Suklaapossu

Ystävälle suklaatäytteisiä mansikkamarenkeja

Innostuin alkuviikon ystävänpäivän nakukakusta ja mansikanmakuisesta tomusokerista niin paljon, että testailin tuota tomusokeria vielä enemmänkin. Ja tälläkin kertaa ystävänpäivä mielessä. Mansikka ja suklaa sopivat hyvin yhteen, joten nämä marengit saivat myös makumaailman. Kahden rapean sitkeä marenkiruusukkeen välissä on ohut kerros suklaata. Vaikka suklaata on vain ohuelti, sitä on silti riittävästi antamaan juuri sopivasti makua. Ja sanonpas nyt heti, että näistä tuli aivan ihania! Meinasin viedä marengit töihin tarjolle, mutta jotenkin kummasti ne hupenivat laatikosta aika tiuhaa tahtia. Upsista! 🙂

Makea, miedosti mansikkainen marenki rapsahti suussa reilusti, ja luulinkin sen murenevan kokonaan lattialle. Sisus kuitenkin oli sen verran sitkeä, ettei näin käynyt. Pian suuhun ilmaantui suklaan maku. Voi mitä herkkua nämä olivatkaan. Paaaljon perusmarenkeja parempia, nams! 😉

Ystävälle mansikkamarenkeja suklaasydämellä

n. 15 kpl

Marenki:

4 (n.115 g) valkuaista

n. 1 tl sitruunan mehua

3 dl Mansikanmakuista tomusokeria

Täyte:

50 g maitosuklaata 50 g tummaa suklaata

3 keltuaista

Ohje:

Tee ensin marenki. Erottele munista valkuaiset vatkauskulhoon. Lisää joukkoon muutama tippa sitruunan mehua. Vatkaa valkuaisia, kunnes ne vaahtoutuvat. Vaahto on tarpeeksi paksua, kun se pysyy kulhossa alassuin käännettynäkin.

Vatkaa joukkoon mansikkatomusokeria pienissä erissä.

Jatka vatkaamista vielä niin kauan, kunnes vaahtoa on paksua. Testaa tarvittaessa paksuus nostamalla vatkaimet pystyyn. Jos huippu osoittaa kattoa kohti, on marenki valmis.

Lusikoi marenkivaahto pursotuspussiin. Pursottele leivinpaperin päälle keskenään suunnilleen samankokoisia kiekuroita.

Kuivata marenkeja uunissa 110 asteessa ensin noin tunti. Laske lämpöä 100 asteeseen ja jatka kuivattamista tarpeen mukaan noin 45 minuutin ajan. Anna jäähtyä kokonaan.

Tee suklaatäyte juuri ennen täyttämistä. Sulata suklaat varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon nopeasti keltuaiset yksi kerrallaan. Lusikoi suklaatäytettä samantein noin teelusikallinen puoleen marenkipohjia. Paina kunkin täytteen päälle toinen marenkikiekura niin, että suklaatäyte tulee marengin pohjaa vasten.Vinkki: * Sitruunan mehu (tai etikka) tekee marengit sisustasta tahmean/sitkeän. Jos pidät rapeista marengeista, jätä sitruunan mehu pois.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ystävälle suklaatäytteisiä mansikkamarenkeja

emmcecil

Onpa herkullisen näköisiä! Ymmärrän hyvin, miksi hupenivat!?

Suklaapossu

Kiitos emmcecil 🙂 Suklaatäyte teki näistä vieläkin parempia 🙂

Pienet Herkkusuut – Maiju

Voi apua, kuinka ihanan näköisiä! Pitää varmaan kokeilla tytön synttäreille ?

Suklaapossu

Kiitos Maiju 🙂 Kokeilehan ihmeessä. Tuo mansikkatomusokeri antoi miedon mansikkaisen maun ja yhdessä suklaan kanssa, mums! 😛

Heli

Nuo ovat niin hellyyttävän näköisiä! Ohje kuulosti helpolta ja lopputulos näyttää kuin tuote olisi jostain hienosta konditoriosta. Ehkä joudun testata, olisipa vain jotkin juhlat tulossa.

Suklaapossu

Voi kiitos Heli 😀 Tykkäsin myös (maun lisäksi) tuosta ulkonäöstä, ja eikä ollut edes hankala tehdä 🙂 Kun juhla-aika koittaa, niin kokeilehan ihmeessä 🙂

Raisa P

Minä en ikinä ole saanut marengeista näin nätin näköisiä.. Pitäisikös joskus taas kokeilla.. 🙂

Suklaapossu

Minäkään en ollut aiemmin kokeillut tehdä tuollaisia kiekuroita, eikä kyllä lopputuloskaan ole aiemmin ollut noin kivannäköinen. 🙂 Enkä kyllä ole vatkannut marenkitaikinaakaan ihan noin pitkään, että se olisi ollut aivan noin jäykkää. Ehkäpä siinä näiden salaisuus 🙂 Koitahan sinäkin ihmeessä 🙂

Kakkuvaltakunta

Onpa hienoja! Itse olen tehnyt vähän saman henkisiä pavlovapohjia.

Suklaapossu

Kiitos Kakkuvaltakunta 😀 Hmm. Tuosta tulikin mieleen, että minäkin olen tainnut tehdä tämäntapaisia pavlovapohjia. Tai siis sellaisia kuppeja, missä nuo reunat nousivat korkeammalle ja keskelle syntyi kolo marjoille ja kermavaahdolle. Niistä tuli kivasti erilaisia pieniä herkkuannoksia 🙂

ellu.

Ooh testiin menee! 🙂 Mietin jotain hyvää herkkuvaihtoehtoa viikonlopulle, joka ei sisällä gluteenia, joten näähän on näppäriä! 🙂

Suklaapossu

Totta, nämä ovatkin tosi hyviä gluteenittomia pikkuherkkuja. Toivottavasti tykkäät yhtä paljon kuin meillä pidettiin 😀

Cakeaus

Nämä ovat ihanan herkullisia! Tein itse joskus lähes samanlaisia, mutta pidin marenkeja vähemmän aikaa uunissa niin, että ne olivat sitkeitä keskeltä. Niin hyviä! 🙂

Suklaapossu

Sanos muuta! Ihania ovat! Itse en normaalisti edes pahemmin välitä marengista, mutta nämä kyllä maistuivat. Täyte oli vielä piste i:n päällä. Paistoajalla saakin hyvin säädettyä koostumusta. nNistä tuli tällä paistoajalla pinnalta rapeita, jotka meinasivat murentua haukatessa, mutta kuitenkin olivat sisältä sen verran sitkeitä, että eivät murentuneetkaan. Lyhemmällä paistoajalla olisi saanut vieläkin sitkeämpiä. Ensi kerralla taidan tehdä sellaisia 🙂

Kakku Taikuri

Mäkin olen tehnyt tasan samanlaisia ruusukemarenkeja aiemmin 😀 Käytin vaan ihan aitoa mansikkaa.

Suklaapossu

Hmm. Nyt sait Kakku Taikuri mielenkiintoni heräämään. Aidosta mansikasta tuli varmaan tosi ihana maku. Millaisessa muodossa käytit sitä? Kuivattuna, jauheena? 🙂

Leena-muori

Todella kauniita ja juhlavia pikku herkkuja. Voin kuvitella, että makukin on ihana. Ah, miten suussasulavaa! 🙂 Tytär varasikin jo omille synttäreilleen näitä, vaikka syksyllä vasta niitä juhlitaan. 😉

Suklaapossu

Voih, mikä pyyntö tyttäreltäsi 🙂 Hän näemmä suunnittelee synttäreitään samalla tavalla kuin meidänkin esikoinen viime vuonna 🙂 Osa tarjottavista oli meinaan valittu jo puolivuotta ennen synttäreitä. Hän piirsi niiden kuvatkin paperille, että äiti taatusti muisti, mitä hän oli suunnittellut 🙂 Kiitos Leena 🙂

Elina | PikkuPeikkoPrinsessat

Tuli sitten kokeiltua näitäkin! 😀 (nyt löytyi kaupasta tomusokerikin) Mä oikaisin sen verran kun suklaata ei kaapissa ollut, niin vedin väliin nutellaa. HYVÄÄ! 😀 En ihmettele ettei teilläkään kauaa säilyneet, näitä tuli napsittua ahkerasti. Lapsetkin pyysivät koko ajan lisää. Todella ihania!

Mutta en voi ymmärtää miten taitavasti sait omistasi noin kauniita. Mun näytti hirveiltä 😛 Mutta maku se on tärkeintä!

Suklaapossu

Oih ja voih, nutellaa! 😛 Uskon kyllä että oli varmaan toooosi hyvää!

Vatkailitko tuota seosta tarpeeksi pitkään? Mä vatkasin tuota seosta tosi tosi pitkään, sillai että siitä tuli tosi jämäkkää. Pursotetut kiekurat pysyivät täten joten kuten mallissaan, vaikka huomasin, että olisi voinut vatkata ehkä aavistuksen vielä pidempäänkin, niin olisi saanut terävämmät kuviot pintaan. Niin ja pursotusvälineilläkin on vaikutusta pursotuskuvioon. Mutta maku tosiaan pääasia!

Kiva, että ohjeesta oli teille iloa 🙂 Ja kiitti nutellavinkistä, taidankin ehdottaa sellaisia marenkeja tytölle synttäritarjottaviski kesemmällä 😛

Anonyymi

Kekseliäs ohje noinkin simppeleistä aineksista! 🙂 Tämä on niin hyvä blogi.
T. uusi lukija

Suklaapossu

Yksikertaisistakin aineista saa monesti taiteiltua herkkuja 🙂 Kiva, että löysit blogiini ja tervetuloa lukijaksi 😀 Toivottavasti löydät paljon kokeiltavia ohjeita 🙂

Anonyymi

Voiko noita marenkeja säilyttää tai pakastaa? Kärsiikö siitä?

Suklaapossu

Tämä suklaalla täytetty marenki säilyy huoneenlämmössäkin useamman päivää hyvin suojattuna. Täyttämättömät marengit säilyy huoneenlämmössä jopa viikkoja. Pakastamista en ole kokeillut, mutta olen kuullut, että marenki kestäisi pakastamisen aika hyvin. Sulatusvaiheessa on marengit kannattaa pitää suht ilmavasti, ettei niihin kerry turhaa kosteutta, joka lötkistää niitä.

Anonyymi

Tein juuri näitä tyttäreni rippijuhliin. Uunissa ovat.
Huomasin että pursotusvaiheessa marenkimassa alkaa lötkistymään, joten kuvio ei enää viimeisissä marengeissa ollut kovin hieno. Ilmeisesti käsieni lämpö aiheutti sen eikä paljon auttanut vaikka yritin viilentää niitä kylmällä vedellä. Miten sinä estit tuon lötkistymisen?

Suklaapossu

Mulla kävi muuten samalla tavalla, eli marenki alkoi lötkistyä ihan loppuvaiheessa, ja kahdessa viimeisessä marengissa pursotuskuvio oli pehmeämpi. Lötkistyikö sulla jo aiemmin, vai ihan viimisten kohdalla? Vatkasitko vaahdon oikein kovaksi?

Vastaa käyttäjälle emmcecilPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *