Suklaapossu

Vaniljamousse

Tässä on ihana vaniljainen mousse kakun väliin. Täyte on sen verran makea, että sen kanssa samaan kakkuun sopii jokin kirpeämpi sose, hillo tai mousse. Koita samaan kakkuun vaikka vadelmamoussen kanssa. Ja hyvää on! Riittää 22 cm kakun kahteen väliin hyvänpaksuinen kerros tai 26 cm kakun yhteen väliin paksuhko kerros.

Aineet:

2.5 dl vatkattavaa Flora Vanillaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

4 tl vaniljasokeria

4 rkl sokeria

0.5 mm vaniljajauhetta

1 tl liivatejauhetta (TAI 2 liivatelehteä)

1 rkl vettä

Ohje:

Vatkaa Flora Vanilla paksuksi vaahdoksi. Sekoita liivatejauhe veteen. Kun jauhe on turvonnut, lämmitä liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on kokonaan liuennut veteen. Lisää vaniljavaahdon joukkoon notkistettu tuorejuusto, sokeri ja vaniljajauhe ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten.

Täytä kakku irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle. Hyydytä vähintään 8 tuntia tai yön yli. Poista vuoan reunaosa.

Vinkki:

* Vaniljajauheen voi korvata vaniljasokerilla. Vaniljasokeria kannattaa tällöin laittaa 2 rkl. Tavallisen sokerin määrää kannattaa tuolloin vähentää ja laittaa sitä maun n. 2-3 rkl.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljamousse

Anonyymi

kuva, kiitos!

Suklaapossu

Hei! Kiitos pyynnöstä! Valitettavasti minulla ei ole moussesta vielä kunnon kuvaa. Käytin täytettä barbikakussa (http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/05/barbikakku.html). Linkistä löytyy tällä hetkellä ainoa kuva täytteestä. Otan ensi kerralla tätä moussea tehdessä hieman paremman kuvan ja laitan sen tänne 🙂

Anonyymi

0.5 mm vaniljajauhetta – eli???

Suklaapossu

Kiitos kommentista ja hyvästä kysymyksestä! 🙂 Vaniljajauhe on puhdasta vaniljaa, jossa ei ole lainkaan sokeria. Siinä vaniljan maku on selvästi vaniljasokeria voimakkaampi. Tuo 0.5 mm on puolikas maustemitallinen. Jauheen voi toki korvata vaniljasokerilla, kunhan hieman vähentää muun sokerin määrää. Tässä täytteessä on vähän hassusti käytettyä sekä vaniljasokeri ja -jauhetta, kun yleensä nykyään käytän vain jompaa kumpaa.

Vaniljajauheen voi siis jättää pois ja laittaa sen sijasta vaniljasokeria n.2 rkl (=6 tl). Sokerin määrää voi tuolloin tiputtaa ja laittaa sitä n. 2-3 rkl. Lisäsin tuon vinkin suoraan ohjeeseenkin.

Ranja Erinko

Heippa. Paljonko tuo liivatejauhe vastaa liivatelehtiä?

Suklaapossu

Heippa Ranja! 1 tl liivatejauhetta vastaa 2 liivatelehteä 🙂

taru hiironen

Moikka, voisiko tuon tuorejuuston korvata jollain? Olen tekemässä vauvakutsuille kakkua ja raskaana oleville ei kai suositella tuorejuustoa

Suklaapossu

Moikka Taru 🙂 Maitorahka saattaisi toimia, toisi samalla täytteeseen hieman raikkautta 🙂 Eikö niin, että sitä saa syödä? Sokerin määrä kannattaa tällöin maistella sopivaksi.

Suklaata ja shoppailua

Miten tuon täytteen saa pysymään kakun välissä? Pitääkö oottaa esim tunti että alkaa hyytymään ja sitten lätkästään pohja päälle vai mitä? Mulla ainaki kaikki leviää mutta jos pidän jääkaapissa tunteja niin tulee niin tahmeeta ettei saa laitettua sitä enää kaun väliin (en siis tästä tiedä ku tein vasta ekaa kertaa).

Suklaapossu

Tämä viesti valitettavasti hukkui muiden postien joukkoon ja löysin sen vasta nyt, pahoitteluni. Eli tuosta täytteestä tulee melko tukeva jo sellaisenaan eikä sen kanssa tarvitse odotella hyytymisiä vaan kakun voi täyttää samantein. Jos haluat olla varma täytteen koossapysymisestä, niin voit koota kakun vaikkapa irtopohjavuoan reunaosien sisäpuolelle ja antaa kakun tekeytyä siellä muutama tunti ennen kuin poistat vuoan reunat 🙂

Vastaa käyttäjälle AnonyymiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *