Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Töissä vietettiin kesäkuun loppupuolella
kahden tasavuosia täyttävän naishenkilön yhteisiä kahdeksankymppisiä.
Sain kauniin pyynnön tehdä juhlakahville kakun. Toiveena oli suklainen
sisältö pinkillä mousseraidalla, paljon eri pinkin värisiä ruusuja,
helminauhaa ja hailakan roosan värinen kuorrutus. Sellainen 80-vuotiaan
kakku siis 🙂 Ja tällainen siitä tuli.

Harjoittelin kakun makumaailmaa jo Ariel-kakun
kanssa. Se oli niin lähellä täydellisyyttä, että muokkasin ohjetta
oikeastaan vain suklaan prosentteja nostamalla. Kakku sai siis
sisuksiinsa mielettömän mehevän suklaakakkupohjan, kerroksen tummasta
suklaasta tehtyä suklaaganachea sekä raikkaan sitruunaisen
mansikkamoussen. Kakun sisustasta tuli kokonaan
laktoositon (tosin sillä varauksella, että pohjaan tulleen 50% suklaan
paketin kyljestä mainittiin, että tuote saattaa sisältää maitoa).

Kuorrutus jälleen itsetehtyä
valkosuklaamassaa. Tuon kuorrutteen pinnan kanssa meinasi käytä hieman
köpelösti, sillä laitoin pintaan pinkkiä kimallespraytä. Sprayn suutin
oli ilmeisesti hieman tukossa, tai sitä oli liian vähän, sillä suutin
ruiskautti kakun yhteen kohtaan kunnon pinkin kasan. Onneksi kukilla tai
hyvin hämättyä, eikä tuota oikein huomannut 🙂

Kakku sai tilaajiltaan kiitokset sekä paljon kehuja muilta juhlijoilta. Kiva kiva, se tuntuu aina vain yhtä ihanalta saada palautetta tekemistään kakuista 🙂

Tässä vielä kakun yksityiskohtaisemmat tiedot:

Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Pohja:

1.66 -kertainen annos mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa 28 cm irtopohjavuokaan


Väliin:
250 g tummaa (75%) suklaata
1.75 dl (vispi)kermaa
n. 1 rkl vaaleaa siirappia

Täyte mansikka-sitruunamousse:

500 g mansikoita

  5.25 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g sitruuna tuorejuustoa

200 g ranskankermaa

n. 1 dl sokeria (maun mukaan)

1.5 rkl vaniljasokeria

5.5 tl liivatejauhetta

  6 rkl (n. 2 pienen) sitruunan mehua

2 pienen sitruunan kuori hienoksi raastettuna
Rose-väristä pastaväriä

Päällinen:

Itsetehtyä valkosuklaamassaa (käytin massaan 600 g valkosuklaata, siitä riitti vähän liiankin hyvin eli 400-450 g valkosuklaata olisi voinut riittää)
Värjätty Wiltonin vaalennusaineella ja parilla tipalla rose-sävyistä pastaväriä

Koristelu:

Kukat kaulintamassan ja sokerimassan sekoitusta. Massojen värjäys pastaväreillä.

Luku 80 ja alareunaa kiertävä helminauha kaulintamassaa, tehty silikonisella helmimuotilla

Ohje:

Tee mielettömän mehevä suklaakakkupohja valmiiksi päivää ennen täyttämistä.

Halkaise
jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Pilko suklaa mikron kestävään kulhoon ja
kaada joukkoon kerma. Kuumenna mikrossa välillä sekoitellen
kunnes suklaa sulaa. Sekoita joukkoon vaalea siirappi. Anna jäähtyä
hetki. Levitä seos kakkupohjien pinnalle.

Tee täyte. Soseuta
mansikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistetut
tuorejuustot, ranskankerma sekä soseutetut mansikat, vaniljasokeri sekä
makusi mukaan sokeria. Raasta sitruunasta kuori hienolla terällä. Lisää
muun täytteen joukkoon.

Liuota liivatejauhe
sitruunamehuun ja
anna turvota. Kuumenna turvonnut liivateseos mikrossa n. 30 sekuntia,
kunnes liivate sulaa. Vatkaa liivateseos vaahdotetun kerman joukkoon
ohueana nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Täytä kakku suoraan tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle ja hyydytä
jääkaapissa
vähintään 4-5 tuntia tai yön yli.

Tee valkosuklaamassa valmiiksi päivää ennen kuorruttamista. Värjää massa vaalean roosan väriseksi. Kaulitse ohuehkoksi levyksi. Nosta levy hyytyneen kakun päälle ja silitä sileäksi. Poista ylimääräiset reunat.

 Muotoile kukkia ja koristele kakku niillä, helmillä ja kaulintamassasta tehdystä luvulla 80.

ONNEA VIELÄ KERRAN N JA S ! 😀

Avainsanat

Kommentit (4)

Tosi kaunis ja naisellinen kakku! Ja kakku on niin upea väreineen sisältäkin, ettei olisi välttämättä tarvinnut lainkaan kuorrutetta ;D

Kiitos Taru 🙂 Tuosta täytteestä tuli tosiaan aikas herkullisen värinen ja näköinen pienellä määrällä pastaväriä 🙂 Ja tosiaankin, toimisi nude-kakkuna mainiosti ;D

Jos käytän pakastemansikoita täytteeseen, tulisiko tämä jotenkin huomioida? Esim. vaikuttaako täytteen koostumukseen ja onko mansikoiden määrä sama.

Täyte onnistuu ilman ohjeen muokkausta sekä pakastemansikoista että tuoreista 🙂

Kommentoi juttua: Yhteinen 80-vuotiskakku työkavereille

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X