Vanilja-raparperikakku

”Piti” keksiä töihin vietäväksi kakku synttäreiden kunniaksi. Veljeni toi kassillisen raparpereja, joten aloin etsimään ohjetta niille. Löysin Kinuskikissalta herkullisen näköisen kakun ohjeen ja eikun leipomaan!

Koristukset jäivät tekemättä. Ripottelin pinnalle vain vaniljajauhetta. Yksinkertainen
on kaunista 🙂 Ainoan kuvan otin iltahämärissä todella todella huonossa valossa, joten se ei ole lainkaan julkaisukelpoinen. Nyt on siis taaaaas yksi piirakka, jota on pakko tehdä vielä uudestaan (jotta saa hyvän kuvan) 🙂
Kehuja tuli.
Vaniljatäyte oli
pelkiltään aivan mahdottoman hyvää! Pari muutosta kuitenkin tekisin. Eli pohja olisi voinut olla mieluummin esim. muropohja (150g voita, 1.5 dl sokeria, 1 muna, 4.5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta. Voi ja sokeri sekaisin, lisätään loput aineet) koska tämä turhan kova.
Rapareihin lisäksi hieman enemmän pottujauhoja (esim. 2.5 rkl).


Pohja (mieluummin. muropohja kuin tämä?): 
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä

Raparperitäyte:

500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja (saisi olla 2.5 rkl)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria

Vaniljatäyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Ohje:
Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan
reunan alaosa (siihen asti, johon pohjataikina ulottuu).
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele
joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina vuoan pohjalle. Pese raparperit ja kuori niistä ulommainen
kerros. Leikkaa paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauho ja levitä pohjan päälle.
Mittaa voi ja sokeri kattilaan ja keitä, kunnes seos muuttuu karamellimaiseksi.
Kaada raparpereiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 35 minuuttia ja
anna sitten jäähtyä. Huom: vuoan alle kannattaa laittaa foliota suojaksi
vuoasta tihkuvan nesteen varalta.
Putsaa vuoan sisäreunoja, mikäli niihin on paistamisen
aikana tarttunut jotain. Sivele reunoille kevyesti kasviöljyä – näin valmis
kakku on helpompi irrottaa siististi vuoasta.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita
kermaan vaniljajauhe. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon
tomusokeri.
Vaahdota valkuaiset. Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto
sekä tuorejuusto.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon
liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte
vuokaan. Ripottele pinnalle koristeeksi vaniljajauhetta tai vaniljatangon
siemeniä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta
ja siirrä tarjoilulautaselle.

Avainsanat

Instagram

  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops

suklaapossu

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.