Hyvinvointi

Haluatko valkoisemmat hampaat? Katso, mitkä hampaita valkaisevat tuotteet menestyivät testissä

Hampaita valkaisevat tuotteet tulevat apuun, kun värjäymät ja tummentumat alkavat himmentää hymyäsi. Testasimme viisi erilaista tuotetta. Katso, mitkä valkaisivat hampaita eniten.

Vaikka et tekisi yleisiä virheitä hampaidenhoidossa ja harjaisit hampaasi oikein, eletty elämä, syödyt ruoat ja juodut juomat näkyvät purukalustossa ennen pitkään värjäytymien ja tummentumien muodossa.

Hampaita valkaisevat tuotteet tulevat apuun. Testasimme viisi erilaista hammaskalustoa valkaisevaa tuotetta hammastahnoista hampaidenvalkaisuliuskoihin.

Katso, mitkä tuotteet menestyivät Kotilieden toimituksen testissä!

My White Secret Teeth Whitening Strips -hampaidenvalkaisuliuskat jäävät käyttöön

My White Secret Teeth Whitening Strips -hampaidenvalkaisuliuskat

TUOTE

My White Secret Teeth Whitening Strips -hampaidenvalkaisuliuskat, 32,90 e, 28 liuskaa (14 ylähampaille ja 14 alahampaille).

TESTAAJA

Hampaani ovat keskivaaleat, vähän kellertävät, mutta eivät likaisen väriset. Hampaitani ei vihlo koskaan. En ole aiemmin käyttänyt hampaita valkaisevia tuotteita.

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN?

Hampaat kuivataan pyyhkeellä kuiviksi ja liuskat otetaan yksitellen irti ja liimataan hampaiden päälle, ylä- ja alahampaille on omat liuskansa.  Liuskat on pakattu yksittäispakkaukseen. Niiden annetaan olla puoli tuntia ja sen jälkeen liuskat otetaan pois ja hampaat huuhdotaan. Liuskoja käytetään kaksi viikkoa.

MITEN TOIMII?

Kiinnittäminen oli helppoa. Hampaiden kuivaaminen oli kamalaa, mutta ymmärrän, että liuskat eivät tartu, jos hampaat eivät ole kuivat. Liuskoista irtoaa geeliä tai ne ikään kuin sulavat suussa. Myös kuolan eritys kiihtyy ja suu on täynnä kuolaa. Jouduin sylkemään monta kertaa ”hoidon” aikana. Se oli inhottavaa. Hampaat pitää myös pestä, sillä hampaisiin jäänyt geelimäinen töhnä ei lähde huuhtomalla. En tuntenut vihlomista, eikä tullut mitään herkkyyttä eikä kipua. Kahden käyttökerran jälkeen tuntui, että hampaat olivat selkeästi puhtaamman näköiset. Eivät yhtään luonnottoman valkoiset, mutta tasaisesti vaaleammat. Nämä otan käyttöön!

PISTEET

4/5

Ecodenta Black Whitening -valkaiseva aktiivihiilihammastahna on miellyttävä käyttää

 

Ecodenta Black Whitening – valkaiseva aktiivihiilihammastahna

TUOTE

Ecodenta Black Whitening – valkaiseva aktiivihiilihammastahna, 7,90 e.

TESTAAJA

Kellertävä hammasluu ja iän tuomia tummentumia.  Ei erityisemmin vihlo tai muutakaan. Olen käyttänyt silloin tällöin valkaisevia hammastahnoja.

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN?

Päivittäin hampaiden harjauksen yhteydessä, harjataan riittävän kauan.

MITEN TOIMII?

Huomaan pientä vaalenemista, ei aiheuttanut mitään sivuvaikutuksia.  Oli miellyttävä käyttää, hyvän makuinen ja puhdisti myös hampaat hyvin.  Käytän jatkossakin.

PISTEET

4

Spotlight Teeth White Strips -hampaidenvalkaisuliuskojen käyttö vaatii aikaa

Spotlight Teeth White Strips -hampaidenvalkaisuliuskat

TUOTE

Spotlight Teeth White Strips -hampaidenvalkaisuliuskat, 49,90 e, 28 liuskaa (14 ylähampaille ja 14 alahampaille).

TESTAAJA

En juo kahvia tai tupakoi, joten hampaissani ei ole hirveästi tummentumia, mutta hammasluuni on luonnostaan hieman kellertävä. Käytän päivittäin valkaisevaa hammastahnaa ja olen aiemmin vuosia sitten käyttänyt myös hampaidenvalkaisuliuskoja. Hampaitani ei vihlo.

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN?

Liuskat asetetaan kuivattujen ala- ja ylähampaiden päälle, ja liuskojen annetaan vaikuttaa tunnin ajan. Tunnin jälkeen liuskat poistetaan, ylimääräinen geeli huuhdellaan pois ja hampaat harjataan. Liuskoja käytetään kahden viikon ajan.

MITEN TOIMII?

Liuskat ylä- ja alahampaille on pakattu näppärästi samaan pakkaukseen ja niiden kiinnittäminen on helppoa, ne muistuttavat hieman paksua teippiä. Liuskat pysyvät hyvin paikallaan, kun kuivaan hampaat ensin pyyhkeeseen. Liuskojen käyttö ei ole kovin esteettistä, sillä kuolaa joutuu sylkemään lavuaariin muutamaan otteeseen tunnin aikana. Liuskojen käytössä hankalinta oli ajankäyttö, sillä liuskoja pidetään suussa joka päivä yksi tunti kahden viikon ajan. Hampaani vaalenevat hieman ja niiden väri tasoittuu.

PISTEET

3 ½

Natural White luonnollinen hampaidenvalkaisujauhe sotkee

Natural White luonnollinen hampaidenvalkaisujauhe

TUOTE

Natural White Organic Teeth Whitening -hampaidenvalkaisujauhe, 18,90 e.

TESTAAJA

Hammasluuni on aina ollut hieman kellertävä, mutta vähennettyäni kahvinjuontia hampaatkin ovat valkoisemmat. Vihlomista tai muita suuria ongelmia ei ole ollut. En ole koskaan varsinaisesti valkaissut hampaita esimerkiksi suuhygienistillä, mutta käyttämäni hammastahnat lupailevat usein valkaisevaa vaikutusta, jota tosin en ole havainnut.

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN?

Natural White -aktiivihiilijauhetta käytetään päivittäin. Kasteltu hammasharja dipataan jauheeseen ja hampaita harjataan kahden minuutin ajan.

MITEN TOIMII?

Harjasin hampaita hiilivalmisteella 2 minuuttia aamuin ja illoin. Puuha on melko sotkuista! Hammasharja harmaantuu pysyvästi, ja pesuallas pitää aina siivota käytön jälkeen hiiliroiskeista. Muutaman käyttöpäivän jälkeen huomasin, että erityisesti kulmahampaiden kellertävyys väheni. Mitään dramaattista eroa ei kolmen viikon käytön jälkeen tapahtunut. Vihlomista tai muita sivuvaikutuksia ei tullut. Suurin haaste on jaksaa hinkata hampaat ensin fluorihammastahnalla ja sitten hiilellä.

PISTEET

2 ½

Dentalux Complex 5 Whitening Plus -hammastahna ei tehnyt vaikutusta

Lidl Dentalux Complex 5 Whitening plus -hammastahna

TUOTE

Lidl Dentalux Complex 5 Whitening Plus -hammastahna, 0,99 e.

TESTAAJA

Kyseessä on hieman kellertävä, 34-vuotiaan naisen purukalusto. Hampaat eivät vihlo helposti ja olen käyttänyt usein valkaisevia hammastahnoja.

MITEN TUOTETTA KÄYTETÄÄN?

Hampaat harjataan hammastahnalla kahdesti päivässä.

MITEN TOIMII?

Kahden viikon käytön aikana en huomannut hampaissani mitään muutosta – hampaideni väri ei valkaistunut lainkaan. Hammastahna oli kuitenkin ihan käyttökelpoinen puhdistustarkoitukseen. En ostaisi tahnaa uudelleen, koska sen hieman yrttimäinen maku ei miellyttänyt minua. Tahnan maku olisi saanut olla viileämpi ja raikkaampi. Hampaiden pesun jälkeen suu jäi poikkeuksetta hieman tunkkaisen makuiseksi.

PISTEET

1

Kommentoi

Kommentoi juttua: Haluatko valkoisemmat hampaat? Katso, mitkä hampaita valkaisevat tuotteet menestyivät testissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.