Vanilja-raparperipiirakka

Esikoisen synttärit lähestyvät, raparperit kasvavat… Plarasin Kaarina Roinisen ”Parhaat leivonnaiset”-kirjaa tarjoiluja ajatellen ja siellä oli raparperipiirakkaohje. Muokkailin sitä hieman vaniljaisemmaksi. Ihanaa kun saa testata mahdollisimman paljon eri reseptejä, kun tulee vieraita!
Tästä tuli kehuja ja hyväähän tämä olikin! Kuvaa ei tullut otettua, joten ”pakko” tehdä uudestaan 🙂
Pohja:
125 g margariinia
0.75 dl sokeria
2 valkuaista
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl kevyt maitoa
1 dl kuohukermaa
2 keltuaista
1.5 rkl perunajauhoja
0.75 dl sokeria
100 g valkosuklaata
3 mm vaniljajauhetta
Päälle:
5 dl raparperia
Tee ensin täyte. Sekoita maito, kerma, keltuaiset, pottujauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna, kunnes seos paksenee. ÄLÄ KEITÄ! Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen (kuitenkin niin lämpimään että suklaa sulaa) rouhittu valkosuklaa ja vaniljajauhe.
Pehmennä raparinpaloja mikrossa pari minuuttia.
Vatkaa pohjan margariini ja soku vaahdoksi. Lisää valkuaiset hyvin vatkaten. Lisää jauhot. Levitä taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Lisää päälle raparperit. Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n.25-30 min.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vanilja-raparperipiirakka
Ohjeen mukaan täytteeseen vaniljajauhetta 3mm??
Hei Leipuri! Mm tarkoittaa tuossa maustemittaa. Yksi maustemitta on 1 millilitra eli 1/5 tl. Eli tuo 3 mm on hieman reilu puolikas teelusikallinen 🙂