uiminen on hyvä viilennyskeino helteellä

7 vinkkiä: Näin viilennät oloasi hiostavalla ja helteisellä ilmalla!

Helle tuo mukanaan hiostavan kelin, joka tekee olon tukalaksi. Kokosimme vinkkejä, joiden avulla voit helpottaa oloasi.

Kävit juuri suihkussa, mutta tunnet taas ohimoillasi valuvan hikivanan. Hiostava lämpö tekee olon tukalaksi ja vaikeuttaa nukkumista. Nämä viilennyskeinot tuovat avun ongelmaan!

1. Ennaltaehkäise jo päivällä

Olo on illalla miellyttävämpi, kun estää kodin kuumenemista jo päivällä. Ikkunat ja kaihtimet kannattaa pitää suljettuina kuumaan aikaan. Myös pimennysverhoja voi hyödyntää jo päivällä.

2. Tuuleta illalla

Asunto kannattaa tuulettaa silloin, kun aurinko ei paista sisään, eli talon ilmansuunnasta riippuen aikaisin aamulla tai illalla ennen nukkumaanmenoa.

Tuuletusta voi tehostaa tuulettimen avulla. Vaikka tuuletin ei varsinaisesti viilennä sisätiloja, se laittaa ilman kiertämään. Tämä taas saa ilman tuntumaan viileämmältä.

3. Käytä mikroa ruoanvalmistuksessa

Uuni lämmittää kotia entisestään, joten sen käyttämistä kannattaa vältellä, kun keli on kuuma tai hiostava. Turvaudu siis mikroon tai pidä grilli kuumana ulkona.

4. Jäähdytä lakanat

Kun laitat lakanat muovipussissa pakastimeen hetkeksi ennen nukkumaanmenoa, saat nauttia hetkellisesti ihanasta viilennyksestä. Tunne säilyy, kun otat lisäksi sänkyyn mukaasi jäädytetyn vesipullon. Livauta se lakanan alle ja nauti viileydestä! Samaa temppua voi kokeilla viilennetyn kauratyynyn avulla.

5. Nuku lattialla

Jos olo on oikein tukala, kannattaa etsiä kodin viilein nurkka ja siirtää patja toistaiseksi sinne. Lämpö nousee, joten mitä matalammalla nukut, sen paremmassa suojassa kuumuudelta olet.

6. Suihku viilentää

Viileä suihku tuntuu ihanalta kuumalla iholla, mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä. Kylmä suihku parantaa verenkiertoa, joten olo voi tuntua pian suihkun jälkeen taas tukalalta.

Voit ylläpitää suihkun jälkeistä raikkautta sumuttamalla vesipullosta viileää vettä kasvoille, kaulalle ja ranteille.

Hyvä vaihtoehto on käydä pulahtamassa järveen tai mereen illalla ennen nukkumaanmenoa.

7. Kokeile kylmägeeliä

Kylmägeeli viilentää oloa nopeasti. Kannattaa kokeilla myös jääkaapissa säilytettyä after sun -voidetta, vaikket olisikaan oleskellut auringossa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 7 vinkkiä: Näin viilennät oloasi hiostavalla ja helteisellä ilmalla!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X