sentäs makkarasoppaan.
Aasialaisiin ruokiin, mutta myös esim uuniseitiin ja lihakastikkeisiin
Ruuanlaittoon yleensä, lorauttelen melkein joka ruokaan, ei kuitenkaan leivontahommissa vielä.
Aika moneen paikkaan laitan, jos mausta tuntuu puuttuvan jotain niin soijakastike korjaa asian. Mutta leivontaan tai makeisiin en ole ymmärtänyt lorauttaa, siihen tulee korjaus.
Suolan asemasta monenlaisessa esim . Marinaadeissa ja aasialaisessa ruoassa
Wokkeihin, marinointiin, lihakastikkeisiin, hapanimelä kastike. Leivontaan saati makeisiin en ole kokeillut. Hyvä että joku uskaltaa ensin kokeille, niin me muut sitten perässä.
Käytän soijakastiketta kaikkiin suolaisin ruokiin, mutta eipä ole tullut edes mieleen, että sitä voisi hyödyntää myös makeisiin juttuihin.
Aasialaisiin wokkeihin.
Itämaisiin ruokiin sushista ja wokkauksista alkaen. Muihin suolan korvikkeena ja umamia antamaan paistettuun ja uunikalaan, liharuokiin, kasviksiin ja leivonnaisiin ja jopa joihinkin jälkiruokiin. Viimeksi tänään puolitettuihin ja paistettuihin ruusukaaleihin lisäsin Kikkomania sekä pienen lirauksen sesamöljyä.
Kyllä käytän salaatinkastikkeena.
Riisin kanssa ja kastikkeissa.