MAINOS | Kikkoman
MAINOS |  Suklaapossu

Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge (+ arvonta)

Erilaiset suklaafudget ovat helppotekoisia ja suussasulavia herkkuja, jotka sopivat loistavasti syötäviksi joululahjoiksi, pikkujoulupöytään tarjottavaksi tai vaikkapa joulun jälkiruoaksi. Nämä valkosuklaafudget sisältävät reilusti paahdettuja pähkinöitä, jotka tuovat purutuntuman muutoin niin pehmeään fudgeen. Toisaalta noilla pelkillä paahdetuilla, miedosti maustetuilla pähkinöillä voi herkutella myös sellaisenaan.

Pähkinä valkosuklaafudge palat

Erilaisten suklaafudgeohjeiden kehittämisestä on tainnut tulla mulle pakkomielle. Aina joulun lähestyessä alan pyörittelemään päässäni erilaisia fudgeohjeita ja erityisesti sellaisia, joiden tekeminen onnistuu ilman lämpömittaria ja muita ylimääräisiä hifistelyitä. Yksi sellainen ohje on lempiohjeeni, joka sisältää vain kahta ainetta; suklaata ja kondensoitua maitoa. Niistä saa helposti ja nopeasti suklaafudgemassan, jonka makua pystyy myös muokkaamaan helposti vaihtamalla joko suklaalaatuja tai fudgeen lisättäviä lisukkeita.

Suklaan vaihtamisessa on oikeastaan vain yksi muistettava sääntö; mitä tummempaa suklaata käytät, sitä vähemmän sitä tarvitaan. Ja päinvastoin, mitä vaaleampaa suklaata käyttää, sitä enemmän sitä on hyvä olla. Tässä ohjeessa on käytetty suklaana valkosuklaata, joten sitä on aika reilusti, jotta fudge pysyy hyvin koossa, mutta on siitä huolimatta suussasulavan pehmeä.

Fudgen makumaailmaa voi suklaan lisäksi muokata myös lisäämällä joukkoon esimerkiksi pähkinöitä, lakritsin paloja tai kuivattuja marjoja tai miltei mitä tahansa muuta mielikuvituksen rajoissa.

Tätä ohjetta miettiessäni paahdoin valkosuklaafudgen joukkoon omia joulun lempinaposteltavia eli pähkinöitä, mutta ennen paahtamista maustoin ne suolan sijaan Kikkomanin soijakastikeella. Soijakastike sopikin näihin tosi ihanasti ja jo pelkistä pähkinöistä tuli ihanan suolaisia naposteltavia. Suolaisuutensa takia ne sopivat loistavasti yhteen myös makeamman valkosuklaafudgen kanssa.

Koska valkosuklaa on itsessään aika makeaa, humpsautin koemielessä myös suoraan fudgen joukkoon Kikkomanin soijakastiketta. Valkosuklaafudgen makumaailman nousi näin tehden uudelle tasolle ja oli hilkulla, ettei tyttäreni syönyt ensimmäistä testierää yksikseen. Soijakastikkeessa on suolan lisäksi myös umaminen maku, joka mielestäni sopii kinuskin lisäksi tähän fudgeen tosi kivasti.

 

Tässä ohje, jolla pystyt tekemään sekä pähkinä-valkosuklaafudgeja että paahdettuja pähkinöitä.

Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge

Koosta riippuen noin 80-100 palaa

Aineet:

650 g valkosuklaata

1 prk (à 398 g) kondensoitua maitoa

2 tl Kikkoman soijakastiketta

1/4 tl merisuolaa

2 tl vaniljasokeria

Lisäksi paahdettuja pähkinöitä:

3-4 dl pähkinöitä (maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita. Ks. vinkkiosio alempaa)

2 tl rypsi- tai rapsiöljyä

2 tl Kikkoman soijakastiketta

Ohje:

Aloita paahtamalla pähkinät. Sekoita kulhossa 2 tl öljyä ja 2 tl Kikkomanin soijakastiketta sekaisin. Lisää pähkinät ja sekoita, kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan öljy-soijakastikkeseoksen peitossa. Levitä pähkinät leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda pähkinöitä 175 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Sekoittele aluksi 5-6 minuutin välein ja loppupuolella 2-3 minuutin välein. Pähkinät ovat sopivasti paahtuneita, kun ne ovat saaneet väriä pintaansa ja alkavat tuoksua. Pähkinät palavat helposti, joten älä karkaa uunin läheltä kovin kauas paahtamisen loppupuolella.

Paahdetut ja soijakastikkeella maustetutpähkinät

Jäähdytä pähkinät. Rouhi noin 1 dl pähkinöistä karkeaksi rouheeksi, nämä tulevat fudgen päälle. Valmistele noin 20 x 30 cm kokoinen vuoka laittamalla leivinpaperi sen päälle.

Tee fudgemassa. Kaada kattilaan kondensoitu maito, pilkottu valkosuklaa sekä 2 tl soijakastiketta.

Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut ja massa on tasaista ja sileää. Sekoita kokonaiset paahdetut pähkinät suklaamassan joukkoon. Levitä fudgemassa tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle vuokaan noin 20 x 30 cm alalle.

Ripottele pinnalle vielä pienemmäksi rouhitut pähkinät ja painele kevyesti pintaan kiinni.

Pähkinä suklaafudge

Anna fudgemassa ensin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta vuoka sen jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai kunnes fudge on kovettunut. Leikkaa jähmettynyt fudgelevy haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Vinkit:

* Saat säädettyä fudgen paksuutta vuoan koolla. Levittämällä fudgemassan pienempään vuokaan, saat korkeampia fudgepaloja, kun taas levittämällä sen isompaan vuokaan, saat pienempiä paloja.

* Jos haluat pähkinöistä kuoret pois, laita jäähtyneet pähkinät leivinliinan sisään ja pyörittele niitä sen sisällä. Näin saat kuoret irtoamaan. Muista, että myös osa mausteista irtoaa samalla, joten pähkinöistä ei tule kuorimalla aivan niin suolaisia.

* Jos haluat syödä paahdetut pähkinät sellaisenaan tai antaa lahjaksi, voit sekoittaa öljy-soijakastikeseokseen ripauksen tummaa sokeria. Näin pähkinöiden pinta karamellisoituu ja niistä tulee vieläkin herkullisempia pelkiltään syötävinä.

* Miltei kaikki pähkinät sopivat paahdettaviksi, mutta vältä saksanpähkinää, ellet erityisesti rakasta mädäntyneen kalan hajua ja makua…

* Fudget säilyvät myös huoneenlämmössä, mutta suosittelen säilyttämään niitä jääkaapissa ilmatiiviisti suljettuna. Kun haluat ottaa kaiken irti fudgen makumaailmasta, nauti se huoneenlämpöisenä.

 

Arvonta-asiaa:

ARVONTA-AIKA PÄÄTTYNYT!

Tässä tulee vielä tarkemmat ohjeet arvontaan, jossa on voittona Kikkomanin tuotepaketti!

Osallistut arvontaan vastaamalla alla olevaan kommenttipoksiin vastauksen kysymykseen: Käytätkö sinä soijakastiketta? Jos kyllä, mihin kaikkeen käytät sitä?

Arvonta-aika alkaa nyt ja päättyy 29.11.2020 klo.23.59. Suoritan arvonnan kaikkien osallistujien kesken 30.11.2020 ja ilmoitan voittajalle voitosta henkilökohtaisesti. Muistathan jättää yhteystietosi, jotta saan sinut kiinni voiton osuessa kohdallesi. Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen. Palkinnon arvo on n. 50€ ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Onnea arvontaan!

ARVONTA SUORITETTU!

Arvontaan osallistuvia vastauksia saapui määräaikaan mennessä noin 160 kappaletta. Vastauksista päätellen soijakastiketta käytetään monipuolisesti erilaisiin suolaisiin ruokiin pataruoista kiinalaisiin ruokiin ja wokeista paahdettuihin kurpitsan siemeniin. Nam!

Numeroin vastaukset saapumisjärjestyksessä ykkösestä eteenpäin ja suoritin arvonnan netistä löytyvällä randomgeneraattoria apuna käyttäen. Arvonnan voitti:

nimimerkki ”Sini” vastauksellaan: ”En käytä mutta olisi kyllä kiinnostavaa oppia käyttämään sitä!”.

Palkinnon voittajaan on saatu yhteys. Onnittelut vielä tätäkin kautta!


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Astetta parempi pähkinä-valkosuklaafudge (+ arvonta)

Anne Lehto

Kiinalaisen ruoan laitossa ja sushin kanssa.

Arja70

ainakin aasialais-tyyppisiin ruokiin

lapinmarja

Kastikkeisiin, wokkiin, kana- ja liharuokiin.

Minna

Kiinalaisen ruoan sekä sushin kanssa

jonnaemiiiilia

Käytän soijakastiketta kalaan, lihaan sekä kastikkeisiin

Salena

Wokkeihin ja kastikkeisiin sekä kanaruokiin syvyyttä antamaan🙂

Minna

Soijakastike on ollut käytössä lähinnä suolaisissa kastikkeissa, tuomassa makua. Nyt sinun kinuskiohjeesi inspiroimana, kaapissa odottaa uusi pullo ja tänään lähtee kakku testiin. Jouluksi varmasti myös tätä fudgea lahjapussukoihin. Kiitos inspiraatiosta 😍

Matilde

Riisin kanssa, wokkiruokiin. Voisin kokeilla muutakin.

Heinis

Nykyään leivontaan 😉

Miumau

Wokkiin ja erilaisiin kastikkeisiin, mutta bravuurini on karamellisoidut sipulirenkaat, joihin tulee soijakastiketta, hieman tummaa siirappia ja myllystä rouhittua mustapippuria.

Miumau

Ja aito voi kuuluu asiaan. Pannulla paistaen ensin, soijakastiketta, vähän vettä ja haudutusta pehmeäksi, siirappia ja lopuksi mustapippuria päälle 🙂 sopii niin lisukkeeksi kuin myös hamppareiden väliin.

Jennao

Rakastan grillattua lohta teriyakikastikkeen ja soijakastikkeen kera. Sen kanssa menee useimmiten. Kokkailen usein arkiruoaksi wokkeja, joihin soijakastike ehdottomasti kuuluu. Tätä postauksen reseptiä on nyt kyllä myös pakko kokeilla, mies ihastui heti kuviin! Huomenna kummallakin arkivapaa ja treffipäivä, ei kun leipomaan!

Milka

Aika moneen ruokaan suolan sijaan. Possuwok, muidenkin lihojen marinadit, riisille, sushille, hapanimeläkastikkeet…

Jennni

Käytän soijakastikkeita wokeissa ja välillä sujautan myös keittojen joukkoon! En todellakaan tiennyt että kyseistä tuotetta voisi käyttää myös leivonnassa! Siistiä💪🤩

VaSi

Käytän soijakastiketta liharuokiin.

Kirsi

Lähes tulkoon kaikkeen, mutta etenkin riisiin ja jauhelihaan.

Sara

Käytän sitä riisin kanssa jos ei ole kastiketta, tai ehkä muutenkin. Kastikessa ja wokeissa käytän myös

Tiia

En varmaan ole koskaan maistanutkaan

Eija

Kastikkeisiin olen yleensä käyttänyt, mutta täytyypä testata tätä reseptiä tulevissa ystien pikkujouluissa 😋👍👌

Reija Rinne

Kantarellikastikkeeseen, kiinalaisiin ruokiin. Fudge täytyy kokeilla!

Suvi

Wokkeihin, kastikkeisiin, riisiin, tofuun ja soijarouheen maustamiseen 😊 nyt mene kyllä tämäkin resepti testiin 😍

Kaisa

Kyllä käytän, monenlaiseen ruokaan. Kasviksiin riittää usein soijakastike pelkästään.

Minna

Marinointikastikkeisiin sekä esim.stroganofin maustamiseen, keittoihin ja nyt todennäköisesti näihin fudgeihin. Kuulostavat niin maukkailta, että täytyyhän näitä testata 👍

MaaritN

Soijakastiketta käytän perinteisesti ruoanlaitossa. Itämaiset ruoat, marinadit jne. Mielenkiintoista olisi kokeilla leivonnassa.

Susanna

Käytän Wokkiin, kastikkeisiin,marinadeihin ja sushin kanssa 😍

Outi

Tulee käytettyä paljonkin. Aasialaiset ruoat, erlaiset kastikkeet, pöytämausteena jne 🙋‍♀️😋

Teija

Wokkeihin ja kastikkeisiin olen käyttänyt, mutta nyt kyllä testaan myös tuota sinun ohjetta.

Maarit Pensasmäki

Kiinalaisen ruoan kanssa 😋

PäiviT

Uudistamassa,lihassa,kastikkeessa mausteena.

PäiviT

Edelliseen piti laittaa uuni kalassa 😀

Koti-Kati

Nam näyttääpä hyviltä! Itse käytän soijakastiketta lähinnä wokeissa ja sushin kaverina. Kesäisin käytän soijakastiketta öljyn ja grillimausteen kanssa herkullisena marinadina 😋

Riikka

Jestas, että on hyvän näköistä makiaa soijakastikkeella maustettuna. Herahti ihan suussa makunystyrät. 😋Mä olen käyttänyt Kikkoman soijakastiketta lihan päälle, sushiin ja joskus tl suoraan suuhun. On vaan niin hyvää!

Tiina

Oon köyttäny oikeestaan vaan kanakastikkeeseen! Näitä täytyy kyllä testata!

Tiina

Oon käyttäny oikeestaan vaan kanakastikkeeseen! Näitä täytyy kyllä testata!

Ansku

Sushin kanssa ja muutenkin olen käyttänyt vain suolaisiin ruokiin harvakseltaan. Nyt ostin kuitenkin soijakastiketta ihan vaan kinuskiasi varten, mutta myös tämä menee testilistalle!

Maritta

Lihaan, kalaan, kastikkeisiin, wokkiruokiin. Joskus, kun jää riisiä tähteeksi, niin paistan sitä seuraavana päivänä pannulla ja laitan kananmunan sekaan, sekä tietysti loraus soijakastiketta.

Airi

Lohen päälle loruuttelen.

Hannele

En itse osaa käyttää soijaa mihinkään, mutta puoliso käyttää sitä sushiin

Hannnnnna

Käytän paljonkin! Wokkiin, marinadiin, pastasalaattiin yms.

Mirja

Käytän lähes kaikkeen ruuanlaittoon.

hilla

Soijaa tulee käytettyä suolan sijaan oikeastaan kaikkeen ruuanlaittoon

Kukka

Kyllä käytän – suosikkikastike.

Yleensä riisin joukkoon.

Elina

Kastikeisiin , keittoihin ja marinadiin

Johanna

Aasialaisen, kiinalaisen ruoan kanssa, riisiin, uunimunakkaan mausteeksi, suolaisen piirakan päälle.

Pirjo

Soijaa käytän joka päivä ruoanlaitossa. Kaikkeen sopii :kastikkeet,wokit,meksikolaiset,riisi,lihanaudat..

Anniinak

Käytän, erityisesti wokkeihin.

Rosa-Maria

Tosi vähän olen käyttänyt, viimeksi lohen kanssa. Tuota reseptiä kyllä kokeilen.

Raisa

Yleensä kasviksiin. Nyt voisin kokeilla tohon valkosuklaafudgeen 😋

Rosa-Maria

Tosi vähän olen käyttänyt, viimeksi loheen. Tuota reseptiä kokeilen kyllä, ehkäpä menee Joulupakettiin.

anna s.

Käytän riisin kanssa 🙂

Merja

Monenlaiseen ruokaan, varsinkin riisin ja nuudelin kanssa syötäväksi. Pitäisi kokeilla myös suolaiseen kinuskiin, oli jossakin sellainen ohje.

Jabsu

Käytän! Etenkin wokkeihin sekä kalan kanssa. Tästö postauksesta rohkaistuneena ajattelin seuraavaksi kokeilla makeaan ”leivontaan” eli teen tällä ohjeella fudgeja 🙂 Hiukan jännityksellä odotan minkälisen vivahteen pieni määrä soijakastike voi tuoda näihin.

Satu

Kaalipata ei oo mitöän ilman soijakastiketta.

Maiju

Eniten sushien kanssa, mutta myös wokeissa ja yllä olevia kommentteja lukiessa, otan vinkeistä vaarin ja aion jatkossa kokeilla myös monessa muussa ruoassa.

saya

Käytän soijakastiketta yleensä wokkeihin tai sushien dippaamiseen. En ole ikinä keksinytkään että sitä voisi käyttää myös johonkin makeaan, mielenkiintoinen idea!

Minna

Melko vieras aine. Nyt löytyy useampikin käyttökohde.

Anna

Soijakastike on mielestäni helppo mauste erilaisiin wokkeihin. Lisäksi lisään sitä kastikkeisiin tuomaan ruskeaa väriä. Myös sipulin marinoimuseen sopii hyvin.

Tuula

Aika vähän tuli aiemmin käytettyä. Mutta noin 2 vuotta sitten aloin laittamaan moneen eri kohtaan ja nyt on melkein helpompi sanoa mihin en käytä.
Todella monipuolinen .

Henna

Sushiin

Pirre

käytän yleensä kastikkeisiin suolan sijasta

piitu

Lähinnä kastikkeisiin

Maija

Kyllä. Käytän sitä mm. kalaruokiin, aasialaisiin ruokiin, kastikkeisiin ja tietysti sushin kanssa Kikkomanin less salt aina. 🙂

Ni.a

Kyllä käytän. Itämaisten ruokien lisäksi kaaliruokiin, kermakastikkeisiin ja melkein mihin tahansa suolaiseen, joka kaipaa hieman umamia.

psiloccccccc

kyllä, vokkeihin

Kirsikka

Käytän soijakastiketta ylikypsien lihojen marinadiin, ruskeaan kastikkeeseen ja joskus itsetehdyssä salaatinkastikkeessa. Makeaan leivontaan täytyy kokeilla.

MarjaKoo

Käytän soijakastiketta marinointiin ja wokkeihin, on kokeiltu moniin kastikkeisiinkin ja kaaliruoan mausteeksi ripaus.

Sari P

Useimmiten soijakastiketta tulee käytettyä wokkeihin, sushin kera ja marinointiin, mutta erinomainen suikalelihapata saa myös makunsa soijakastikkeesta!

hurtta

Käytän soijskastiketta, graavi kalojen kanssa, sushi ei maistu miltään ilman soijak.
Uunijuureksiin, itsetehtyihin ranskan/lohko perunoihin

tiiu

Wokkeihin ja kastikkeisiin

Lotta

Käytän soijakastiketta moneen arkiruokaan, kuten marinadeihin ja wokkeihin.

Tuulispää

Suolan sijasta lähes kaikkiin liha- ja kasvisruokiin. Täytyypä kokeilla myös makeissa jutuissa!

klaara

Moniin ruokiin käytän, kuten makaronilaatikkoon, lihapullataikinaan jne

Pirjo

Lihruokiin

Leena-muori

Tosi vähän oon käyttänyt. Yhteen tiettyyn uunissa haudutettavaan lihakastikkeeseen ja senkin tekemisessä tulee pitkiä taukoja. Mielenkiintoisia kokeiluja sulla tuon kikkomanin kanssa. Voin uskoa, että hyvin sopii.👌

Satu

Liha-& kanaruokiin suolan sijasta

Emmi

Lapsena uitin aina hampurilaista soijakastikkeessa, nykyisin lähinnä wokkien ja nuudeliruokien kanssa tulee käytettyä, vaikka hyväähän se on 😛

Tuula

Kaukenlaisten pataruokien maustamiseen kun siltä tuntuu ja soijaa pukkaa😀

Laisa

Käytän suolaisten ruokien maustamiseen. Nyt on kokeiltava myös makeaan maustamiseen. Kiitos upeista ohjeista.

Lissu

Kastikkeiden ja pataruokien maustamiseen.

Riitta A M

Liharuokien maustamiseen pataruoissa, pihveissä ja porsaankyljyksissä.

Sini

En käytä mutta olisi kyllä kiinnostavaa oppia käyttämään sitä!

Helvi

Moniin pataruokiin lisään soijakastiketta. Paistettuun varhaiskaaliin myös makeaa soijakastiketta. Tätä fudgeohjetta pitää kokeilla.

Marina

Käytän erilaisiin ruokiin suolan asemesta. Ja tietysti riisin ja sushien kanssa.

toni

Kyllä käytän, erilaisiin kastikkeisiin ja vähennän suolan käyttöä.

kaija

kastikkeisiin, keittoihin, pataruokiin – mausteeksi

Pähkinäinen

Kikkomania käytän lähes kaikkeen mahdolliseen; kana- ja liharuokiin, kiinalaiseen ruokaan, marinointiin, salaatinkastikkeeseen, wokkiin… Tämä fudge on uutta, mutta varmasti kokeilen!

mari

Käytän melkein kaikkeen muuhun mutta en ole leivonnassa kokeillut.

Leena

Ruuan laitossa lihan kanssa enimmäkseen. Ei ole tullut kokeiltua kalaan tai jälkiruokiin ja herkkuihin, mutta suunnitelmissa on.

Anneli Taskinen

käytän erilaisiin liha-ja kalaruokiin ja salaattikastikkeeseen

Satu

Tähän mennessä olen käyttänyt erilaisten suolaisten ruokien maustamiseen ja sushin kanssa, mutta nyt aion kokeilla myös makeaan maustamiseen.

Tellu 48

Kastikkeisii ja uunikalaan -nimen omaan hauen maustamiseen-olen käyttänyt ,pitäisi kokeilla myös makeaan .

Aikkumummo

Lähes päivittäin kaikkiin ruokiin!

Outi

Kyllä käytän, keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin, Aasialaisiin ruokiin, kuten nuudelit. Lisäksi soijakastike toimii myös pöytämausteena.

Ulla Karppila

Kyllä käytän moniin ruokiin! Myös pöytämausteena.

Suvi

En ole käyttänyt

Johanna

Risotot, kastikkeissa ja mausteena muutoinkin.

Jonxku

Käytän susheihin ja kiinalaisiin ruokiin

Jonxku

Käytän soijakastiketta susheihin ja kiinalaisiin ruokiin

Mervi Koivunen

Kastikkeisiin ja wokkeihin. Kiva idea tuo fudgeen/pähkinöihin laitto. Itse en fudge ole tehnyt mutta tänä vuonna kokeilen.

Eeva

Käytän wokkeihin ja kastikkeisiin.

Maarit 53

Käytän ruokaa valmistaessa erillaisissa ohjeissa. Kastikkeet, wokit, liemet ja keitot. Joskus myös salaattikestikkeen sekaan vähän jos valmistan itse kastikkeen. Kokeilemalla voi oppia uusia makuja.

Hanne

Paahdan auringonkukansiemeniä ja lisään niihin soija kastiketta

Eeva Suvanto

Eevuska

Kiinalaisen härän – on ruokamme nimi – sen mausteena sekä uunijuureksien ja suolan asemesta muussakin ruoanvalmistuksessa.

Piitunen

Joskus olen maistanut, mutta ei ole tullut käytettyä.

HeliR.

Suolan asemasta monen moniin ruokiin, marinointiinja sushiin kanssa.

jj

kyllä. yleensä marinointiin tai wokkiin mutta
myös ripaus vaniljajäätelön kanssa se on hyvää

Mummi

Lähes kaikkeen tulee laitettua Kikkomania, pihveille, kalalle, broiskulle, marinointiin jne……. Makeaan ruokaan en ole vielä kokeillut.

Kerttu

Käytän lähinnä joihinkin ruokiin

Reeta

Wokkeihin ja erilaisiin aasialaisiin ruokiin. Sun inspiroimana nyt myös makeissa leivonnaisissa!

Sohvi

Joihinkin ruokiin, kuten wokkeihin 🙂

Katja

Sushia tehdään n. kerran kuussa ja niiden kanssa soijakastiketta menee. Lisäksi mm. kasvisten maustamiseen.

Pulu

Riisiin yleensä lurautan ja kermaiseen kanakastikkeeseen.

Sipukka

Lihapatoihin, jauheliharuokiin, kastikkeisiin.

Lilli

Lihakastikkeisiin ja lihasta tehtyihin keittoihin.

Pia

Kaikkiin tekemiin kasvisruokiin tulee lisämakua soijan avulla. Tästä lähin testaa soijaa myös makseisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Oonis

Vähän sinne sun tänne sitä tulee lorautettua.

Irjaleena

Keittoihin, kastikkeisiin, liha- ja broileriruokiin ja wokkeihin.

Tulen kokeilemaan ”Astetta parempaa pähkinä-valkosuklaafudgea”

Sari

Käytän soijakastiketta wokkeihin, usein riisin kanssa, jne. Itseasiassa tullut mieleenkään, että voisi käyttää myös makseissa herkuissa. Nämä fudget menee ainakin kokeiluun.

M

Käytän wokkiin ja nykyisin paistan pelkkää keräkaalisilppua ja lorautan siihen,oon ihan hurahtanut siihen.

Kirsi-Maria

Käytän soijaa ruoanlaitossa kastikkeisiin ja antamaan makua lämpimiin ruokiin.

Maija

Kyllä, käytän soijakastiketta esim. lihan ja kalan marinointiin, kastikkeisiin, leivontaan, wokki-, kana-, kasvis- ja liharuokiin. 😋

Seitaninpalvaaja

Olipas houkutteleva ohje. Ainakin pähkinät menevät testiin.

Käytän soijakastiketta paljon. Paria kolmea erilaista on jo sushia varten, muuhun käytän yleensä Aasia Marketin shiitake-soijakastiketta, tuplasti umamia. Aasialaisiin ruokiin, kasvisruokiin, keittoihin, marinadeihin, kalalle, pavuille, kastikkeisiin. En syö lihaa, joten maustan myös soijan ja seitanin tällä. Dumplingeille tietty makeaa soijakastiketta ja kaiken kaikkiaan voi pulloja sitten ollakin viittäkin eri sorttia kastiketta jos hyvin käy.

Lena

Käytän soijakastiketta ruskeankastikkeen makua ja väriä parantamaan.

Outi

Lukemiin,kastikkeisiin ja marinaadeihin.

Emma

Wokkeihin ja lohiruokien kans käytän yleensä soijaa. Mahtava idea käyttää sitä myös makeisiin. Tämä resepti lähtee kyllä kokeileen piakkoin 👍

sarita

Kastikkeisiin ja joskus olen lohen kanssakin maistanut

ansu

Kastikkeisiin, nuudeliwokkiin, marinadiin, broilerin kanssa. Näihin ainakin olen käyttänyt.

Loreen_

Tosi moniin ruokiin, kuten wokkeihin ja kastikkeisiin!

Tiina

Kikkoman toimii ihan kaikessa, mutta eniyen käytän liharuokien maustamiseen.

Marjut Anttila

Käytän aika moneen liharuokaan, viimeksi isolle porukalle tehtiin 4 kg kassleria ja päämausteena oli inkivääri ja soija. Jonkin verran myös jonkin verran leivontaan.

Minttu

Sushin ja erilaisten wokkien kanssa 🙂 Jääkaapin must tuote!

Irina

Erilaisiin kastikkesiin ja marinaadeihin tuota tuppaan ripsautella 🙂
Sitä ilman ei esim. makkara- tai jauhelihakastikkessa oo tarpeeksi makua.. Js sopii se ihan lihapulla/-mureke taikinankin maustamiseen (^^)
Leivonnassa + muussa vastaavassa en ole vielä kokeellu, mut jos aika antaa myöti, niin niitäki jouluksi kokeillaan…

hilkka

Kastikkeisiin olen käyttänyt 🙂

Päivi

Wokki ja liharuoat pääasiassa, joihin ei sen kummemmin tarvitse ohjeita. Joskus tulee testattua uusia ihan oikeita ohjeita ruoanlaitto tylsistymisen ehkäisyksi.

Anuski

Erilaisiin wokkeihin, keittoihin ja kastikkeisiin. Makeisiin herkkuihin en ole koskaan käyttänyt, hyvä vinkki sinulta!

Rita

Aasialaisiin ruokiin ja maustamiseen.

ese

Wokkeihin

Ulla

Toistaiseksi pelkästään ruoassa (mausteena suolan sijaan esim lihapullissa. Wokeissa, kastikkeissa…) ja ihan sellaisenaan ruoan sekaan mausteeksi.

Sassa

Kastikkeisiin ja wokkeihin. Marinaadeihin myös.

heidil

Oikeastaan vaan kastikkeisiin

Sari

Käytän sitä ihan kaikkeen ruoanlaitossa, nyt löysin tämän ohjeen missä näen ekaa kertaa käytettävän leivontaan. Tämä resepti lähtee kyllä testaukseen sekä läheisille jouluna sitte 😍

Eva-Liisa

Käytän wokeissa ja lihapadoissa, myös kaalilaatikossa.

Hanna Poropudas

Voisin kokeilla tätä ohjetta
! Ihan uusi tieto että soijakastiketta voi käyttää näinkin. Kastikkeissa ja itämaisissa ruuissa on tullut käytettyä ja hyvä että löytyy myös gluteeniton vaihtoehto. Sitä vaan ei monesta paikasta saa.

kama

useimmiten wokeissa, myös kastikkeissa

Mari

Sushin kanssa ja wokkien maustamisessa

Riitta

Joskus satunnaisesti käytän mausteena. Olisi hyvä että ei olisi niin suolaista..

Turbomummo

Riitta, Kikkomania on olemassa myös vähäsuolaisempana.

Sari

Käytän säännöllisesti. Lihan marinointiin, wokkeihin, kastikkeihin, pataruokiin…vaikka mihin. Mielikuvitus rajana!

SannaP

Käytämme ruuan maustamiseen.

Topi

Käytän ruoan maustamiseen. Pitääpi alkaa kokeilemaan myös leivontaa.

Vimmo

Erilaisten ruokien maustamiseen ja suolan asemasta moniin ruokiin.

Kirsti

Hei,

Käytän vähän joka paikkaan, elikkä ruuan valmistuksessa , antaa syvyyttä makuun ja väriä.
Ja voi korjata monta asiaa, elikkä aina pitää olla kaapissa . Käytän paljon Teryaki maustettua.

Turbomummo

Mulla on tällä hetkellä käytössäni litran Kikkoman-pullo. Siitä kaadan pienempää pulloon, jonka nostan ruokapöytään. Ruokaa tehdessäni lisään Kikkomania kastikkeisiin, wokiin, chili con carneen… No, en sentäs makkarasoppaan.

Xenia

Aasialaisiin ruokiin, mutta myös esim uuniseitiin ja lihakastikkeisiin

Merja

Ruuanlaittoon yleensä, lorauttelen melkein joka ruokaan, ei kuitenkaan leivontahommissa vielä.

Katiainen

Aika moneen paikkaan laitan, jos mausta tuntuu puuttuvan jotain niin soijakastike korjaa asian. Mutta leivontaan tai makeisiin en ole ymmärtänyt lorauttaa, siihen tulee korjaus.

Krisse

Suolan asemasta monenlaisessa esim . Marinaadeissa ja aasialaisessa ruoassa

Jaana

Wokkeihin, marinointiin, lihakastikkeisiin, hapanimelä kastike. Leivontaan saati makeisiin en ole kokeillut. Hyvä että joku uskaltaa ensin kokeille, niin me muut sitten perässä.

Xeveliina

Käytän soijakastiketta kaikkiin suolaisin ruokiin, mutta eipä ole tullut edes mieleen, että sitä voisi hyödyntää myös makeisiin juttuihin.

Sipa

Aasialaisiin wokkeihin.

Sally

Itämaisiin ruokiin sushista ja wokkauksista alkaen. Muihin suolan korvikkeena ja umamia antamaan paistettuun ja uunikalaan, liharuokiin, kasviksiin ja leivonnaisiin ja jopa joihinkin jälkiruokiin. Viimeksi tänään puolitettuihin ja paistettuihin ruusukaaleihin lisäsin Kikkomania sekä pienen lirauksen sesamöljyä.

Nuppu

Kyllä käytän salaatinkastikkeena.

Pinni

Riisin kanssa ja kastikkeissa.

Vastaa käyttäjälle AnniinakPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *