Kolumni: 10 syytä, miksi korona ei ole ainoastaan kamala asia

Koronaepidemia vie monelta työt ja yli 300 suomalaiselta se on vienyt hengen, mutta jos yrittää ajatella positiivisesti, kavalasta viruksesta voi olla jotain iloakin.

1. Korona pakottaa meidät ajattelemaan muita ihmisiä. Joudumme ottamaan muut huomioon aivan kaikessa, mitä teemme. Katse nousee väkisin oman napaseudun yläpuolelle.

2. Korona on pakottanut meidät välttelemään jopa läheisimimpiä ihmisiämme. Siksi he ovat ehkä ajatuksissamme enemmän kuin aikaisemmin. Moni meistä on kertonut läheisilleen myös ääneen, kuinka tärkeitä he ovat.

Lue lisää: Koronavirus aiheuttaa yksinäisyyttä – vanhuksia auttava Sari Nurmo sujauttaa kauppakassiin kirjeen.

3. Kun koko maailmalla on yhteinen uhka, kun kaikki uivat samassa liemessä, syntyy tunne ­siitä, että olemme tämän arvaamattoman vihollisen edessä yhdessä.

4. Arvot asettuvat luonnostaan tärkeysjärjestykseen. Valtakunnan huipullakin on sanottu ääneen, että terveys on tärkeämpää kuin raha.

Lue lisää: Miehestä kuoriutui puutarhuri, vaimo osaakin leipoa – nämä yllättävät asiat olemme oppineet perheenjäsenistämme korona-aikana.

5. Vaikeuksiin joutuneet yrittäjät ovat joutuneet pakon edessä kehittämään uusia luovia bisnes­ideoita. Paljon hyvää on syntynyt, vaikka tietysti myös suunnaton määrä surua ja murhetta.

6. Etätyö tunnustetaan vihdoin oikeaksi työksi. Työnantajat luottavat siihen, että kotona syntyy jälkeä eikä aika kulu kynsien leikkaamiseen.

7. Sairaanhoitajien, poliisien, myyjien ja muiden palveluammateissa toimivien ihmisten arvostus on noussut.

8. Politiikka ja hallituksen tekemiset kiinnostavat yhtäkkiä kaikkia.

9. Verkkoyhteydet ja digitaaliset tavat pitää ­yhteyttä muihin tulevat testatuiksi hyvin siltä varalta, että joudumme joskus vielä suurempaan kriisiin.

10. Moni meistää liikkuu aiempaa enemmän, kun siihen on kerrankin aikaa.

Saako näin ajatella, kun korona kuitenkin aiheuttaa paljon huolta ja hämmennystä? Oletko samaa mieltä, onko korona myös opettanut meille tänä keväänä jotain? Kommentoi alle ja osallistu keskusteluun!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kolumni: 10 syytä, miksi korona ei ole ainoastaan kamala asia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X