Vaihdevuodet, Kotiliesi
Hyvinvointi

5 syytä, miksi menopaussi on juhlan paikka – ota kantaa, oletko samaa mieltä?

Listasimme viisi syytä, miksi vaihdevuosien alkaminen on juhlan arvoinen asia! Juhli siis sinäkin. Menopaussi ei ole enää mikään peikko.

1. Menopaussi on uuden alku

Et ole enää synnyttäjä muttet vielä mummokaan. Tällaista ei ole tapahtunut naisenelämässäsi sitten murrosiän. Ei siis kannata puhua vaihdevuosista kuiskien ja häpeillen.

2. Vaihdevuodet opettavat oikean asenteen

Asenne on menopaussissa kaikkein ratkaisevin asia, todistaa Väestöliiton Familian seksologian johtava asiantuntija Tarja Santalahti. Jos on aiemminkin ajatellut, että on hienoa olla nainen ja muutokset kuuluvat elämään, on helpompi kestää menopaussiin myllerrys kehossa ja mielessä.

Itsemyötätuntoinen suhtautuminen voi pelastaa koko päivän, tai ainakin hetken, jolloin hiki puskee päälle kaikkein ei-toivotuimmassa kohdassa.

Vaihdevuodet, Kotiliesi, hikoilu

3. Lääketiede tuo apua

Tarja Santalahti kertoo, että lääketiede on tullut jo viimeiset 25 vuotta naista vastaan. Naisella on nykyisin suuri vapaus valita, miten hoitaa oireitaan. Tarjolla on sekä hormonikorvaushoitoja että luontaistuotteita. Ja vaihdevuodet voi jättää myös hoitamatta, jos oireet ovat lievät.

Myös parempi ravinto ja töiden fyysisen rasittavuuden vähentyminen ovat helpottaneet naisten oireita ja jaksamista.

4. Vaihdevuodet eivät ole enää tabu

Vaihdevuodet eivät ole enää mikään peikko. Enää ei tarvitse jäädä kiikkustuoliin istumaan kylmä pyyhe otsalla. Voi edetä pystypäin, vaikka rinnat roikkuisivat tai vyötärö pömpöttäisi.

5. Menopaussi voi tuoda vipinää vällyjen väliin

Sängyssä menopaussi-nainen pärjää, koska hän tietää, kuka on ja mitä haluaa. Keski-ikäinen mies haluaa itsetuntoista keski-ikäistä naista.

Ei kun nauttimaan, elämästä.

Ota kantaa ja kommentoi! Onko menopaussi juhlan paikka?

Lue lisää naisen terveydestä:

Vaihdevuodet: apua uniongelmiin Naisen terveys: onko kaikki kunnossa? Premenopaussi voi alkaa jo nelikymppisenä – näistä oireista tunnistat lähestyvät vaihdevuodet Nainen, mietitkö milloin vaihdevuotesi alkavat? Näin voit sitä selvittää Vaihtoehtoja vaihdevuosiin – 11 vinkkiä 10 kysymystä vaihdevuosista

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 syytä, miksi menopaussi on juhlan paikka – ota kantaa, oletko samaa mieltä?

Lukija

En osaa sanoa onko menopaussin alkaminen sen enemmän juhlan paikka kuin kuukautisten alkaminenkaan, mutta osa naiselämän kaarta. Itse olen päässyt helpolla; ei ole tarvinnut lääkitystä. Liikunta on auttanut samalla tavoin kuin muihinkin asioihin. Huonsti olen nukkunut aina, tämä aika ei tee eroa. Onhan se kivaa kun ei tarvitse vuotopäiviä viettää.

Kaameeahistus

Onneks on facebookissa Menopaussi -ryhmä. Ei tarvihe yksin hulluksi tulla.

Vierailija1

Menopaussi eli pysyvä estrogeenipuutos heikentää dramaattisesti naisen terveyttä pikavauhtia.

Raihnaistumisessa, masennuksessa, ahdistuksessa, infarkteissa, unettomuudessa ja osteoporoosissa jnejne. ei ole mitään juhlittavaa. Luojan kiitos, siihen on saatavissa hoitoa vaihdevuosiin erikoistuneelta lääkäriltä.

Estrogeeni lisää elinikää ja terveitä elinvuosia naisilla, vaikka korvaushoidon rintasyöpäriskin hienoinen kasvu otetaan huomioon.

Rintasyöpäkuollleisuutta hormonikorvaushoito ei lisää ollenkaan. Kudosmuutokset löytyvät helpommin seulonnan ja seurannan vuoksi ja ovat vähemmän aggressiivista lajia.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.