Suklaapossu

Ystävänpäivän suussasulavat suklaafudget

Suklaafudget ovat ihania, helppotekoisia ja äärettömän herkullisia lahjoja, juhlapöydän tarjottavia tai karkkipäivän naposteltavia. Yleensä teen näistä muutaman aineen fudgeista neliskulmaisia, mutta fudgemassa taipuu hyvin muuhun muotoon. Nämä sydämen malliset fudget ovat ihana lahja vaikka ystävänpäivänä!

Näitä fudgeja voi tehdä millä makuyhdistelmällä tahansa. Mä tein fudgemassan jälleen lempparimauistani eli tummasta suklaasta, maitosuklaasta sekä suolapähkinöistä ja lakritsista. Tuo makuyhdistelmä toimii jokikinen kerta, vaikka olen tehnyt sitä jo ties kuinka monesti. Siinä lakritsin ja suklaan yhdistelmässä vain on sitä jotain. Ja kun joukossa on vielä suolapähkinöitä, en koukkuun jäämiseltä voi välttyä.

Tällä kertaa levitin fudgemassan paljon laajemmalle alalle kuin ennen, jotta siitä tuli tarpeeksi littana muotilla leikkaamista varten. Tästä huolimatta kovat pähkinät meinasivat välillä hajottaa muotin, mutta vaihto toisen merkkiseen sydänmuottiin auttoi ja leikkaus alkoi sujua kuin tyhjää vain.

Ja nuo ylimääräiset palat joita jäi leikkausvaiheessa yli.. Niitä oli niin ihana napostella samalla kuin leikkeli sydänpaloja.  Pitäähän laadunvarmistus suorittaa 😉

Tässä tämä käyttämäni ohje, mutta soveltaakin saa ja pitääkin, ihan oman maun mukaan.

 

Ystävänpäivän sydän-suklaafudget 

Aineet:

Kuten helpossa ja nopeassa suklaafudgessa pähkinöillä ja lakritsilla -ohjeessa

Ohje:

Tee fudgemassa suklaafudge-ohjeen mukaan.

Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä noin n. 32 x 32 alalle. Jos teet fudgemassan, jonka joukossa ei ole mitään lisukkeita, riittää, että levität sen pienemmälle alalle. Eli koita vain saada massasta vajaan sentin paksuinen levy. Laita levy jähmettymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi tai kunnes se on tarpeeksi jähmettynyt leikkaamista varten.

Pakkaa kovettuneet palat vaikka läpinäkyviin pieniin lahjapusseihin. Tai tarjoile vieraille. Tai syö itse.

Vinkki: * Muotilla leikkaamalla fudgesta jää hukkapalat yli. Niitä on kiva napostella sellaisenaan. Mutta jos et halua hukkapaloja, voit toki leikata palat esim. suorakaiteen tai neliön tai kolmion muotoisiksi.

* Voit pitää levyä jääkaapissa myös pidempään. Liian kovaksi kovettunut levy kannattaa ottaa hetkeksi pöydälle lämpeämään, jos sitä on muuten vaikea leikata.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ystävänpäivän suussasulavat suklaafudget

Taru

Tosi ihanan näköisiä! Mukavan mallisia ja sopivat hyvin ystävänpäivään! ♥
Mulla on fudget vieläkin kokeilematta.. en tiedä koska saan itseäni niskasta kiinni… 😮

Suklaapossu

Kiitos Taru ♥ Tää fudgeohje on niin älyttömän helppo ja nopea (ja mielettömän herkullinen), että tartun tähän vähän liiankin usein kun tekee mieli jotain hyvää. Kannattaa sunkin ihmeessä kokeilla, aikaakaan ei mene kuin pikku hetki!

Tita

Ihania! kaikki mun lempareita : tumma suklaa , suolapähkinät ja lakritsi! Ei voi olla muuta kuin hyviä!

Suklaapossu

Nuo kaikki ovat erikseen tosi ihania, ja yhdessä vieläkin herkullisempia. Näihin meinaa tulla joka kerta pieni himo, nams! Kiitos Tita 🙂

Eija

Fudget on niin ihanan hyviä ja helppoja. Hyvä idea nuo sydämet👍👍👍👍👍

Suklaapossu

Niin ovat! Ne kuuluvat jokaiseen jouluun, ja moneen muuhunkin juhlahetkeen helppoutensa ja herkullisuutensa takia. Kiitos Eija 🙂

Sonja

Hei, miksi sen pitää olla juuri kondensoitua maitoa?

Nimim. Tietämätön 🙊

Suklaapossu

Hei Sonja! Kondensoitu maito on sokeroitua maitotiivistettä. Sillä saadaan juuri oikeanlainen koostumus ja makeus näihin herkkuihin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *