Unien tulkintaa ei pidä ottaa liian tosissaan, sillä unet eivät ole yksiselitteisiä

10 yleistä unta ja niiden selitykset – tätä unesi tarkoittavat!

Yksi on aina alasti, toinen lentää ja kolmannelta putoavat hampaat. Lue selitykset tavallisille unille!

Unet voivat tuntua mitä kummallisimmilta, mutta unien tulkinta voi silti opettaa sinulle jotain itsestäsi. Tulkintaa ei pidä kuitenkaan ottaa liian tosissaan, sillä unet eivät ole yksiselitteisiä.

Jos et muista uniasi, kokeile unipäiväkirjan kirjoittamista. Unipäiväkirja voi auttaa sinua tulkitsemaan uniasi.

10 yleistä unta ja niiden selitykset

1. Näet unta, että sinua ajetaan takaa

Selitys: Takaa-ajouni voi merkitä sitä, että koet jonkun ihmisen tai jonkin asian uhaksi elämässäsi. Uni voi myös paljastaa ongelman, jota olet vältellyt.

2. Näet unta menetyksestä, hylkäämisestä tai sieppaamisesta

Selitys: Pelko rakkaiden menettämisestä on yleinen. Jokin tosielämän tapahtuma on voinut nostaa pelon mieleesi. Voit nähdä unta hyökkääjistä tai siepatuksi tulemisesta, jos et tunne oloasi turvalliseksi. Voit myös pelätä jääväsi yksin.

3. Näet unta kuolemasta

Selitys: Saatat pelätä, että kuolet tai joku läheisesi kuolee. Kuolemauni voi kertoa, että ystävyytesi jonkun kanssa on ohi tai jokin urheilu tai harrastus ei enää kiinnosta sinua.

Unessa kuoleman ei tarvitse olla niin lopullista kuin tosielämässä.

4. Näet unta lentämisestä

Selitys: Lentouni voi osoittaa, että sinulla menee hyvin. Lentäminen voi merkitä vapautta, mielikuvituksen irti päästämistä, luovuutta ja henkisyyttä. Se voi ilmaista myös tarvetta olla vapaa ja oma-aloitteinen.

Uni lentämisestä on yleinen.

Jos lentouni kauhistuttaa, voit pelätä omaa mielikuvitustasi. Jos lentäminen on vaikeaa, voi se olla merkki siitä, että yrität nousta jonkin ongelman yläpuolelle.

5. Olet unessa alasti, alusvaatteisillasi tai yöpuvussa

Selitys: Tunnet itsesi paljaaksi ja suojattomaksi.

6. Näet unta vessasta

Selitys: Vessauni viittaa asioihin, joista olet kiusaantunut ja joista et haluaisi muiden tietävän. Saatat ujostella tai häpeillä jotain ja haluat pitää sen vain omana tietonasi.

Tukossa oleva pönttö tarkoittaa, ettet pysty ilmaisemaan ikäviä ajatuksiasi ja tunteitasi.

7. Näet unta vedestä

Selitys: Jos vesi on kirkasta, sen voi tulkista elämäksi ja luovuudeksi. Jos vesi taas on unessa sameaa ja tuntuu vaaralliselta ja uhkaavalta, se voi ilmaista turvattomuudentunnetta. Jos jokin painaa omaatuntoasi, saatat nähdä unta, jossa peset itseäsi tai olet likaisessa vedessä.

Hukkumisuni voi tarkoittaa, että tarvitset apua johonkin ongelmaan. Hyökyaalto taas ilmaisee voimakkaita tunteita, kuten rakastumista, tai sitä, että jokin asia on ylivoimainen.

8. Putoat tai kaadut unessasi

Selitys: Saatat pelätä epäonnistumista tai pelkäät tuottavasi jollekulle pettymyksen. Putoamisuni voi tarkoittaa myös, että olet epävarma jonkin asian suhteen.

9. Hampaat tai hiukset putoavat unessasi

Selitys: Hampaat ja hiukset voivat edustaa valtaa ja voimaa. Unet hampaiden tai hiusten menettämisestä voivat tarkoittaa sitä, että olet huolissasi siitä, miltä näytät. Hiusten menettäminen unessa voi tarkoittaa suuttumusta tai rahanmenetystä. Maitohampaiden irtoaminen voi osoittaa, että olet valmis kehittymään.

10. Unessasi tapahtuu räjähdys tai siinä on liekkejä

Selitys: Sisälläsi on patoutuneita tunteita. Etenkin liekit kielivät kuumista tunteista. Viha voi ilmetä kuumana ja leimuavana tunteena.

Etkö löydä untasi listalta? Katso 8 yleistä unta ja niiden selitykset!

Lähde: Sandra Collier, Tunne unesi (Rasalas 2004) ja 1 000 ajatonta unta (WSOY)

Avainsanat

Keskustelu

Lapsena unessa lentäminen oli helppoa, aikuisena nuo unet ovat melkein tyystiin loppuneet. Luovuus siis kadonnut ja niin varmaan on tapahtunutkin.

Näin unta että hiukseni oli leikattu pilalle. Typistetty lyhyeksi ja muodottamaksi. Unessa kauhistuin hiuksiani ja kun heräsin,olin onnellinen että se olikin vain unta.

Kommentoi juttua: 10 yleistä unta ja niiden selitykset – tätä unesi tarkoittavat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X