Wiener nougat
Wiener Nougat on aivan ihanaa! Niiden tekeminen itse on ollut mielessä jo pidemmän aikaa. Näin ohjeen ruotsinkielisessä Hembakar-lehdessä ja sain siitä inspiksen testata niitä samantein. Lehti ja siis myös resepti jäivät kuitenkin kauppaan, joten tein nougatit ulkomuistista. Näistä tuli ihania! Maku muistutti hyvin paljon aitoa Wiener Nougattia.
Pidemmittä puheitta, tässä tulee ohje:
Wiener Nougat
n. 66 palaa
Aineet: 200 g (4 kpl) Dubbel Nougat-patukoita 100 g maitosuklaata 50 g tummaa (n.50%) suklaata 1 rkl voita 1 pss (á 100 g) mantelilastuja
Ohje: Paahda mantelilastut kevyesti kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä.
Pilko suklaat ja nougat kulhoon ja lisää joukkoon voi. Lämmitä mikrossa, kunnes suklaat ovat sulaneet. Nougat sulaa todella nopeasti, joten sekoittele seosta vähän väliä ja varo polttamasta suklaita. Lisää sulaan seokseen jäähtyneet mantelilastut. Kaada seos n. 20 x 20 cm leivinpaperoituun vuokaan. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa palasiksi.
Vinkki: * Säilytä palat jääkaapissa aina tarjoiluhetkeen asti. Ne säilyvät kyllä huoneenlämmössäkin hyvänä useamman tunnin, mutta jääkaapissa niiden säilyvyysaika pitenee. Siis jos niitä ei heti tule napsittua sieltä parempiin suihin…
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wiener nougat
Jes, tätä reseptiä jo odottelinkin! Ihan pakko testata, kuulostaa ja näyttää kyllä niiiin hyvältä! 🙂
http://www.marenkikeijuu.blogspot.fi
Tykkäsin myös 🙂 Vasta näin jälkikäteen mietiskelin, että olisi pitänyt olla aito Wiener nougat vertailukohteena maistelutilanteessa, niin olisi saanut selkeämmin erot esille. Maku ei ollut täysin aidon veroinen, mutta erittäin lähellä. Ensi kerralla sitten 🙂 Kun ehdit testailemaan, niin olisi hienoa kuulla, mitä pidit 🙂
Voi Ihanaa!! Mä juuri tuossa ennen joulua ajattelin, että haluaisin tehdä itse wiener nougaita ja mietin, että mitenköhän niitä tekisin. Kiitos reseptistä!!! Rakastan wiener nougaita.. 😛
Ole hyvä, toivottavasti myös nämä maistuvat 🙂 Suklaan merkillä on muuten varmaan paljon vaikutusta makuun, mutten valitettavasti huomannut merkitä käyttämiäni ylös. Ensi kerralla sitten, samalla kun on aidot Wiener nougatit vertailukohteena 🙂
Oiiih, näyttävät ihanilta!
Kiitos 🙂
Aivan ihanan näköistä! Näitä täytyy kokeilla ehdottomasti! Nuo näyttävätkin todella hienoilta 🙂 Tykkään kovasti nougatista ja wiener nougatista.
Mä tykkään kans ihan hurjasti nougatista ja suklaasta ja siis myös näistä 🙂 Tapani mukaan taas mietin mahdollisia muutoksia, ja seuraavalla kerralla teen näistä hieman suklaisempia ja laitan tummaa suklaata 100g ja maitosuklaata 50g sekä jätän tuon rasvan pois. Kokeilepas ja kerro mitä pidit 🙂
Ai herkku! 🙂 Tuo After Eight -kakkukin oli tosi hieno ja houkutteleva. Törmäsin itsekin vasta jossakin blogissa ja aion tehdä kevään aikana (vaikkei joulu olekkaan). Hirveesti oli sulla ihania jouluherkkuja, namskis!
Kiitos Leena-muori 🙂 Jouluna oli ihanaa kun pitkästä aikaa "luvan kanssa" sai leipoa reilummin, eikä tarvinnut itse syödä kaikkea 🙂 Odotan jo kuulevani, mitä mieltä tulet olemaan After Eight-kakusta 🙂
Oih… mä niin rrrakastan Wiener Nougat suklaata… kokeiluun menee!!
Wiener Nougat näyttäisi olevan aika monen herkkua. Eikä ihme, onhan se ihanaa 🙂 Toivottavasti pidät myös näistä 🙂
Kiitos mahtavasta ohjeesta, wiener nougateistani tuli täydellisiä.
Mainitsin blogisi kirjoituksessani taikinatassut.blogspot.fi
Kiva kuulla Taikinatassu, että tykkäsit ohjeesta ja nougateista 🙂 Nämä kyllä ovatkin ihania! Ja tosi kivoja vaikkapa Joululahjaksi 😉
Aivan loistava ohje, kiitos! Erinomainen lahjaidea, mutta taidanpa kuitenkin syödä nämä itse tällä kertaa 😉
Ihania ovat, hienoa että säkin tykkäsit 🙂 Oon huomannut, ettei joululahjoja kannata tehdä yhtään aiemmin valmiiksi kuin pakko, muuten ne katoavat ennen kuin ne ehtii antamaan eteenpäin 😉
Kuinkahan kauan tämä säilyy? Ajattelin nyt tehdä jouluksi. 🙂
Nämä ovat niin hyviä, että luultavasti katoavat hyvinkin äkkiä. Jos kuitenkin menekki on jostain syystä pienempää, uskoisin, että säilyisivät syömäkunnossa parisen viikkoa 🙂 Herkullisia leivontahetkiä Anna ja ihanaa joulunodotusta 🙂
Maistuvatko enemmän alkuperäisille wiener nougateille kuin nykyisille versioille. Itsellä kovasti toiveissa löytää se vanha ns oikea maku 😊
Moikka Henna 🙂 Nämä ovat ehkä siitä välistä, tai ehkä jopa vähän sivusta, sillä kotitekoinen on aina kotitekoinen, ja täydellisen kopion tekeminen kotioloissa on haastavaa ellei mahdotonta. Mutta jos jompaan kumpaan kallistuisin, niin nämä muistuttavat ehkä enemmän sitä vanhaa kuin nykyistä versiota. Vielä lähemmäs saattaa päästä lisäämällä joukkoon hieman enemmän dubbel nougat patukoita. Ja toki maku riippuu myös muista suklaista, niissäkin on eroja. Mielestäni nämä ovat joka tapauksessa ehdottomasti kokeilemisen arvoisia herkkuja, vaikka täydelliseen alkuperäiseen versioon ei päästäkään 🙂
Pahus, ovat tainneet mennä muuttamaan Dubbel Nougat -patukan painoa tässä vuosien varrella. 43 g lukee nykyisessä kääreessä. Nopeasti kun tuli laadittua kauppalista, niin en tietenkään huomannut hommata patukoita painon vaan määrän mukaan. Täytyy kipaista uusiksi kauppaan tai lisätä suklaan määrää! Kiitos joka tapauksessa tästä herkkureseptistä. Pari vuotta sitten muistan tehneeni näitä ja silloin lopputulos oli ainakin huikean hyvä 🙂